barna, tenjune, 1Oak, Brooklyn

Vaknade av att min värdmamma knackade på min dörr:
"Sanna your alarm has been ringing for a while now".
Försov mig bara 10 minuter, men HUR kan man inte vakna av mitt alarm? Det är liksom som sirener.
Jaja, helt ärligt bryr jag mig inte längre om jag försover mig. Drömde att jag blev avskedad.. Det vill jag inte bli än, men om en tre månader så kanske!

Igår var mycket roligare än förra torsdagen. Jag och malin hittade en kille från london, hade glömt hur rolig brittiska är!! hahaha, malin är så rolig för hon vill säga till alla vi pratar med vad som är fel med dom.
Som en promoter som vi känner som vi stod och pratade med. Haha malin säger på svenska: "SNÄLLA kan inte jag få säga att han ser sliten ut? Typ: "har du festat mycket på senaste"". Hahaha och till london killen ville hon säga att hans slips satt för tajt. Och det sa vi ju iofs, såg ju ut som han skulle kvävas!! Han och hans kompis ägde någon klubb i london, niiice. Det är det jag menar, i nyc kan man knyta kontakter över hela världen!

Sen åkte vi till 1Oak, där jag tappade bort mig själv ett tag. Gick runt med mig själv, dansade med några tjejer på stolarna (?) och jaa, hade kul med mig själv. Sen hittade jag malin, sen försvann hon igen. Går inte heller att försöka prata i telefonen på 1Oak, så mycket ljud. Slutade med att vi möttes ute, och tog en taxi hem.

Så, det var min kväll. Ääälskar torsdagar här! Får se om vi går ut ikväll, längesen nu jag gick ut på en fredag.
Malin är ensam hemma i helgen, så jag ska gå över till henne nu och leka med henne lite. Paaarty all weekend long in brooklyn.

PUSS

Någon som vill byta liv?

Åååhåhååhåhå vad arg man kan vara. Har bara lust att gå ut i från huset och inte komma tillbaka på ett tag.
Min unge tar kål på mig.
Hämtade honom på hebrew school nyss, när vi går ut frågar han: "can u zip my jacket?". Jag hann knappt ta blixtlåset i min hand när han säger: "Can u do it faster?!!". Det är då man inte ska dra upp blixlåset och bara gå därifrån, jävla satans skitunge som alltid ska ha den dära tonen mot mig. HAN, 9år har en attityd mot MIG, 19 år. Hatar sånt.
Sen när vi har kommit till vår dörr så ska han ta upp posten.
Han: "Sanna can u help me? It's too much!!"
Jag: "No, I can't right now 'cause i'm opening the door. And i'm carrying your bag and mine"
Han: "WELL YOUR NOT BEING HELPFULL"
Jag: "Well, I have to open the door so we can get in. Otherwise we'll both stand here with our hands full and the door is locked."
Han: "Then DON'T! I can just carry all this and die"
Jag: "Stop being such a baby jackson"
Han: "I'm not a baby, you're a baby. YOU'RE A BIG POOPY HEAD. Would a baby know 12 times 12? NO I DON'T THINK SO!!"

Asså herre min jävla jös. Hur ska jag klara av honom i månader till? Han är verkligen en dramaqueen och han är inte rädd att spela ut den rollen heller.

Försök också att förstå att den här händelsen på en minut spelas om varje sekund när jag är med honom.
Någon som vill byta liv, kanske?

Ikväll ska jag iaf ut, ta bort tankarna från jobbiga skitungar. Barna, Tenjune och 1Oak. Kommer bli grymt!

PUSS

10 fingrar, 10 tår

Sitter här i min säng efter ännu en helvetisk morgon med oorganiserade familjen nr 1.
Med andra ord: JAG LEVER!
Överlevde igår med alla mina kroppsdelar intakta, 10 fingrar, 10 tår.
Var glad att jag gick igår, det var trevligt men det som känns bra är att jag har gjort det och nu vet jag att det inte är farligt eller en big deal alls!
Jaa, vi var på goldbar och tog några drinkar. Tänkte på dig johanna när jag såg folket där, BARA soho killar! Kanske för att det ligger i soho, daah.

Och måste bara säga vad det är kul att träffa nya människor, för varje människa man träffar öppnar sig nya dörrar.
Som med denna dude, han är från frankrike och jobbar som mäklare eller något här i nyc. Och han gav mig ett kort till hans företag i frankrike. Och han sa att om vi någonsin åker till paris så kan han hooka up oss med billigt boende och med människor som tar ut och ser till att vi får ut det bästa av vår vistelse! Jag menar, om jag inte hade gått igår så hade inte jag haft den kontakten, eller hur? Så därför uppmanar jag alla människor att gå ut där och mingla och socialisera er, för det ger en så otroligt mycket!

Det är så många här som påpekar och inte riktigt fattar att man är så ung och har flyttat så långt hemifrån, har inte riktigt sett det som "woow, fan vad cool jag är" men såklart man blir lite glad av att höra det konstant. Men samtidigt så tycker jag inte att det var en stor grej att flytta hit.. Inte för mig. Han sa även att det förvånade honom så mycket att jag var så ung, men hade så mycket självförtroende.
Ännu en gång så vet jag inte vart människor hittar alla dessa osäkra människor, de vänner jag har här är alla som mig: pratglada och självsäkra. Så det förvånar mig lika mycket att människor så ofta påpekar att man har mycket confidence..

Jaja nog om detta, tänkte chilla lite tills affärerna öppnar och då dra mig till century 21 här i bk. Eller kanske till forever? hmm.. we'll see. Vet inte riktigt vad jag är ute efter.
PUSS

dejtningsdags

Sitter här och undrar vad man ska ha på sig.
Tro det eller ej, jag ska faktiskt på en helamerikansk dejt. Måste ju ta seden dit man kommer, och i amerikat dejtar man människor man har träffat på gatan. Lite läskigt är det dock måste jag säga, är inte van vid att träffa främlingar såhär hipp som happ.
Men no need att vara rädd, malin ska ringa kl 11 och checka läget. Och om han är hemsk så drar jag en lögn och hoppar in i närmaste taxi.

Vi ska iaf till ett ställe som heter goldbar i little italy för en drink, tydligen ett hippt och jaa.. dyrt ställe. Får väl la se hur det blir, han vet att jag är underårig så vi får se hur välconected han är ;)

Önska mig lycka till!

PUSS

En levande blackberry

Jag är verkligen familjens organisatör. För denna familj är så skruvat oorganiserade att jag blir galen. Som imorse, en helt vanlig morgon för den här familjen och mig. Jag går upp, väcker min unge, fixar lunch och frukost åt honom, plockar ut diskmaskinen. Allt är lugnare på början av mitt pass. Mina värdföräldrar sitter lugnt i vardagsrummet med sina datorer och sina tidningar. De börjar göra iordning sig 10 minuter innan de ska gå med min unge. Då blir det kaos.
Min unge är redan påklädd och klar, jag sitter och väntar in mina värdföräldrar som springer upp och ner och ut och in i rummen.
Min värdpappa blev klar först. Bussen som de ska ta har gått. "MUUM, what are you doing? We missed the buss"
"I just have to get dressed, 2 minutes!"
Tjena mittbena, hon tar inte 2 minuter på sig. När hon väl är nere och påklädd har hon tappat sin mobil. "Sanna can u call it from my blackberry?" Så där står jag och hör hennes telefon ringa på övervåningen medan hon febrilt letar efter den.
Det är svårt att få kontakt med dem vid den här tiden, men jag var ju tvungen att säga att det inte finns någon mat till varken frukost eller lunch för jackson imorgon.
Min värdmamma letar efter sina vantar. Hittar en. Springer runt och letar efter den andra. Jag forsätter att förklara att Jackson kommer svälta om inte ni handlar. Men vart har hon nu lagt plånboken!? Hmm, upp igen för trapporna. Jag frågar om tandläkartiden som jackson har idag. För de har inte gett mig adressen. Hon hittar inte adressen så hon ger mig nummret till tandläkaren så jag kan fråga om adressen.
Sen springer hon till jobbet.

Jaha, ingen mat idag heller...
Så ser iaf en vanlig morgon ut för mig, jag är den som får hålla reda på ALLT i den här familjen. Och hjälpa till de att hålla reda på sina saker. En levande blackberry helt enkelt..

PUSS

nu var det dags igen

Varje dag runt 8-9 tiden så sätter sig min värdpappa ner och spelar piano. Han spelar inga klassiska stycken, nej han spelar depplåtar. Och han sjunger deppigt till dom, man liksom känner hans smärta när han sjunger. Hans favorit är "the first cut is the deepest". Han spelar den minst 2 ggr/dagen.
Jag hör exakt vartenda ord ner till mitt rum, så jag tar bara förgivet att grannarna är lika trött på hans deppspelande som jag.

De som har varit hemma hos mig när min värdpappa spelat vet hur han ser ut. Blundar och gungar med hela kroppen, tar i i de höga noterna så att öronen spricker.
Johanna försökte säga hej till honom i söndags när han satt och spelade. Det gick inte att nå fram till honom.

Påminn mig att inte spela deppiga pianolåtar om jag skaffar mig ett piano en vacker dag.

over and out,
PUSS

Lauren Moshi

Jag lagade något helt annorlunda till middag idag. Nämligen svärdfisk!! Blev hur gott som helst, har inte ätit fisk förutom sushi sedan jag åkte hit. Tummen upp till mig och mina kockskills, jag kommer bli en bra hustru någon dag...
Annars har den här dagen varit bland de tråkigaste och deppigaste jag varit med om hittills. Min unge kommenterade mitt svarta nagellack: "Are you turning goth?". Så nu är jag gothare också.. NICE

Förövrigt så är jag deprimerad över att Lauren Moshi tröjorna är så sjuukt dyra. Billigaste ligger på 72 dollar, och de finaste som man såklart vill ha ligger på 200 dollar.
Men åååh så fina de är!

lauren moshi on celebs


Den jag vill ha är den här:

SÅ FIN


Fin va? Har iofs ganska mycket över från min lön, kanske blir att man slår till?

PUSS

deppdeppdeppdepp

Jag vet inte varför, men jag sover under en ständig oro. Johanna vet vad jag menar. Inatt så somnade jag dödstrött och tänkte "vad skönt, nu får jag äntligen sova ut". Men NEJ, då vaknar jag 2.09 sätter mig spikrakt upp i sängen kollar på klockan, och även fast den visar 2.09 så är jag bombsäker på att jag har försovit mig. Jag får panik, kollar lite mer på klockan, kollar om mitt alarm på min mobil är på. Sen när jag nästan tänker studsa upp och klä på mig fattar jag att jag har bara sovit en 4 timmar och att jag ska sova 4 timmar till. Somnar om, och vaknar sen varje timma och vänder mig om för att kolla på klockan.
VAD HÄNDER MED MIG?! Det här är typ tredje gången på en månad som jag sover så där oroligt. Min värdmamma är hemma idag och jag HATAR verkligen när hon är hemma. Jag känner mig hemsk om jag går och tar saker från köket. Känner mig liksom övervakad. Jag vet att det är bara min inbillning, men det är så det känns. Och vet många andra au pairer som känner likadant.



Nu sitter jag här, som vanligt och hungrar ihjäl. Försöker att inventera i mitt huvud vad det finns hemma men ingenting kommer upp förutom pasta, ris och en skitäcklig burksoppa som alltid står i skafferiet. Så förutom att jag håller på att bli paranoid så håller jag på att svälta som en afrikansk unge. Men annars är det prima ballerina med mig!!

Mamma, kom hit och laga lite mat till mig. Jag saknar riktig mat!!

Nu tänkte jag faktiskt beställa en riktig feel good film på on demand, om de inte betalar för min mat får de fan betala för mitt tvtittande....
PUSS

SVAR

Blivande AU PAIR:

Hej, vilken organisation åkte du med?

Tack i förhand!

Jag åkte med Skandinaviska Institutet. Är mycket nöjd med mitt val, även då jag rematchade så hade jag inga problem med dem. Och jag har hört många historier om hur au pairer har blivit dåligt behandlade under rematchnings processen. Plus att vi inte betalade någonting, för varken flyg eller basförsäkring.

Änt:
 
Hejsan, hur mycket pengar tog du med dig till Usa? och räcker lönen till det man vill göra?

Tack!

Jag kommer faktiskt inte ihåg hur mycket pengar jag tog med mig. Kanske runt en 1000 kronor, mamma kommer du ihåg? Det man behöver pengar till är till nyc touren om man vill ta den. Den kostade runt en 60 dollar. Sen har man inte så jättemycket tid att shoppa och sånt för under orienteringen. Sen när man kommer till familjen så har man gjort upp/gör man upp vilken dag man får betalt på. Och lönen räcker till det man vill göra ganska precis. Jag menar, det är inte jättemycket pengar så det är ingen vits att spara ens lön. Jag får däremot lite mer i lön för att jag gör lite mer i min familj, 180 får alla andra och jag får 230. Min lön är perfekt, 180 var tillräckligt och 230 är bra för jag brukar till och med ha lite pengar över när jag får nästa veckas lön! Det är nice.. :)


Lo:

Hej, är du aupair i USA?
Min syster är det i florida, men trivs inte alls bra. Hon letar nu efter en ny familj. Kanske du vet någon familj som söker en nu ? Eller kanske känner familjen som du är hos någon familj?

Tack på förhand!


Tyvärr så vet jag ingen familj som söker en ny au pair. Men om din syster åker lagligt med en organisation så ska det vara relativt lätt och smärtfritt att hitta en ny familj, om inte så har jag faktiskt ingen aning! Hoppas hon hittar sig en ny familj dock, jag har varit i hennes situation och det är inte kul att bo i en familj man inte vill vara hos.. 


The city börjar om en kvart, jag är dödstrött men åååh så jag älskar den serien!!
 PUSS


måndagsilska

Jag är så trött idag att jag inte vet vart jag ska ta vägen. MAAAAAH.
Fick inte sova så mycket i lördags, och igår höll jag på att stupa runt 8 men jag jobbade till halv tio och sen åkte johanna runt 10 tiden. Så jag somnade inte förrän runt 12 någon gång. Vaknade 06.30 när klockan ringde med ett bultande huvud. Det gjorde ju inte saken bättre att min unge är värsta bitchen också. DRAMAQUEEN.
Eller att min värdpappa informerade mig om att jag måste vara hemma idag för några snubbar kommer och ska inspektera huset typ.
Jag var riktigt arg imorse, sådär att man vill slå sönder något.

Nu är jag hungrig också. Och som vanligt är vårt kök tomt. Fattar inte hur jag ska laga mat ikväll, det får bli typ ris med... ris.
MMMMMUMS, längtar redan till middagen.

PUSS  och hoppas er morgon var bättre än min..

Så konstig familj jag har kommit till

Ööööh hahahaha, min värdpappa kom precis hem med min unge och går på toa. Min unge springer efter och ba: "DAD, i have to pee too" han svarar: "Well, come on in then".
Så de står liksom båda två och kissar i samma toalett, OCH DE HAR DÖRREN ÖPPEN. De slutar aldrig att förvåna mig, seriöst.

Helt SJUKT vad det var mycket folk på Aspen igår. Man kunde inte få in sin jacka i garderoben för att det var fullt! Så sjuukt!! Vet inte varför det var så mycket folk, jag menar Aspen är kanske inte det roligaste stället.. Men men!
Vi var inte så många svenskar vid bordet så det blev mycket sprit på inte så många människor = spååår. Jag och johanna "förade" först hemma hos daniel i hoboken, men vi hann bara dricka en drink och sen så var vi tvungna att ta en taxi in.

Jag och johanna fick också en hel del shopping gjord igår.
Köpte ett par helt underbara skor från Guess, mina nya favoriter (tills jag köper nästa par...)
Köpte även två klänningar från forever, strumpbyxor från H&M som jag har letat efter i huuuuuuundra år. Massa nya underkläder blev det också.
Sen njöt jag och johanna av en god lunch på Soho grill. Så snygga människor det finns i Soho, man behöver bara gå dit och stå och kolla så ser man hundra snyggingar. NICE!

Jag ska jobba i två-tre timmar snart, blir sushi till middag!! Längtar, har tänkt på sushi HELA dagen. Så jag och johanna ska djura i oss en massa massa massa sushi, och efterrätt. Friterad glass, sjukt gott faktiskt.

So long suckers,
PUSS
Ps. Ja, mamma du får komma och din humor är lika bra som dina julklappsrim! HAHAHAHAHAAHA



onda snacks

Även om man inte gör något speciellt på en helgdag så kan man inte gå och lägga sig innan tre. Inte här, det går inte!!
Jag är nyligen hemkommen från middag/film/prat hos bella med malin.
Och klockan här är 02.40.
Vi åt mat, jag sushi, bella en ceasar sallad och malin green curry något. SÅ VÄRT, alla tre var dööödshungriga. Vi hade varit på keyfood och inhandlat lite snack, som visade sig vara katastrof.
Vi köpte popcorn, sånna där som man poppar på spisen fast i en metallförpackning. Det är tydligen ett hål i den så den börjar typ ryka en massa. Eftersom bella nu verkligen vill ha popcorn, och de som vi gjorde smakar rökta popcorn, så gör hon kastrullpopcorn istället. Gick inte så bra, det börjar ryka mer (vi har inte fläkten på heller), brandalarmet går på. Alla panikerar. Jag försöker få upp dörren, rök över hela köket. Familjen kommer ner och tror att det brinner. Vi får inte av brandalarmet, jag får inte upp dörren och medan allt händer dör vi av skratt.
Efter den lilla olyckan så ska jag och malin äta vår glass som vi har köpt. När malin tar skeden in i munnen så hör vi ett skrik. Ett instängt skrik. Skeden har fastnat i malins tunga!! Jag viker mig verkligen dubbelt av skratt, vilken syn!!! Jag kollar min sked med fingret om den är kall, och det var den verkligen inte. Smart som jag är ska jag ändå testa att peta på den med tungan. Min tunga fastnar. Samtidigt som jag dör ännu mer av skratt. Och springer runt och vet inte vad jag ska göra.
Haha, paniken på våra snacks!!

Vi såg iaf What happen in veas på on demand. Vilken söt film!! Riktigt rolig, så sanna humor!
Efter det satt vi bara och prata om allt mellan himmel och jord, tills vi var tvungna att slita oss från konversationen för att gå hem och får lite sömn.
Ska ju faktiskt möta johanna om 9 timmar ungefär.

Dags för sängen!! Imorgon är det full rulle och vankas utgång. Love it.

PUSS

FEKKKEEE

Åååh, jag är ensam hemma här i BK helgen 13 feb (observera fredag den 13onde) till typ 17onde. NIIIIIIICE! Tänkte styra en liten middag kanske, med lite skönt folk och stora mängder sprit. Ska bara fråga först om det är ok för mina värdföräldrar. Skulle vara så mysigt ju! Lite hemmafest känsla. Long time sen man upplevde något sådant. Hmm, vad ska man laga för mat?
ohohoh fun fun fun! Älskar att planera sånt här, blir helt överexhalterad! Sen har jag ju spelet från julafton här, the moment of truth. Kan bli kul om man är fler, sist var vi fyra. Eller fem när marie kom.
Sen kan man alltid köpa ett nytt spel, mmmmm måste kolla upp det där.

Någon som vill komma? Alla är bjudna!

PUSS

torsdags upprepning

Hade vääärldens bästa dröm, och så ringer johanna och väcker mig. TACK DU!
Men men, det var väl bra så jag kan göra något av dagen i guess.. Om jag pallar.
Kom hem runt fem imorse, sov två timmar, studsade upp och jobbade och sen däckade jag i min säng igen. Lovely!
Igår så gjorde vi om förra torsdagen, exakt. Middag på barna, tenjune och sen 1Oak. Hade kul, men det var roligare förra torsdagen för att vara ärlig. Tror det var för att det inte var samma drag på tenjune faktiskt. Och att vårt bord var ett sjukt litet bord och när vi kom till tenjune så kom tydligen femhundramiljoner andra tjejer som kom för att få gratis dricka. Så det blev lite trångt..
Träffade även på vampyrmannen i korridoren.. Lite stelt sådär,jag menar, vad säger man till en man som tog en tugga av ens kind sist man såg?

1Oak var packat, stööört mycket folk. Och alla går verkligen crazy där, inget lugnt ställe så att säga. Men jag gillare. Malin mötte upp sin svenska tjejkompis som bor här i park slope. Alltid trevligt att träffa lite bk människor.
Sen tog vi taxi hem och så var det slut på det roliga.
Jag är ledig hela helgen, förutom tre timmar jag ska jobba på söndag eftermiddag. Så det är niiice! Johanna kommer in imorgon runt elva. Milla pratade om utgång ikväll, och om vi skulle hänga på. Frågan är om man pallar? Kanske bara blir att dra ihop ett gäng till union hall och chilla?
Hmm.. något måste man ju göra.

LÖN NU,
PUSS

MIIIIIIIIIIIIIICE

Japp, ni läste rätt. VI HAR MÖSS I HUSET!!! Om det finns något som jag hatar, så är det möss. De är så fula, så äckliga, orenliga och små blääääääää! Har inte sett någon än, men hela min värdfamilj har. Gillar att min värdpappa är helt tjejig när det kommer till sånna saker, och min värdmamma helt manlig. Hon är verkligen mannen i förhållandet.
Så nu är jag helt paranoid och varje mörk liten sak är en mus i mina ögon. Det tar kål på mig.

Har haft två låtar på hjärnan idag, eller vänta tre för nu kom jag å att jag precis hade en...
Först fick jag More than I wanted - John Dahlbäck på hjärnan. Sen så fick jag I don't mind - Hi-Tack, och nu på senaste har jag gått runt med Justice - Schizo dancer. Vad kan man dra för slutsats av det här? JAG ÄR PARTYSUGEN.  





Justice låten finns inte på youtube, så ni får nöja er med dessa två så länge.

Hoppas ni har haft musfria dagar, människor!

PUSS

varning för megasupertråkigt inlägg, läs helst inte...

Men jaa, såklart jag är ärlig. Det är ju sant, tragiskt men sant. Vet inte hur många gånger jag och mina vänner har haft diskussioner om att skita i att gå ut pga ytligheten. Men det funkar inte i längden, då blir livet helt plötsligt väääldigt tråkigt. Men donya, du vet att du kommer in om du kommer hit. Du är lång och smal och har väärldens största rådjursögon. Du kommer lätt in ;) Så boka resa hit för jag SAKNAR DIG SOM FAN!! donkelicious.

Måste bara berätta om Aspen, stället som svennelördagarna är på. Förra lördagen så kom robbie och leo dit, promoterserna som vi brukar gå ut med. Leo har promotat för aspen när de började och ägaren känner de bra för han äger även highbar (som btw kommer vara underbart att hänga  på i sommar, LÄNGTAR).
Anyways, de hade så kul där och tyckte att de var så många heta tjejer så nu ska de börja gå dit typ varje kväll. Eller iaf varje lördag. Observera att de kan gå till tenjune, 1Oak, greenhouse, home, med andra ord mycket coolare klubbar. Men icke, de vill till lilla Aspen av alla ställen. Tänk om Aspen blir det nya tenjune, britney spears har sin nästa födelsedag där, justin timberlake ses festa där etc. Då tar jag åt mig lite av credden, för jag spred ryktet till promoters som spred ryktet till heta brudar och tjing så är Aspen det nya "it" stället. Okey, nu ska jag inte ta åt mig all ära. Jag kanske ska ta en procent eller något.
Skriver bara detta i brist på annat. Jag är uttråkad helt enkelt.
Ni behöver inte läsa det här när jag tänker efter, helt jättetråkigt.


Nu ska jag äta pannkakor med sirap, sen träna.
PUSS

otroligt roliga vardagar

Sitter här och funderar vad jag ska göra idag.
Det här har jag kommit fram till:
- tvätta
- städa på mitt rum
- träna

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA så roliga saker att göra!! Nej men helt seriöst, så tråkigt liv man lever på vardagarna ibland. Därför ska jag till union hall ikväll med malin och några till och vardagslyxa till oss lite med gott sällskap och lite vin eller så.
Man behöver sånt för att överleva till helgen. Antagligen blir det utgång för mig och malin imorgon igen. Malin har lovat att ringa och väcka mig på fredagsmorgonen så jag verkligen inte försover mig. För om jag gör det igen kan jag ju säga adjöken till att få gå ut på vardagar igen. Måste nog skaffa mig en riktig väckarklocka. Hade en sån där man var tvungen att kasta i väggen för att den ska sluta ringa när jag var liten. Helt värdelös var den, man var tvungen att verkligen döda den för att den skulle sluta.... Men man vaknade ju!!

Och som svar till "blivande AU PAIR":
Oavsett om man är under 21 eller över 21 så måste man nästan alltid gå ut med promoters för att komma in på vissa ställen. Ytligt är det hela om något, vilket är väldigt pinsamt. Men om man ser bra ut eller är smal och lång så kommer man in helt enkelt... Hoppas det svarade på din fråga!


USA utan president i fem minuter

Min värdmamma var hemma idag, tycker det är jäääättejobbigt när hon är hemma. Jag känner mig nästan skyldig för att jag inte går utanför dörren.. Men jag ville stanna inne och kurera mig, vaknade med smärta över lungorna. Det kändes som att bröd hade fastnat på väg ner i magen. Nu har det gått över, men det tog ett bra jävla tag!
Anyway, min värdmamma åkte och storhandlade!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! YEEEEEEEEEEEES, ingen mer svältning för mig!!!
När hon kom hem så var det presidentcermonin och det på tv. Var ju tvungen att se.
Blev helt chockad när min värdmamma börja svära JÄTTEmycket när bush blev filmad. "fucking asshole"
Och där satt jag, visste inte om jag skulle skratta eller gråta. Haha, så konstigt det var!

Tydligen så är det så att Bush tid är ute som president kl 12.00. Därför ska den nya presidenten svära eden innan dess, för annars blir USA presidentlöst. Klockan bara tickade och tickade närmre 12.00, och när det var en minut innan så är det någon som ska spela fiol. Jahapp, så USA var alltså presidentlöst mellan 12.00 och 12.05!
Men jag är glad att jag såg på det hela, det är ju ändå historia som skapas!

Jag åt nyss en bagel med buffalo roasted turkey breast. SÅÅÅÅ GOTT! Spelar ingen roll att varje bagel är som 6 vanliga frenchtoasts. Det var det väldigt värt!!
Ska nog gå till köket och kränga mer mat nu...

PUSS

Ja, jag är döende

Herre vilken slappedag!!
Jag har:
- legat i min säng med dattan
- sett filmen made of honor ..........
- ätit nötter till middag (vi har INGEN mat i huset)
- sett på gossip girl, bromance och sen the city

LOVELY, kan man begära mer?
Kanske mat, men i det här huset så verkar det vara som att fråga efter lite kryptonit. De VÄGRAR att handla mat. Seriöst, snart ringer jag min counselor och säger att de svälter mig här.. Plus, jag har hittat mögel i mitt badrum. MÖGEL!!!!!!! Så nu kommer jag inte bara svälta, nej jag kommer få astma och allergier också.

Men vet ni det positiva:
Bara tre jobbdagar tills helgen igen!

HAHAHAHA dör av att jag längtar för mycket till helgerna här....!!

Ska försöka få lite sömn snart tänkte jag, så godnatt och
PUSS

legally brunette

Så housepartyt bestod av jag, malin, leo och robbie. Fett besviken jag var, hade ju trott vi skulle på ett riktigt houseparty men där hade jag fel!
Var trevligt dock, vi satt och drack röd vin och pratade om allt mellan himmel och jord. Eller egentligen var allt koncentrerat till new york. Typ hur man kan få lättare jobb om man har pluggat i nyc. Är verkligen helt inne på det här nu att skaffa mig ett internship här på någon pr byrå eller så! SÅ underbart det skulle vara!! Madde pratade om någon tjej som bodde i brooklyn och hade internship på någon pr byrå. Är väldigt avundsjuk måste jag säga. Jaja, om man vill ha något riktigt bad så kan man faktiskt få det. Det är bara att kämpa på!


Jag ska kämpa lika hårt som reese witherspoon i legally blonde för hundars rättigheter.. HAHA



Åååh, längtar lite tills min hostmum kommer hem så jag kan få be och böna om att få sluta tidigare i feb, den dagen som lykke li spelar på webster hall. Skulle vara så sjukt grymt att få se henne live, speciellt i NYC! Plus att biljetten kostar typ ingenting, en 20 dollar. Så hopashoppashoppas!! Håll tummarna för mig!

Nej hörrni, nu tänkte jag lägga mig under mitt täcke och beställa någon film på on demand. Mys huh? You gotta love MLK, tack för ledigheten dude!

PUSS
 

all alone in bk

Dags att gå ut igen! Ska bli ett houseparty den här gången, alla är ju lediga imorgon för det är martin luther king dagen eller vad man kallar det. Så alla festar ikväll tydligen, man får ju ta seden dit man kommer, right? ;)
Är heeeeelt ensam nu i mitt hus här i bk. Hoppas hoppas hoppas att min värdpappa sover över hos sin broder inatt så jag slipper ramla hem inatt igen och väcka honom. Jane hade tydligen skällt jättemycket när vi kom hem igår runt halv sex, lite pinsamt!

Helt sjukt hur duktig jag är på att sprida ut mina saker över huset när jag är ensam hemma. Jag förstår inte hur jag lyckas, men snabbt händer det! Satt och sneglade på några papper på bordet här bredvid datorn. På papprerna stod det om avgiften till jacksons skola. Jag blev nyfiken, så jag kollade lite mer för att se hur mycket det är. 27 000 dollar för ett år! Fatta att han har gått där sedan han började skolan, och ska gå där tills han tar studenten. Sjukt mycket pengar det blir sammanlagt!! 27 000 gånger 13  är 351 000 dollar vilket motsvarar cirkus 3 miljoner svenska riksdaler.
Sedärja!

Snart kommer min skjuts och malin, så gotta run!
PUSS

Konsten att ljuga

Jag och johanna tog "taxi" hem igår.
En man gick fram till oss på times och rekomenderade en kille, och vips så satt vi i hans bil. Det visade sig att den här killen var på besök i NYC, han var från frankrike. Hahaha han hade en hyrbil!! Och han hittade inte alls till bk!! Anyway, jag och johanna var inte så speciellt snälla mot honom.
Jag satt och storbölade, fransmannen försökte trösta mig och johanna var bara taskig.
Hahaha efter att han hade frågat en miljon gånger vart vi skulle, han var ju helt tappad, så började johanna tappa tålamodet.
"3rd street between 7th and 8th. 3rd streeeeet, trois!! between 7th and 8th. You know, 5 6 7 8 9 10. cinq, six, sept, huit, neuf, dix"

Johanna väcker mig när vi är framme, jag hade tydligen däckat. Vaknar av att hon skriker mitt namn fem hundra gånger.
"what are you saying"
"I'm saying: sanna, wake up. and she's saying: no, i don't want to"
hahaha
Vi fick åka gratis i utbyte av våra nummer som johanna skrev på en lapp där det stod: Pink elephEnt som hon var väldigt nogrann med att ändra till pink elephAnt. HAHA
Den här duden ringer iaf mig nu imorse. "Hi, so are you and johanna ready to get something to eat?" hahaha
"You can talk to johanna."
Johanna är duktig på att ljuga:
Johanna: No, actually i'm going back to CT in an hour. I'm actually just getting ready to go right now."
Han: "Oh, but Sanna?"
Johanna: "No she's meeting up with a friend......... in new jersey. But maybe another day. Take care, bye"


HAHAHAHA

PUSS




pallalalla

Jag är så jävla förbannad.
Jag har inte gjort någoting och ÄNDÅ BLIR DET DRAMA.
En helt skitkul kväll tills dramat smyger på, IGEN!!
JAG PALLAR INTE, kan någon bara säga vad jag har gjort för att förtjäna detta?! Hatar drama. Vill inte ha det, men vet inte hur jag kan göra mer för att undvika det än att vara trevlig som jag var igår.

Ja, om någon vet hur jag kan ändra på det hela så: TELL ME
 

PUSS

Johanna på besök.... på min toa


Jag sitter på min säng och johanna sitter på toan och gör sitt medan hon läser min cosmo. Jag var tvungen att sätta på musik för att det är lite lyhört här. Satt på min justice skiva som var i min cdspelare, och den är från en livespelning i san fran så det börjar med att människor bara klappar och jublar. Passade perfekt i situationen. Jag och johanna fnissade tills dötts lite.
Fast det gör vi alltid när vi är med varande. Bara så skrattiga hela tiden.

Vi åt sushi på shin jui, sååå gott!! Jag provade på något nytt; king crab california roll. MUMS! Johannas shrimp tempura var inte att leka med, så stora de är! Jag kom på johanna att trycka i den med hela handflatan, dog av skratt och johanna med som trodde ingen skulle se. Sen upptäckte hon att hon hade soya i både hår och ansiktet. HAHA så vackra vi är när vi äter, johanna!!

Två bra saker med malin: hon älskar justice, så min nya partner in crime som kan se justice filmen med mig titt som tätt. Och second: hon har redan köpt biljett till lykke li så nu blir det aaaav!! COOLT!

Johanna är still in the bathroom, jävla man.

PUSS

Någon tog en tugga av mig

Vilken natt hörrni!!
Mamma, pappa, bli inte rädda: men en kille BET mig i kinden!! Jag hade ett märke efter hans tänder igår, och idag är det ett rött u-format litet märke på min kind. Och helvete vad ont det gör!! Varför gör man en sådan ond sak som att bita en liten flicka i kinden? :(

Jaja, igår var hur som helst sjukt kul. Jag och malin började hemma hos mig med att göra iordning oss, jag lånade ut en hel outfit till malin som hon trängde sig i. Min skinnkjol är INTE att leka med. Så sjukt tajt, men oj så fin den är!
Sen tog vi suben till 28th street, gick ner två gator till barna och för middag där med en massa (läs: 15 tjejer och 2 killar).
Efter middagen så drog vi till tenjune, tydligen så kom inte en av tjejerna in för vakten gillade inte hennes stil. Haha, så hemskt!
Så var vi på tenjune och drack vid ett bord. Måste bara ge credd till mig och malin, att dansa på mjuka skinnsoffor i högklackat är en KONST!

Sen så träffade malin en kille som den förra au pairen i malins värdfamilj kände. Så hängde vi med honom, och han drog sedan med oss till 1oak. 
Det var där killen bet mig. Men jag hade andra män som skyddade mig från att han skulle försöka bita mig igen.

Jag och malin fick sedan skjuts av robbie ända hem till våra dörrar, SÅ VÄRT. 


Hahahahaha malin gick ut med 5 dollar och kom hem med 5 dollar, kommer ihåg hur lycklig hon var när jag gav tillbaka hennes 5 dollars sedel när hon blev avsläppt. Så bra. 

Försov mig imorse så jag missade min timma på morgonen, skämdes som fan när jag vaknade 11 och sprang upp och bad om ursäkt till jill och förklarade att det inte skulle hända igen. Hon förstod, TACK OCH LOV! Ska bara be om ursäkt till rich sen får vi hoppas på att de glömmer bort den dumma incidenten. Usch, jag försover mig aldrig! Spelar ingen roll att jag skulle bara sovit en timma, jag kan ju det här med att gå ut på torsdagar och upp på fredagar. 

Ska sova lite mer nu, bara sovit 4 timmar och johanna kommer ju ikväll så jag måste vara pigg och alert för hennes skull.
PUUUUSS
 


Vardagslyx i form av utgång

Sitter och undrar vart fan malin är. Hon skulle ju komma så snabbt som möjligt sa hon, för en timma sedan!! Vi ska ut ikväll, just me and her. Blir först middag på något ställe på 26th and park. Sen utgång till kiss n fly, tenjune eller kanske nikki's. You'll never know faktiskt.
Ska bli intressant. Även då jag känner att jag kanske håller på att bli sjuk, men som jag alltid har trott: lite sprit renar blodet!!

Upp imorgon vid sju för att jobba en timme och sen DÄCKA i min säng till jag vaknar pigg och alert för nya äventyr. Ett är att johanna kommer hit, hon är alltid ett äventyr. På lördag blir det shopping, no kidding.. Och sen utgång på kvällen. Ska bli kul att få festa med min johannie och raisen!


paarty paarty
PUSS

till donk + kimp

Saknar min donken jättemycket.
Och jag saknar min kimo också jättemycket.
Saknar att ligga ihop vikt på golvet av skratt för våra alltid lika unika samtal. Som den där kvällen i blackeberg när vi åt massa onyttigt och pratade om allt, inga detaljer utelämnades och stefan fick leka dr. Phil.
SAAAAAAAAKNAR ER!!

VI

SKITVÄDER`!!

Okey så det snöar ute idag. Och x-antal minusgrader. Med andra ord är det stanna inne väder.
Förstår inte vad som gör kylan här SÅ mycket jobbigare än hemma i sverige. För jag menar, jag har levt igenom 18 vintrar med minusgrader och snö. Så det här borde egentligen inte vara något nytt, men varför känns det som att jag upplever den första vintern i mitt liv?

Hemskt är det. Och jag som skulle upptäcka mer av BK idag. Blir att städa på mitt rum och träna och försöka denna gång att beställa hem lite mat. Vet inte ens hur jag ska uttrycka mig om det här hushållet och dess mat. Maten sinar för varje dag, och INGEN gör något åt saken.
Min värdmamma sa igår morse:
"I was thinking of taking the morning off to go and groceryshopping. But i really don't feel like it, so i'm not."
Jaha? Nu har min värdmamma dragit till DC (hon flyger dit en gång i veckan) och imorgon ska hon och jackson åka till CT över helgen och komma hem på måndag. Det betyder att jag kommer få äta vatten till frukost, lunch och middag tors-mån. PARTY!

Ikväll så har jag och malin planer på att gå ut. Förgylla den tråkiga vardagen. Är taggad, men så kollar man ut genom fönstret och vill bara hoppa in under täcket tills det blir vår.


Om jag var Angelina Jolie skulle jag stannat där på bilden förevigt.. Eller iaf över vintern... Det har hon väl råd med?

PUSS

100 dagars jubileum!

Okey, helt sinnes. Har inte tänkt på det eller hållt räkningen, men marie har varit duktig på det. Idag har jag varit i USA i 100 dagar!! Förstår ni, 100 dagar borta från min familj, min trygga vardag, mina vänner, jaa ALLT. 100 dagar i ett främmande land, främmande hus, främmande familj och där allt ständigt är nytt.

Förstår ni att det var 100 dagar sedan jag satte mig på flyget som tog mig hit? 100 dagar sedan jag träffade johanna och emilia för första gången. Jag är helt ställd.

100 dagar sedan!
Sista dagen på orienteringen, mina nya vänner johanna och emilia. Känner knappt igen mig själv eller johanna på det fotot! SÅ SJUKT vad tiden går fort, men sjukt hur mycket jag har gjort på 100 dagar!!

GRATTIS till mig själv och de andra aupairerna som åkte den 6/10, vi lever! wooho
PUSS

Brooklyns finest?

Förlåt donken för att orsakat nacksmärta, men det är det jag är till för!

Idag har min ungjävel varit så där jävlig igen. Så jobbig att allt man vill göra är att hoppa framför en buss, eller ställa sig mitt bland fighterna som alltid pågår i downtown brooklyn. I alla fall de senaste dagarna när jag hämtat Jackson. Först var det ett bråk mellan två tjejer, de slängde av sig sina jackor och hela brooklyns ungdomar verkade stå runt omkring dem och heja och ta bilder med sina mobiler. Igår när jag gick till hans skola så var det ett tåg av ungdomar som gick och marscherade på trottoaren och skrek någon ramsa?
Idag när jag gick av bussen så sprang ALLA ungdomar över gatan, helt vilda mitt i trafiken för att springa mot något bråk antar jag. Polisen var där och massa polisminibilar åkte runt bland svärmen av ungdomar.



Seriöst, vad är det för något farligt ställe jag bor på? PLUS, att alla de här småttingarna är helt kaxiga. Jag får dagligen höra kommentarer från dessa små fula saker som: "whaaazzzup beautiful?" eller "lookin' GOOD".
Observera att de här är typ 15 år.
Fast åldern här verkar inte stoppa någon från att ragga lite på gatan, både jag och johanna blir attackerade ständigt av de konstigaste männen. Allt mellan 15 - 85 åringar.
En mexikans arbetare som alltid är något hus längre ner på vår gata ska alltid envisas med att "hälsa" på mig varje dag, samma mening. "Hi beautiful, what's up?".
Tror de jag skulle seriöst stanna och ba: "Oh, hi I'm just fine. You know, just walking home. How about you? working i see"
Konstigt folk bor här, det kan jag säga er.

PUSS

RIP mitt hår

aspen

Mitt hår är inte lika långt som där längre, SNYFT!


 


Min otroligt intressanta dag.....

Ojojoj vilken dag hörrni!
Okey, kanske inte. Jag överdriver. Har inte hänt så mycket speciellt. Haha, jag har klippt mig däremot!! Gick runt i park slope i en halvtimma för att hitta en salong som jag kände mig nöjd med. Visserligen är det ingen större skillnad, bara toppning och uppfräschning av min frisyr. Kan verkligen tänka mig att gå tillbaka dit, även fast det var ganska dyrt. Men then again har jag ju hört att man inte kan få en klippning under 50dollar här.

Efter klippningen så åkte jag in till city, herald squere den här gången. Klarar inte av "turist" ställena på eftermiddagar och helger, det går knappt att ta sig fram! Men nu var herald squere nästan dött jämfört med hur det har sett ut när vi har varit där under helger!! Så det blev shopping för min del!
Så typiskt mig, jag köper saker jag vill ha men sen använder jag de aldrig. Vet inte hur många skor och kläder jag har i min garderob här som har kvar sin prislapp. Skammigt. Så nu försöker jag istället att köpa saker till tillfällen. Men det går inte heller så bra. Som idag när jag skulle hitta en party outfit (för tors och lörd) så kom jag på mig själv att nästan köpa dubbla outfits än vad jag behövde, för min hjärna resonerade att "kanske jag inte vill ha den här klänningen på lördag, och då kommer jag få panik för då har jag inget annat att ha på mig. Så jag måste ha en back up plan."
Visserligen är det sant, jag klär mig mycket efter hur jag känner mig. Ena sekunden kan jag vara bombsäker på att jag vill ha den där tröjan på mig imorgon, och när jag vaknar har jag helt bytt tankegångar.
HAHA, oj så ointressant det här blev nu. Herre, min shoppinghjärna är inte speciellt intressant för någon annan än mig själv..

VILL HA HELG NUUU!!
Johanna kommer hit på fredag, och stannar tills på söndag vad jag vet. UNDERBART att få någon att sova skavfötters med ;)
Nej men det ska bli kul! På fredag blir det förhoppningsvis My bloody valentine 3d, håll tummarna för att den är bra. Har haft allt för mycket dåliga erfarenheter av skräckfilmer!!

PUSS

tack, skitunge..

Ja, kära mor, det enda som får upp mig så tidigt på helgmornar är att få spendera lite pengar. Sant faktiskt, men vad ska jag säga? Att köpa saker får mig att bli lycklig.. Tror jag har något av ett missbruk, men än så länge skadar det inte min hälsa så jag kör bara hårt på! :)
Förresten mamma, jag köpte något som jag tror pappa skulle gilla. En jättesnygg t-shirt med beatles människorna på, och med texten: LET IT BE i lila. Ska lägga upp en bild så ni får se, den är coool.

btw, måste berätta vad som förgyllde min morgon. Jag gick upp, väckte jackson, gick ner och gjorde frukost till honom. gjorde flingor och en macka för omväxlingens skull. Han kom ner, kollar på mackan och skriker: euuuw, THIS LOOKS DISGUSTING!!!

tack jackson för att du gjorde mig så glad med dina fina komplimanger som du så fin och spontant slänger ut.

PUSS

08.41

Jag är så dålig på att aktivera mig på dagarna, så jag har nu gjort upp en plan för min vecka. Saker jag ska hinna med och när och hur. Kommer bli lite lättare känns det som.

Middagen igår var hur mysig som helst. Vi var 6 tjejer på en mysig pastaresturang, jag åt en jättefräsch raviolirätt. Grymt gott och mätt blev man.
Tydligen så leggar inte de där, så några av tjejerna beställde in vin. Dock inte jag, kände inte alls för det.
Vi satt där så sjukt länge, och när vi var klara med middagen så kom servitören och gav oss varsitt glas med baileys. Tack tack.
Kom hem runt elva tiden, gick och la mig runt tolv. Raisa ringde precis när jag släckte lampan, vet inte om hon ringde mig i fickan eller om hon bara inte hörde mig för allt jag hörde från hennes sida var fotsteg. haha, så bra samtal hade vi ;)

dags att göra mina måndags aktiviteter!

PUSS

Dum och snäll hjärna, men mest snäll

Har varit och shoppat lite nödvändigheter (läs: smink och skönhetsprodukter) och kollade på skor.
Vet exakt vad jag vill ha för några stövlar, men de existerar bara i min hjärna.. Brukar oftast vara så med mig, kan drömma om en skitsnygg väska som jag verkligen vill ha när jag vaknar upp men den är ju påhittad så det blir lite svårt.
Dumma dumma hjärna.

Ska dra alldeles strax till någon resturang nere på fifth och äta med malin och anni. Ska bli gott, har inte ätit en riktigt middag på ett tag nu!! Sen har jag jättemycket energi nu, för jag fick upp en sån sjukt bra idé i min hjärna idag som jag har suttit och trixat med. SNÄLL hjärna!!
Om den går i verk kommer det bli så jääävla grymt!! Så jag måste fixa ihop en presentation som jag kan visa för mina vänner så det blir lite mer övertygande, och jag är faktiskt bäst på att övertyga så jag tvivlar inte på att alla komma falla pladask för min bästaste idé!!

Nej, over and out nu.
PUSS

Ett hav av parfymer

Internet har legat nere, IGEN. Men nu verkar det fungera relativt bra.
Så till min helg!
I fredags däckade jag tidigt i min säng efter en mycket givande konversation med raisa, johanna och simon. Oj, så kul man kan ha över msn. haha!
Min klocka ringde kl 7.30 på lördagsmorgonen (omänskligt, jag vet) och runt 9 åkte jag in till city för att möta upp Johannie.
Vi fick en hel del shopping gjord (även då jag bara hade 90 dollar på fickan för jag var så smart att glömde HELA min lön hemma) och vi gick även förbi huset där Heath Ledger bodde i (och dog i för den delen). Lite hemskt, faktiskt!! Vi återhämtade oss snabbt med lite mer shopping.
Nästa helg har jag och johanna bestämt oss för att enbart shoppa produkter, för efter pengarna hade sinat så gick vi in på sephora och hittade tusen saker vi ville ha.
Jag hittade även en parfym, som luktar SÅ GOTT. Notorious - Ralph Lauren. Men vissa tyckte att den luktade tant när jag frågade igår kväll, så jag måste överväga mitt beslut. Vill inte gå runt och lukta tant, inte för 600 kr som den lilla flaskan kostar...
Kanske blir min Prada Infusion d'Iris ändå... Dagens i-lands problem..

 VS.

Jaja, på kvällen så åkte jag till Malin på union street (läs: gick i högklackat i snön) och hängde med henne och anni tills Malin slutade och vi kunde åka in till Aspen. Perfekt tajming alltihopa, vi kom in och vi satt med allihopa vid bordet och hade riktigt trevligt. Den bästa kvällen jag har upplevt på aspen hittills! Mycket folk, och alla var glada och party.

Nu är frågan om man ska göra något denna söndag.. Man bör ju.

PUSS

Alltid lika sjuka drömmar

Ska gå och handla nu, vi har NADA hemma så jag erbjöd mig att gå och handla för lagets skull. Så duktig jag är!!

Drömde så sjuka drömmar inatt, eller som alla andra nätter.
Jag drömde delvis att jag skulle på någon skolfest och att jag hade glömt massa saker hemma (som visade sig vara ett skåp på en garageuppfart?) så jag sätter mig på en redig moppe och drar iväg. Jag? På en moppe? Bästa synen ever!!
Sen drömde jag även att jag var på ett annat party, fast denna gång på en klubb. Och alla jag känner från stockholm var där. Det var min avskedsfest av något slag. Borden som man satt vid var helt pimpade, man kunde lägga sina mobiler i ett isbad. Så först var det massa ishinkar för helrör och champagne, sen var det miniglashinkar för mobilerna. Såg lite schtek ut.
Min outfit var däremot en mardröm, som direkt tagen från täbb skivan i våras - USCH!


Mina drömmar är lika osammanhängande som en Salvador Dali tavla




Gotta run,
PUSS

Ni Hao!

Hittade en mycket intressant konversation mellan mig och linn, på kinesiska.
Den som först förstår vad vi pratar om får en femma!!

S: Ni hao!
L: Ni hao
L: Ni zai stockholm?
S: Wo zai stockholm! Ni ne?
L: Wo zai zhongguo!
S: :O hao hao
L: hahaha, hao hao!
L: Ni shi nupengyou?
S: Wo shi bu shi nupengyou. Ni shi nanpengyou?
L: Shi!
S: shi? hmm, hao hao.
L: Ni shi wo de nupengyou!
S: aaw

Vilka dagar det där var, gymnasietiden! Saknar!!

PUSS

Party like a rockstar

Real World Brooklyn har precis haft sitt första avsnitt här i USA. SÅ bra! Jag åkte faktiskt förbi där de bor i brooklyn idag. Status.
Men kan det bli bättre: en är gay, en är transa, en mormon, en som är helt besatt av sina muskler, en sweetheart kille, en svart gurl med fetaste brösten, en tatuerad tjej och en ganska normal tjej?
Ska bli kul att se fortsättningen!

Ååh vill ha helg NUNUNU! Så jobbigt att stå ut med min unge ibland.
Vill ut och festa. Dirr. På fredag? Yeah.

village 2007
Village 2007 - GROVT

Saknar min kimo och att gå ut med henne. Vi är verkligen exakt likadana när det gäller festandet. Party like a rockstar. Och nu får hon parta like a rockstar utan mig ett tag till :(  Saknar henne!! Hon ska försöka att komma hit när jag är ledig i mars, åååh så underbart det skulle vara!! Då blir det som old times när kim alltid sov hos mig och vi gick ut torsdag, fredag och lördag och ramlade in vid halv sex på morgonen varje morgon.
PUSS

Tips nr 1 till er kära och tålamodiga au pairer


- Åk inte med er unge/ungar till IKEA, och om ni mot förmodan vågar er på så GE DE INGA KANELBULLAR!!


Mitt största misstag hittills. Jag hade, patriotisk som jag är, skrytit så mycket om att de svenska kanelbullarna, ja de är de godaste. Misstag nr 1.
Självklart så ville Jackson idag efter skolan åka till IKEA, jag sa: javisst! Misstag nr 2.
När vi efter många om och men kommer till IKEA så går vi självklart vilse. "Jacksom, we're NOT lost. Every IKEA looks the same, I know my IKEA so we're not lost.". Misstag nr 3.
"Sanna I'm HUUUNGRY! I want one of those swedish cinnamon roll!!" "Sure, you can have one since I'm like the best au pair ever!". Misstag nr 4.
Jackson smäller verkligen i sig kanelbullen (som enligt skylten innehöll lite över 450 kalorier!!!!!!) och han har frosting över hela ansiktet och det hänger kanelbullsbitar lite överallt. Helvete. Misstag nr 5.
Jackson är mätt och belåten och vi går mot bussen. Vi sätter oss på bussen och nu har kanelbullen gjort sitt. "Sanna! What does this button do?" "Sanna, how about this one?" "Sanna, Sanna. SANNA!! SANNA what is this?" "Oh, Sanna what is this!?" Jackson börjar pilla på nödbromssaken.
"JACKSON STOP IT!!"
Jackson ställer sig upp.
"Jackson, you have to sit down. pleeeeeeease sit down" Mitt humör var inte på topp nu.
"But I want to sit alone"
"You should have thought about that before we went on the bus."
Jackson börjar klättra ÖVER sätet för att få sitta ensam.
"JACKSON, are you crazy? Can't you just SIT STILL? Just pretend I'm not here if you want to sit alone.."
Jackson sätter sig på sätet spikrakt och stirrar rakt fram med uppspärrade ögon.
Två sekunder efter:
"Sanna, Sanna, sanna why is the bus not moving? Where are we getting off? How are we getting home? I want to walk. No, wait I want to take the subway......saaannaaa"
MISSTAGMISSTAGMISSTAG!!
Och så fortsatte det. ÄNDA tills jag slutade för en och en halv timme sedan.

Så, tips till er aupairer där ute: ge inga kanelbullar på IKEA till era ungar. Varning för grav hyperaktivitet.

PUSS

Jag vill också fika med swedish house mafia..

Herre, nu vill jag vara i Sverige. Är lite avundsjuk.. Det är grammisgalans efterfest idag, ingrosso och dahlbäck... mmmmmmmmums! Men icke, istället så sitter jag i ett regnigt NYC.
Ska ha efterfest med mig själv istället. Ska träna snart och min låtlista ska bara vara ingrosso och dahlbäck så ska jag låssas att jag blir varm av att dansa på berns inte på maskinerna.
Och ja, jag har en skruv lös.

Btw, ado hade varit och fikat här om dagen och vilka sitter han bredvid? Hela swedish house mafia, lite fett ju!!



Idag är det onsdag, yeees!! betyder att det bara är imorgon kvar sen är det helg!! Iofs så måste jag hämta Jackson på skolan på fredag, för jill åker till washington. Vanligtvis är jag ju helt ledig på fredag, men then again så behöver jag inte jobba på lördag istället och det är två tummar upp. Utgång någon?

PUSS

Lykke Li in NYC

Vill gå på konsert. Eller se någon grymming dj:a. Dags igen känner jag!!
När jag letade runt lite på hemsidor så ser jag att Lykke Li spelar i NYC 2/2!! Coolt ju, så bra att vi svenska människor är så kända! Så kanske blir att man ser henne live in NY?


Ska fortsätta att leta efter lite spelningar, vet exakt vad jag vill se men OJ så svårt det ska vara för de att komma till NYC!!
PUSS

Att klippa eller inte klippa lugg

Var SÅ skönt att träna idag!! Blev också riktigt stolt över hur mycket jag pallade med tanke på att jag inte har tränat på ett låååååååångt tag.
Har ju inga direkta träningskläder här, så jag satte på mig mina röda sovshorts och en minimal topp. Tänkte att det inte spelar någon roll eftersom att jag tränar hemma. När jag sen började använda de olika maskinerna (finns typ 15 st i min värdpappas gym) så ser jag att fönstrerna vätter ut mot gatan. INTE okey om någon få se en liten sanna i minimala kläder stå och träna. Men jag tror inte man ser så mycket in där, dock en rolig syn om man skulle se. Jag bjuder på det.

Anyway, min unge fortsatte att vara sjukt jobbig idag. Ska inte ens ta upp hur jobbig han var, delvis för att det är ointressant för er och delvis för att jag bara kommer bli irriterad. Haha, jag lever verkligen ett helt vanligt aupair liv..

MEN, nu till en sak jag har tänkt på i nån vecka. Ska jag klippa lugg?

Kan inte lägga upp bilder på bloggen, för mitt internet vill verkligen inte mig väl. Men den här länken visar iaf hur jag vill ha det: http://images.teamsugar.com/files/users/2/20652/42_2007/CarmenBangs.jpg

Nu ska jag slänga min dator och dess internet i sjön. PALLAAAALALA, hatar elektronik som inte vill arbeta med mig. Kommer sluta som en sur stenålderstant om elektroniken fortsätter att trotsa mig såhär mycket....

PUSS

Jag har blivit en bebis

Vet ni när jag gick och la mig igår?
7.40!!!!!!! Så tidigt har inte jag gått och lagt mig sedan jag bar blöja, men jag var verkligen SÅ trött!! Mitt internet ville inte fungera, det utmattade mig något så otroligt. Så jag stängde av datorskiten och läste lite istället. Men jag nickade seriöst till och då var det bara att inse att jag behövde sömn. Så jag somnade runt 8 tiden medan min värdfamilj hade ett dinnerparty på våningen över. Vaknade sen vid 4 i natt/morse och var klarvaken. Lyckades somna om men jag drömde så konstigt att jag vaknade konstant hela tiden. Man drömmer så sjuka drömmar i mitt rum, förstår inte varför men jag drömmer bara konstiga drömmar när jag sover där. Ingen annanstans.

Snacka sen om realitycheck när jag går upp för att väcka Jackson och han är på vääärldens grinigaste humör. "Go away, i want to be left alone. You can't force me to school, that's not fair. I'm not hungry. NO I DON'T WANT TO EAT. ANYTHING. I'M SURE. POSITIVE."
Tillbaka till vardagen alltså.. NICE

Idag ska jag: städa på mitt rum, tvätta, TRÄNA och sen ta en låååång dusch.

PUSS


Sunday

Ja, så var det slut på ledigheten och smaken av the good life. Tillbaka till verkligheten igen imorgon, känns lagom kul. Fast ska bli skönt att få lite mer rutiner, och mer sömn. Men tråkigt att linus åkte hem igen!!

Igår var vi ute på Aspen och partade lite. Linn var inte så jättetaggad men hon hade kul tillslut ändå, så lyckad kväll! Var bara glad att jag var med människor som jag gillade och att stämningen var bra. Raisa och linus blev något förfriskade, nästan så att jag skulle gå och hämta rullebörn (skottskärra på skånska..........). Men det var kul! Vi avslutade kvällen med lite donkenkäk. Raisa och linus verkligen djurade i sig maten medan jag och linn dog av skratt bredvid.

Men jag lever och mår prima ballerina, har verkligen kommit på hur mycket jag gillar mitt liv här och hur jag har förändras som människa. Just nu har jag svårt att se mig själv bo i Sverige. Jag vet att när jag kommer hem kommer allting vara sig likt. Inget kommer riktigt vara förändrat, allt går sin lilla lugna gång på kullerstenar.
Jag citerar ännu en gång Benjamin Button filmen:

“It’s a funny thing coming home. Nothing changes. Everything looks the same, feels the same, even smells the same. You realize what’s changed, is you.”

P.S mitt internet är helt cp, så mamma det är därför jag inte kan svara på ditt mail. mitt internet och hotmail är tydligen i ett krig just nu...

The curious case of benjamin button

Åhhåhå, jag och linn gick på bio och såg the curious cas of Benjamin Button. SE DEN!! Fyfan vilken hemsk historia. Alla i biosalongen verkligen grät konstant.
Jag höll på att börja storböla flera gånger, men precis när jag var på väg att fälla tårar så hörde jag alltid någon som snöt sig eller snörvlade jättehögt. Började skratta istället. Människor trodde väl att jag var något sjukt monster som skrattade under så hemska scener, men jag kunde seriöst inte hejda mig själv. 

Nej, men bland de bästa filmerna jag sett!! Över två timmar lång var den, men det kände man inte av för man var så sjukt tagen av filmen hela tiden!

Imorgon ska jag och linn promenixa i brooklyn. Behövs, har ju inte sett så mycket av där jag bor än!


SÅ HEMSKT!!

PUSS

1/1/09

Första januari, 2009. Ett bra nyår blev det igår!!
Jag och linn gjorde iordning oss tillsammans här i BK och sen gick vi ut för att leta en taxi. Jag hade ringt till alla taxibolag och ALLA taxisar var upptagna. Så jag trodde att det skulle ta skitlång tid att få en taxi, men direkt när vi gick ut på gatan så kom en liten taxi!! Visste att vi hade då turen med oss!
Vi åkte till en loungeklubb på 16th street vid 9th avenue och vi visste inte riktigt om vi skulle komma in, men det gjorde vi!!
Vi blev eskorterade till ett bord och fick lite partyhattar och massa dricka. Johanna, raisa och linus showade up senare. Väldigt förfriskade. Sa ju att jag skulle vara den som tog hand om alla igår, det gjorde jag bra tycker jag! Sen kom tolvslaget och det spenderades med linus, linus (ja två olika linusar) johanna och raisa. Sjukt kul, framför en tv med live från times square. Första gången jag spenderar tolvslaget på en klubb ju, innan har jag alltid varit på middagar hos vänner eller hemma hos vänner eller ute i stockholmsstads gator. Så sjukt, jag firade liksom nyår igår I NEW YORK!

Men jag har en känsla av att det här året kommer bli bra. Riktigt bra.
Gosh, i love my life!

PUSS
och tack för nyårshälsningen mamma, vi får prata snart på skype!!

RSS 2.0