Du vet att du är svensk om du...

Min kära syster tycker att jag inte ska glömma vart jag kommer ifrån, så hon gav mig i födelsedagspresent en bok som heter "Du vet att du är svensk...".
Vissa stämmer så sjuukt bra på svenskar!! Måste dela med mig!

Du vet att du är svensk om du...

... på allvar tror att svenska idrottsmän är de enda som inte dopar sig.
... irriterar dig varje gång de bytt utseende på mjölkförpackningen.
... förfasar dig över det dåliga vädret samtidigt som du konstaterar att "det finns ju ändå inget som den svenska sommaren".
... räknar hur många volvo du ser under en dag på utlandssemester.
... när din medpassagerare på bussen tilltalar dig utan anledning, omedelbart drar slutsatsen att denne måste vara onykter.
... har inlett ett tal med orden "Jag är ingen talare men..."
... tittar på din nummerlapp varje gång kösystemet tutar till, för att försäkra dig om vilket nummer du egentligen har.
... aldrig glömmer att berätta hur vädret och kaffet är då du skickar vykort från chartersemestern.
... har dåligt samvete för att du inte går ut när solen skiner.
... tvekar på texten i nationalsångens andra vers.
... tycker det känns obekvämt att ta den rosa marsipanrosen på prinsesstårtan.
... tror att du inte blir påverkad av reklam.
... ler fånigt över stereotypa generaliseringar om hur du är som svensk.

Stämmer det, eller stämmer det!? Sjukt bra vi svennar är...

PUSS



mjöööp

Kommer knappt ihåg vad jag senast skrev här. Meeeennenene, vad har hänt?
Var i stan med Malin, Johanna och Bella i lördags dag. Satt på en uteservering i west village och njöt av den varma solen!! Huur mysigt som helst! Jag åt min ceasar sallad med vänsterhanden, det var ett uppdrag i sig. Sen gick vi och shoppade, jag letade febrilt efter ett par snygga handskar att gömma mina mindre snygga fingrar i. Utan lycka.
Funderade STARKT på att ställa in kvällen pga det. Men sen ringde bella och emma hade ett par snygga röda som jag fick låna!! YES!

Så ja, det blev en utgång. Loftparty på spring och sen tenjune, roligt as usual. Men inte SUPERDUPER kul bara.. Sen drog vi till 1Oak och festade tills de tände och stängde av musiken.. Jag och malin delade taxi med en dude som skulle till brooklyn heights, bara sådär. Visade sig att han hade varit i sthlm några gånger och hans favvo ställe, as mine, var village!! Askul ju att kunna prata om sthlm uteliv med en amerikan!
På morgonen så sov jag och johanna till 1.40. Sen tog vi tag i oss själva och gick ut på prommis i park slope, gick förbi malin på "te och kakor" och sedan sushimiddag. Juste, vi hann att fika på starbucks också. Så var det ja..
Sen ville jag på bio, så jag drog med mig bella, emma och johoe för att se The haunting in connecticut.
SÅÅÅ BRA! Läskig, men sjukt bra ändå! Jag har nu sett två bra skräckfilmer, denna och den spanska filmen Rec.

Idag var jag, hör och häpna, på lunch med min gamla värdmamma. Var inte konstigt alls faktiskt. Skönt att vi är vänner efter allt!

Nu dör jag, har haft feber inatt och mitt huvud är fortfarande dimmigt!!
PUSS

Boys are stupid

Det är sant. När jag var på barnes & noble så hittade jag "He's not that into you", boken som inspirerade filmen med samma namn. Det är en bok som innehåller enbart 273 olika "wake up calls".
Jag läste och skrattade, och köpte den för att ge till min kära Johanna som är mitt uppe just nu i... tja, en dum kille? Hatar se mina vänner ledsna, och därför hoppas jag på att denna boken får henne att vakna upp och inse att killen är inte så himla fantastisk.
Men jag skulle nog rekomendera boken till alla girls där ute. Alla går igenom en eller två assholes i sina liv, och vi tjejer har ju en förmåga att överanalyser allt och acceptera mycket. Jag är glad att jag till viss del tänker som en kille, tack och lov. Boken är skriven av en kille och en tjej, mestadels killen som skriver hur sviniga män är. Asroligt!

Smakprov från boken!

nr.17
A man would rather be trampled by elephants that are on fire than tell you that he's just not that into you.

nr 10
Men are not that complicated, although we'd like you to think we are.

nr 43
He's just not that into you if he's not calling you. Men know how to use the phone.

nr 91
The "but it still feels so good" excuse

I know it's nice to have companionship and wake up with somebody that you really like, but that's what pets are for. Pets are God's way of saying, "Don't lower the bar because you're lonely."


Hoppas smakprovet gjorde er lite gott, gå och köp boken och sluta må dåligt och överanalysera! GIRLPOWER!!

PUSS

grooooooosss

Jag vaknade imorse går upp och väcker ungen och sen ser jag min hand. Pekfingret och långfingret är FULL av blåsor. Minst fem st på varje finger. Fuckfuckfuckfuck!! Började gråta helt hysteriskt av chocken av min två monsterfingrar och skrämde hela min värdfamilj. Tappade också en kopp på golvet. Kul jul. Och glömde göra lunch till ungen, HAHA.
Till mitt försvar var jag väldigt ledsen. Vem vill gå runt med två blåsfulla, röda, uppsvullna fingrar? Inte jag iaf.

Så imorgon på min johannas och malins shoppingtur ska jag köpa ett par handskar som jag kan ha så jag inte skrämer iväg folk. Speciellt för att jag SKA ut, har längtat som fan till imorgon och mitt kära tenjune med mina kära vänner (minus johanna vilket är astråkigt). Gårdagen var också rolig. Har jag någonsin haft det tråkigt på en torsdag undrar jag? Var dock en annan dj än den vanliga och har scratchade som fan på varje låt, vilket förstörde det hela lite. Sen på 1Oak så träffade man på massa folk, as usual! Xavier bjöd på shots, inte det smartaste kl 4,30 kanske... Men det var kul! Sen åkte bella och emma hem och jag stannade kvar. Själv med människor jag knappt känner. Men det gick braa!

Äter kinesmat nu med min unge, jobbar ju ikv. Vilket är bara bra, för då kan jag vila min stackars monsterhand. Vi ska tydligen gå till barnes & noble nu också. Jahapp, kl 8 på en fredagskväll. That's why I loooove NYC! Sen blir det film och i sängen tidigt så jag kan vakna pigg och fräsch (förutom min hand) imorgon.
Jag citerar min unge:
"Don't ever look at Sannas right hand. Cause it's gross. No offense, Sanna, but it is gross."

Ha en trevlig fredagskväll med friska kroppsdelar förhoppningsvis!
PUSS


blöööööööö

Bläää, asjobbig morgon. Vaknade upp, insåg att svullnaden på mina fingar har gått ner lite (YES) men insåg även att under svullnaden på min knoge finns en blåsa. Äckligt värre och nu måste jag verkligen tänka efter om jag kan gå ut ikväll. MEN JAG VIIILL!! Ska ju jobba imorgon så jag måste socialisera mig somehow ikväll. Jävla brända hand.
Min värdmamma började hacka på mig idag och sånna småsaker och hennes attityd, jag för av amerikanska mammors attityder. De är så äckligt bitchiga.
Det står ju inte rätt i hennes huvud kan jag säga..

Ska sysselsätta mig själv lite för att senare gå upp och "jobba" med att fixa tvätt och skit..... För enligt min värdmamma jobbar jag 24/7. Ska ringa min counselor senare, fråga om hon tycker att det står rätt till i min värdmammas huvud..

PUSS




Handikappad

AAAAAAAAAH jag är hadikappad!! Jag äger ingen högerhand för tillfället.
Igår när jag lagade mat och skypade med johanna samtidigt så hände en olycka.
Stekpannan började brinna, varför vet jag ej, och jag fick panik och rykte för hastigt bort den från plattan. Alltså fick jag istället all het olja över min högerhand. Kul? Not so much.
Fick spola min hand under vatten i säkert en timma och varje gång jag tog bort handen från vattnet kom smärtan. En OLIDLIG smärta, som om handen brann. Min värdmamma var jättegullig och tog hand om maten och disken och sprang sedan till rite aid för att köpa ett tusen produkter till mig. Smärtstillande kräm x2, piller, aleo vera kräm osv. Men krämerna hjälpte inte, allt som hjälpte var vattnet.
Så när jag skulle sova tog jag två stora klunkar av förkyldningsmedicin som ska göra en sömnig. Och om den gjorde mig sömnig!! Kl 10.15 var jag helt redo att somna. Men det gick inte så bra. Smärtan var för stor, även fast jag hade min hand i en skål med vatten. Vattnet blev varmare, jag vaknade till, fick byta. Sen provade jag andra metoder, en kall handuk runt handen, isbitar plus handuk, ett spray som kyler ner handen, mer smärtstillandekrämer. Men inget fungerade och den där brännande smärtan var så sjuuuuuuuuukt intensiv!! Allt jag ville ha var min mamma som tog hand om mig, men nu är jag stor och får ta hand om mig själv. Vilket suger lite..

Vet inte hur mycket kl var men någon gång somnade jag med handen i vattnet och vaknade lite innan min klocka skulle ringa med min hand på min mage. UTAN smärta!! Gud så lycklig jag kände mig. Studsade upp av lycka och utforskade min hand. Inga blåsor, men oooj så svullen.

Min hand är fortfarande svullen och röd men jag är glad att jag inte har den där smärtan iaf!!
Människor, var försiktiga i köket. Underskatta inte er högerhand, den är viktigare än vad ni tror!! Kan inte ens sätta på mig ett par jeans.....

PUSS

20 år och en dag

Gårdagen som bara skulle bli johnny utahs och sen hem blev en låång utgång. Man fyller bara år en gång så jaaa, jag körde på!
På Johnny Utahs sa alla grattis och tyckte det var jättekul att jag fyllde år, jag var med Milla Bella och Emma, askul hade vi. Sen någon gång under kvällen så kommer Robbie och Leo med tre små mini tårtor till mig med ljus i. Ååh jag dog vad gulligt det var!! Helt oväntat var det och så ropade de upp i mikrofonen som de använde flitigt under kvällen att någon fyllde år.
Gulligt va?
Sen sjöng de också lite för mig, otroligt vacker stämma!
Jag, emma och bella gottade oss glatt i dem.
Sen förflyttade vi oss till greenhouse och festade vidare, hade riktigt kul!
Bella åkte någonstans själv och jag och emma tog en taxi hem till mig. Kunde typ inte sova heller för jag var inte trött, så jag studsade mer eller mindre upp när det var dags att jobba igen. Sen däckade jag iofs direkt när jag slutade bredvid en emma i en djuuupsömn.

Har jättebråttom nu, min värdmamma har gett mig tusen ärenden att springa. KUL.
Ttyl,

PUSS

Happy Bday to me!!

Jaa, så var denna här dagen här igen då. Ännu ett år har passerat av mitt liv. Ett bra år dock! Känns bara så sjukt att jag har levt i 20 år. 20 år av snöiga dagar, 20 år av kalla svenska sommrar, 20 år (till och med lite mindre) i ett hus med min familj. Så hejdå den trygga perioden 10-20, nu börjar allvaret! Önskade mer att jag fyllde 21, men nu är det bara ett år kvar..!
Öppnade min familjs presenter som kim tog med sig med blandade känslor, glad och ledsen på samma gång.

Kollade på Twilight på on demand nyss, boken var sååååå mycket bättre. Nästan skrattretande vad filmen var sämre och annorlunda.. Men men, han är het så det var väl det som gjorde filmen.

Stor sol ute, tänkte börja läsa min bok som jag fick av mamma och pappa innan jag ska åka och hämta upp ungen. Konstigt att läsa på svenska...



Jag är inte så liten längre...

PUSS

Life's too good!

Vet inte ens vart jag ska börja. Har haft en sjuuukt kul helg!! ons, tors, fre, lörd utgångar så jaa jag är trött. Men lycklig!
Har bestämt mig för att kolla upp skolor här. Jag vill inte lämna denna stad någonsin, och jag vill läsa PR och event och det existerar inte hemma i svearike. Så därför ska jag plugga här, kosta vad det vill kosta. Man lever bara en gång så varför ska man nöja sig med att bara vara lite nöjd?

Så NYC och jag kommer ha en relation ett tag till framöver. LOVE IT!

I fredags gjorde vi det roligaste min hjärna har kommit på på länge. Vi skrev ner dares (som konsekvenser i guess) och la alla lappar i en påse och tog  tre var.
Jag delvis att jag skulle prata svenska med en icke svensk kille och även då han säger "what?" upprepande gånger ska jag bara babbla på för att senare säga: "haha ur so funny!" och gå... 
Raisa fick en dare att utmana en valfri av oss tjejer (malin, milla, jag och johanna) att få flest nummer av killar och bli utnämnd till bästa raggaren.
Jag blev utmanad. Såklart.
OCH VANN, såklart!! 13 nummer!!
Malin fick en dare att gå in på killtoan och ta låång tid på sig att be om ursäkt. Jag har en video på det. HAHA

I lördags så gick vi all in igen och drog till Tenjune. Vi var måånga svenskar! Jag johanna bella emma sanna och sen en till tjej som kom senare. Jag var den enda brunetten..

Anyways, på lördagar på tenjune så får vi bord på vipen. Vilket är väldigt strikt och bara modeller och kändisar. Bordet bredvid oss så står fem heta killar, varav en jag dör för. Och jag känner igen honom.. Bryr mig inte så mycket om det för känd eller inte känd, han var ursnygg. Jag bella och emma var crazy som sist, dansade på borden och jag och bella fick shots osv osv. I slutet av kvällen så pratar Milla med en av hetingens kompisar, så jag tar tillfället i akt genom att stå bredvid henne så jag kan spana mer på killen. Står och dansar lite med mig själv och pratar med milla när jag känner fyra ögon stirra på mig. Häpen jag blev av att se hetingen plus kompis verkligen titta. Så jag stirrar tillbaka. Och hetingen VINKAR TILL MIG till där de satt. Javisst, varför inte. SKOJA INTE ATT JAG SMÄLTE. Satt och pratade lite med de båda, sen gick de och dansade och jag milla och hennes dude skulle dela en taxi hem och släppa av honom på vägen. Då berättar han att hetingen, Sebastian, ÄR TILLSAMMANS MED LEIGHTON MEESTER!!!!!!!!! PLUS att han själv varit med i gossip girl. Plus den nya serien Kings. Plus att duden, som milla messar med, bor i samma hus som hetingen.
PLUS ATT DUDEN FYLLER ÅR PÅ SAMMA DAG SOM MIG OCH LOVADE ATT VI SKULLE FIRA TILLSAMMANS IMORGON OCH TA MED HETINGEN!!
Ja, livet är allt underbart. Försöker inte tänka på att han har en het kändis till flickvän.

Sebastian Stan och Leighton Meester


Älskar min klänning jag hade på mig i torsdags på tenjune. Dragkedjan var sönder när jag kom hem med den, så jag fick lämna in den på lagning och betala lika mycket som klänningen kostade. SÅ värt dock.



Imorgon vet jag någon som fyller år, nämligen jaaag!

PUSS

Tenjune thursday

Herre vilken natt!!!
Hade sååå kul och mår inte sååå bra idag däremot.
Jag och Malin vandrade runt i väntan på vårt sällskap till POP burger. Leo bringade två nya tjejer som är här på besök, svenskar. Urgulliga tjejer, bjöd över de till min lilla middag här i BK ikväll. Yaay jag har blivit lovad tårta på kiss n fly as well, tårta och sprit kan det bli bättre?
Måste verkligen rusa in till staden nu och hitta en outfit. PANIIIK.

pics later
PUSS

K-Fed at GH

Igår blev det en sån där spontan utgång igen. Jag och malin tog oss till greenhouse, där vi fick stå och vänta jättelänge. Tydligen så hade någon dum 18åring blivit aspackad på GH, gått ut och ställt sig och dansat på en polisbil precis utanför. Så polisen blev lite misstänksamma varför en 18 är helt dyng utanför en klubb hon egentligen inte ska komma in på.
Självklart så har polisen varit på GH varje dag nu för att checka att det inte är massa underåriga där, så det var kört för oss att komma in. Skit också. Men en rolig sak hände iaf.

När vi stod utanför och väntade, i värmen btw för det var cirkus 15 plus grader , så står massa fotografer vid trottoarkanten. Fattade inte först att de var papparazzi fotografer. Until en svart SUV kom och fotograferna började ta massa bilder. KÄNDIS yeeeeeeeees, tänkte jag.

Vem kommer då ut från bilen? Kevin Federline.....
Fatta hur besviken jag blev!! K-Fed. Brittney Spears ex som är känd för att jaa, vara brittans ex. Inget roligt så att säga. Men ja, då har man sett honom också. Listan börjar bli lång nu över kändisar man ser. Me like!

Idag regnar det ute, sjuuukt trist. Blöööö

PUSS

VÅÅÅÅÅR

Vaknade frisk idag, men ville inte riskera något så jag har tagit det vääldigt lugnt!

17 grader och stor sol ute idag, inte direkt så att man klagar.. VÅREN HAR KOMMIT TILL NEW YORK! Är helt lyrisk!!

PUSS

Sjuker

Idag är jag sjuk, inte kul!! :(
Har varit ute och solat idag på våran balkong. Fick till och med färg, helt otroligt. Sen läste jag lite, och kollade på "i dina skor" på on demand. Gosh, vad skulle en sjukling ta sig till utan on demand? Bästa med amerikansk tv.

Kokar nudlar just nu, min middag. Måste senare gå ut med Jane, inte kul det heller. Meeeennene.
Min värdpappa säger att jag är ledig på måndag för de ska ta ut mig, eftersom det är min födelsedag. Nice!
Mindre nice att jag inte får spendera min födelsedag hemma måste jag säga...

PUSS på alla friska

Kims wknd in NYC

Shit vad längesen det var jag kände mig så här ledsen. Vill bara ligga i min säng och gråta just nu. Kim har åkt!! Så orättvist för oss båda, hon ville inte åka och jag ville inte att hon skulle åka men ändå så måste hon åka. Varför?! Usch, så sjukt ledsen man kan vara.
Har varit så himla kul att ha henne här!!
Vi återförenades på JFK och det var som man såg på film. När man springer emot varandra och står och kramar varandra i hundra år. Alla tittade på oss, så sjukt kul att se henne igen!! Sedan dess har det varit ett konstant babbel om allt och alla. Vi har ju inte setts på ett jävla halvår!!! Och så kommer hon bara över en helg. BLÄÄÄÄÄÄÄÄ

I fredags så var vi på kiss n fly, kims första utgång här i usa. Helt ok! Johanna var med också så det var asroligt, mina två favoriter på samma klubb i staden jag älskar.







I lördags blev det shopping! Jag kom hem med bland annat tre par skor. Love it. Sedan blev det sushimiddag hemma hos mig med malin också. Så fyra tjejer + sushi till live musik i gestalt av min värdpappa och hans piano.. Haha, ska be guiderna av NY sätta in hans pianospel runt åtta tiden som en sevärdighet. 
In i en taxi och jag och kim åkte till ett loftpart i soho. Så sjukt fin lgh. Hissen direkt upp till lägenheten, drömläget precis vid broadway och all shopping. Trevligt folk, vi pratade mycket om sverige. Började med att en kille frågade om vi hade rock band i sverige. Jag svarade med att vi inte hade tv och sen spann det skämtet på och det slutade med att vi skrev i sten ifall vi ville någon något. Haha. Men alla älskade kim, vilket nog bara gjorde det jobbigare för henne att åka.
En bilfärd och lång väntan på borttappat folk och sen var vi inne på Tenjune. Sjukt mycket folk, trevligt sällskap och bästa musiken. T-pain stod utanför och försökte komma in, vet inte om han kom in för jag hörde bara att vakterna sa att han inte kan komma med allt folk utan att ha bokat bord. Moaaha. Jobbigt att vara kändis ibland huh.





En limofärd senare och vi befann oss på Greenhouse. Greenhouse är the place to be på eftertimmarna om man vill festa länge, de har nämligen öppet till 10 på morgonen!! Sick.



Vi stod bredvid italienska maffian på greenhouse. Seriöst, de var grymt läskiga och jag hade en bad feelings om dem redan från början. Självklart så erbjuder en av killarna mig kokain. EUW, vände direkt på klacken. Fyfan.

Söndagen spenderades med massa turistande runt om i staden. Eller så mycket man hinner på en dag. Vi åkte först till Central Park, tog oss ner på fifth avenue och gick och strosade bland alla fina affärer. Sedan tog vi oss upp i Top of the rock och tog massa fina bilder. Min kamera alltså, niiiice. Så sjukt braiga bilder. Både kim och johanna vill köpa en likadan.







Igår kväll var vi för trötta för att gå ut så vi slappade helt enkelt hemma hos mig.
Gosh I MISS HER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ska gå ner på mitt rum nu och gräva mig ner i min säng och kolla på en snyft film på on demand. Imorgon är det St. Patricks day och då ska man tydligen festa. Ska festa bort mina sorger. Hjälper ju inte att jag är urfattig just nu heller, har inte ens råd att andas.. suck

PUSS

Snabb uppdatering

Jag tankte bara saga att jag lever. Och kim med. Sitter vid min vardpappas dator, sa inga svenska bokstaver har inte!! 

Vi har haft det sjukt bra, ar dock stort ledsen for att hon aker hem om bara nagra timmar. Vi har festat som galningar, och hunnit med bade shopping och turistsaker. Min nya kamera ar bast sa det ar manga fina bilder, vilket ni sjalvklart kommer fa ta del av snart. 
Ska ga och krama pa kim nu, kom pa att jag inte har det privilegiet nar hon val aker och vi inte ses igen pa ett halvar... 
WHYYYY? Mitt liv har ar perfekt, allt som saknas ar mina vanner hemifran som kan mer an garna fa bosatta sig i denna stad. Den dagen ar jag den lyckligaste pricken pa hela planeten. 

PUSS 

lovelovelove

Ups duden kom efter ett tag, och jösses vad jag älskar min kamera! Perfekta bilder!!
Blev en spontan utgång igår, jag pallade inte ligga vaken i natt och vrida och vända på mig vilket jag lätt gör när jag är excited för något. Denna gång för att kim ska komma!!! Hon messade precis att hon var på island nu och drack en öl. Yippie.
Nej men igår var sjukt roligt faktiskt! Jag var helt nykter, och alla andra var borta. Så det var underhållning gånger fem hundra!! På pop burger så mötte vi upp milla och hennes bror och hira. I love those girls, vi har alltid roligt tillsammans ute!


Haha taxiresan hem var roligast, malin ville INTE hem och hade ingen tidsuppfattning heller. Sen somnade hon så fin och snarkade hela vägen till hennes dörr. haha
Kim ringde och väckte mig imorse kl 06.40, 10 minuter innan jag skulle upp visserligen. Var helt borta, men hon ville bara veta adressen hit som hon tydligen skulle säga vid incheckningen. Men det var kul att höra hennes röst!! Min kära kimo, om några timmar får jag se henne igen!! skoja inte om jag är lycklig just nu!!

Ikväll blir det utgång, RÖÖÖÖJ! Kim jag johanna och milla @ kiss n fly, kan inte bli mer än vilt. Två blondiner och två brunetter, here we goooo

PUSS

hallå ups duden?

Jag blir gaaaaaaaaaaaaaaaaaaalen! Kan min kamera komma någon gåååååång!?!?

lugn och frid i huset

Yeees, ungen var i skolan idag. Fast solen var inte framme! :(
Åkte till malin och tröståt och hämtade min laddare. Myyyys.
Can't wait until i övermorgon!! Min kimo, älskar återseenden!
Hoppas det är lika härligt väder som i helgen när jag och johannie promenerade i downtown.

west village
Så mysigt det är där, tänk er att ha ett hus/lgh där med en massa tjejer. DRÖMMEN!

PUSS

Sol ute, fast inne

Solen skiner ute och jag sitter fast i mitt hus med en sjuk unge. Livet kan vara allt bra orättvist ibland, va?
Det positiva är att vi har beställt in sushi som jag väntar på.
Sen var det slut på positiva saker...

Min kamera ska komma idag har jag bestämt, väntar bara på att en ups dude ska plinga på!! Gärna nu så jag har något att sysselsätta mig själv med. Barnprogramen som min unge kollar på är bättre än sömnpiller...


PUSS

vår i luften!

Lovely dag! Vaknade upp hos malin, en timma för tidigt eftersom min mobil ställde om sig själv. För er där hemma så flyttade vi fram klockan en timma inatt.
Men det var skönt så jag slapp stress in till the city och möta johanhoe.. Vi hade det sååå mysigt!! runt en 16 grader och strosade runt i west village, åt lunch som bestod av en sjukt god hamburgare och förflyttade oss till union sq för lite shopping. Vi hann även med en fika på ett franskt fik, väääldigt franskt. Sen bestämde vi oss för att gå på bio som avslutning på dagen. Blev Friday 13th. Som alla andra skräckisar, men jag måste medge att jag skrek till några gånger. Utan att skämmas dock för det var kanske 8 personer till i biosalongen utöver oss.

På suben hem så satt en dam och ritade i ett block. Och efter ett tag så märker jag att hon ritar av mig! Hon måste iaf ha gjort det för hon ritade lite, tittade upp på mig, och ritade lite mer, titta upp osv osv. Intressant, då var man i någons skissblock!

Imorgon är det måndag, och då är det bara att stå ut måndag, tisdag, onsdag och torsdag. Fan, hur ska det gå?! På fredag kommer kim och efter det är jag ledig i en vecka. Har jag nämnt att livet är underbart just nu? Sjukt underbart. Värme, nya människor, besök av vänner, smidandes av resor and so on!

Imorgon tänkte jag sola och bli pepparkaka! Eller, ett steg närme pepparkakstonen jag ska uppnå!

Godnatt käraste,

PUSS

My own hero

Haha, så sjukt. Jag och johanna hängde igår med hennes vän Scott och hans vän från LA, Dan. Och först när jag såg Dan så tänkte jag att jag känner igen honom från något. Självklart visar det sig att han är skådespelare, som alla andra i LA. Han hade varit med i the hills have eyes, cinderella story osv. Men inget som jag fick aha-upplevelse av eftersom jag verkligen inte kunde sätta fingret på vart jag har sett honom.
Sen kom jag på.
Alla ni som följer heroes och sett de tre senaste avsnitten vet att det är en ny dude som är med, som hänger med Sylar. DEN killen är Dan. Där kom min aha upplevelse. Så sjukt att i måndags så såg jag honom på tv, och igår så hänger jag med honom. Det var kul, han var trevlig. Jag och johanna ska så åka till LA snart, nu när vi har våra kontakter där OCH gratis boende!
Ska slappa framför tvn ett tag och sen ska jag möta upp malin i think.

Det är 20 grader ute idag, inte illa pinkat. Men lite molnigt ändå. Men värmen tackar vi för!!

PUSS

Ett rött litet hjärta i en kedja av guld

Jag är helt mör i min kropp. Vaknade 3:33 och storbölade. Jag hade nämligen drömt att det var 23 mars, min födelsedag, men ingen kom ihåg det. Jag blev tillslut arg för att ingen kom ihåg att jag fyllde 20 och sa det till min familj och mina vänner. Ingen brydde sig alls. Då blev jag jätteledsen och jag vaknade av att jag grät. Känslan var så hemsk så jag kunde inte skaka av mig den, så även då jag visste att det bara var en dröm så var jag helt förstörd. Och då kom istället allt upp. Jag kom på hur dålig min förra födelsedag var, jag satt på en färja hela dagen. Eftersom vi hade firat farfar hela helgen så hade alla glömt att jag fyllde år dagen alla åkte hem. Tragiskt va? Hela min släkt hade glömt att jag fyllde 19. Fast 19 är inget stort nummer så no biggie. Lite roligt att min mamma och moster kommer in och väcker oss på min födelsedag. Går ut, kommer in en sekund senare och sjunger till mig för de hade glömt att det var min födelsedag. Tack för den..

Anyways, så kom jag att tänka på att min födelsedag iår kommer väl vara i samma anda. Jag är en atlant ifrån min familj och mina vänner, och jag kommer vakna upp på min födelsedag och gå upp och väcka min unge och få massa skäll för jag väcker honom. Och sen kommer han ner och hittar sin yogurt i en skål (som i morse) och säger "oh when did you do this? A houndred years ago?".
Min 20års dag, på en måndag av alla dagar, kommer suga.

Efter jag hade tänkt på hur dålig min 20års dag kommer bli så kom jag att tänka på hur tragiskt det är att jag fyller 20. Hejdå tonåren, hejdå trygga barndom. Jag kom att tänka på att jag nog aldrig mer kommer att vakna upp i min säng i mina föräldrars hus och bli sjungen för. Hädanefter kommer födelsedagar vara något som är väldigt omagiskt. Det kommer inte vara som dagen innan jag fyllde åtta när pappa satt på min sängkant och sjöng sin nypåhittade sång "jag fyller åtta, i en grotta". Jag har alltid ansett att födelsedagar inte behöver vara massa fancy presenter, utan mer en dag då andra får chans att uppskatta den som fyller år extra mycket. Handlingar ger trots allt mer minnen än materiella saker.
Jag kom att tänka på en kasettbok jag läste när jag var sjukt liten. Den handlade om en skog (har för mig den hette smultronskogen?) och denna ekorre (?) skulle fylla år och satt och skrev en sjukt lång önskelista på allt han ville ha. När han skulle läsa upp den för sina vänner så var det ingen som ville lyssna, alla skulle springa åt olika håll och hade inte tid och blabla. Ekorren blev tillslut väldigt ledsen över att ingen brydde sig om att han fyllde år. Senare när han kommer hem helt uppgiven så är alla hans vänner där och de har anordnat en överraskningsfest! Alla bryter ut i en låt som finns någonstans i mitt minne, "hurra det är din födelsedag" osv osv. I slutändan bryr han sig inte om hans löjliga önskelista, han ville bara ha sina vänner hos sig.
Sedan den kasettboken så har jag alltid önskat att någon födelsedag så kommer någon att anordna en överraskningsfest åt mig medan de alla ignorerar mig. Jag var väl runt 5 när jag läste denna,15 år senare och det har fortfarande inte hänt.. Tur va att jag lever längre än så?

Vid detta laget grät jag så mycket, kunde inte hejda mig själv, att jag var tvungen att gå upp och hämta kotten och få tröst.
Jag kände mig så hjälplös och så liten att jag kände att jag behövde mitt 18 år gamla gosedjur att krama lite. Vet inte om det hjälpte... När jag väl tänkte på kasettböcker kom jag och tänka på en kasettbok som var min favorit. Kommer inte helt ihåg vad den handlade om, men det var min favorit för den hade min favoritlåt i sig. "ett rött litet hjärta i en kedja av guld". Denna låt kunde jag helt utantill och hela min släkt var helt fascinerad över det. Alltid när vi hade besök så fick jag sjunga den låten. Och eftersom jag redan sjöng den 24/7, ensam eller med sällskap, så var det ju inga problem för mig att ta i och sjunga på begäran. Så sjukt att man kommer ihåg sådant, det var ändå 15 år sedan.

Sanna hjärta kotten


Jag och kotten, när man var liten och bekymmerslös. Idag känner jag mig dock så liten, minus bekymmerlösheten dåra..

End of snyftstory, måste få lite sömn nu. Har väl sovit en fyra timmar allt som allt..



Mina vänner är bäst, utan protest

Åååh, jag pratade precis med emilia. Fick ryck och sa att hon skulle komma hit, hon sa "jaa, varför inte?". Hon ska först kolla upp med sina värdföräldrar om hon ens får ledigt eftersom hon tagit ut sina två veckors semester.. Det var väl det största problemet, sen lite småproblem här och där. Otherwise, kanske jag får återse emi om bara några dagar!! Skulle vara helt underbart!! Först kommer kim, sen emi! Åååh, då blir det trion i NY igen. Jag johanna och emilia! Bästa. Saknar oss grymt mycket!!

as it should be


Någon slags gud måste ju finnas, för jag känner mig så otroligt lyckligt lottad som har träffat så många fina människor här! Emilia och Johanna var de två första jag träffade här och de banden och de minnena vi skapade tillsammans är verkligen för livet. TACK den guden någonstans där uppe som har givit mig så fina vänner, och inte kastat på mig en massa tråkiga tyskar enbart! Nu blir jag helt senitmental, dags att sova kanske..

PUSS

Sockeroholic

Ännu en otroligt tradig dag. Lite varmare ute, men fortfarande äckel snö på marken. Min unge kom hem och grät för hans manga böcker inte hade kommit. Han grät inte lite utan han verkligen tjöt och skrek "IT'S UNFAAAAAAAAAAAAAAIR!". Över två böcker som man läser baklänges. Palla.

Annars då? Kollade på bilder från 2 år sedan. Shit vad jag var smal och snärt. Dags att gå på diet eller något. Jävla USA med sina frestelser i varje hörna. Hate it. Så idag har jag druckit 3 koppar te för att stilla mina cravings. Gick inte så bra, har ändå tryckt i mig tre kakor. Jaja, tre kakor kan väl inte göra så jättemycket.. Eller?
Jag och johanna har kommit fram till att man småäter så mycket för att dagarna är så långa och inte så innehållsrika här. Man är uttråkad 2/3 av dagen och då småäter man i brist på annat att göra.
Hjääääääälp mig!
Måste gå i socker rehab. Jag är en sockeroholic.

PUSS


20 om 20 dagar

Sjukligt kallt ute idag. Därför skjöt jag upp att köpa min kamera ÄNNU en dag.. Men för rimliga skäl tycker jag. Får bli en varmare dag när man inte känner att öronen ska ramla av utav kylan.

Vet ni vad jag gjorde idag? Är grymt stolt. Jag tränade!! Blev helt skakis i hela kroppen när jag var klar, ööh otränad? Svar ja. Men jag ska försöka ändra på det! Somehow.. Har bara ingen motivation för sådant. Tror mitt undermedvetna vill att jag ska bli tjockis på riktigt..

Pratade med min kimo idag. Vill att hon ska komma NUNUNU! Bara 10 dagar kvar!! Och bara 20 dagar kvar tills jag fyller 20. Promoters har redan börjat maila mig och frågat ifall jag vill att de ska fixa ihop ett födelsedagsfirande.. Herre, så snart känns det inte som! Är lite rädd att fylla 20, hej då trygga tonåren. Hej det vuxna livet. Om 10 år och 20 dagar fyller jag 30. ÖÖHÖHÖHÖ domedagen är nära!!

PUSS

första gången i NYC, bästa upplevelsen

Blev lite nostalgisk igår. Pratade med fredrik som ska komma hit i slutet på mars, och jag är så avis på de som får uppleva NYC för första gången. Kommer så väl ihåg den känslan, vi slungades verkligen från lilla Stamford in till times square, upp i top of the rock, till ground zero. Och det var verkligen perfekt. Den känslan att stå på times för första gången slår allt jag tidigare upplevt. Jag kände mig så otroligt lycklig och jag var med mina nyfunna babes johanna och emilia. Allt var perfekt! Nu uppskattar man inte de sakerna på samma sätt.. Man åker förbi times utan att riktigt bry sig, det är ens vardag liksom. Så därför är det extra kul att få visa kim och fredrik för ny för första gången och förhoppningsvis kanske få ta del av deras excitment och få tillbaka lite av den känslan den dagen i oktober!

johanna första gången på times

Åh, good times!!

factory girl

Snowday today. HELA min värdfamilj är hemma idag. Snälla, det är ju bara lite snö!! Folk freakar ju som fan pga vädret. Riktigt löjligt. Så skickar de mig också för att hämta jacksons kompis som ska leka här om två timmar. Blääää.

Igår hann jag se på två filmer. Först såg jag på definitely, maybe.



Isla Fisher är sååå söt tycker jag. Vill också ha hennes hårfärg, grymt fint.

Andra filmen jag såg var Factory Girl. Handlar om Edie Sedgwick och Andy Warhols liv. Eller Sedgwicks liv när hon är BFF med Warhol. Ända tills hon förlorar sig själv till droger. Helt hemskt, hon har i slutet ingenting och ingen. Så hemskt, och så är det en verklig händelse också. Andy Warhol var ändå bäst. Haha helt jättespeciell! Nej men riktigt bra var den!

Filmen:


The real deal:



PUSS

hähä

Herre vilken natt. Och vilket dygn! Och nu är jag för trött för att berätta om det hela. Ni får ha tålamod och kolla senare ifall ni vill veta om mina senaste bravader.

PUSS

RSS 2.0