BLÄÄ

Har pratat med Johanna och Emilia på skype. Eller, de pratade och jag var tyst. Hade inget att säga för jag var så.. chockad? Nej kanske inte chockad utan bara... likgiltig.
Johannas värdmamma är sjuktfalsk, och får johanna att må dålig. Johanna vill inte rematcha, vågar liksom inte. Hon planerar istället på att stå ut i nån månad till och sen dra hem. Emilia lika så.
Jag trivs jättebra i min familj, verkligen! MEN, alltid ett men. Men jag tänker så här: Vad är det som håller mig kvar?
Och svaret är just de två tjejerna. För fler som de finns det inte inom räckhåll. Inte här i alla fall. Och om de åker, vem ska jag då skype med amerikansk tid? Vem ska jag träffa på helgerna och planera galna saker med? Jag kommer ju gå under. Självklart så finns det ju au pairer i mitt cluster som man kan umgås med. Men inte så. Inte som man kan PRATA med på det sättet. Förstår ni? Det är skillnad på att ha en vän som man kan fika med eller gå på bio med men that's it. Jag behöver mer än det..
När jag hörde de planera sina hemgångar så blev jag bara så sjukt illamående. Eller snarare är fortfarande. Vill inte åka hem, men jag vill inte vara här. Rematcha till ett annat ställe, fine. Känns ju nästan som att man måste ge det ett försök innan man ger upp. För jag vill inte åka hem av anledningen att två andra åker hem! Det är inte jag. Jag är starkare än så. Har jag väl tagit mig hit, kan jag försöka leva ut det till max. Efter regn kommer alltid solsken, eller hur..? Men då vet jag, om jag rematchar, att jag inte kommer komma till en familj som kan mätas med denna. Och inte vet jag heller om det kommer finnas människor i närheten där som jag känner att jag kan te mig till.
Alla, verkligen alla, har om och om sagt till mig hur avundsjuka de är på min förmåga att skaffa vänner fort. Och visst, det gör jag mer än gärna. Om det är några som jag VILL umgås med. VILL INTE umgås med tyskarna och fransyskorna här i området. Inget fel på dem, men jag klickade bara inte med dem som med MINA vänner.
Vill inte att det ska vara så här!!

Jag tänker inte låta det här tynga ner mig än. Den dagen, den sorgen. Fungerar inte att gå och oroa sig och må dåligt över vad som kan hända. Nu ska jag ta vara på den tiden jag är här. För vem vet hur länge till det är..

Ska kolla heroes nu, kan inte sova för tillfället..

Trottoar? Vad är det!?

Har precis ätit middag med min hostfamily, blev grillad lax och grönsaker. De äter verkligen inte som vi gör hemma. Typ lax med potatis? Men, nyttigare såhär! Spelade ingen roll egentligen eftersom att jag bakade en tårta idag som vi åt som efterrätt. GOTT, men åh så mättande. Inte okey hur tjock jag kommer vara när jag kommer hem!!!

Linn! Jag saknar dig med, det är så stört att vara så långt ifrån dig!! Jag har hemlängtan verkligen till och från. Det är som om hemlängtan och jag leker "it".. För att vara lite metaforisk.

Halloween imorgon, stor grej i detta land. ALLT är pyntat inför halloween. Det är typ skam att inte klä ut sig imorgon om man ska åka till affären och köpa mjölk. På ett ungefär.. Men jag ska få sluta tidigt imorgon så jag kan sätta mig på ett tåg och åka hem till Johanna! Så kanske lite firning blir det!! Ska bli såååå kul på lördag att träffa emi igen!! Vi har bestämt att rymma vi tre, eller rematcha till samma gata. Om det blir rymning så ska vi bara säga till vår familj: "Bye, I'm going to this au pair meeting! See you" eller "Just going to the mall, be right back!"
Sen rymmer vi på icke existerande trottoarer! På tal om icke existerande trottoarer så såg jag en kille som joggade igår. I skogsmynningen bredvid vägen för det inte finns några trottoarer! Någonstans!! Ska man gå 200 meter, nej men då tar man ju bilen! Varför anstränga sig i onödan? Sparar ju bara en massa plats att inte ha trottoarer.....
Hjälp det här landet någon!!

PUSS

Ett år som schizo

Det är det här jag menar, ett år av en enda berg-och-dal bane tur!!
Nu, 40 minuter senare mår jag sååå mycket bättre. Det är enbart för jag fick prata av mig med Johanna och Emilia om allt och de känner ju faktiskt samma saker. Vi flummade och jag vet inte ens vad vårt samtal handlade om till slut. Alla pratade om sina egna saker.

Har dock bestämt mig för att skriva en bok. En bok om det här året enligt våra sex ögon, för jävlar vilken bok det skulle bli. Är helt hundra procentig seriös. Den ska heta: 6 ögon på en berg-och-dalbana. Eller kanske: "Vafan gör jag här?". För den frågan är nog en au pairs gråa moln. Så fort något går emot en här blir det tusen gånger värre och allt man kan tänka på då är: varför är jag här? Sen 10 minuter senare kan det helt vända och man får tårar i ögonen när man tänker på att det inte alls är långt med ett år. Kanske borde döpa boken: "Ett år som schizo"....

På tal om schizofrena så har Melania en grov sådan. Hon vet ju verkligen inte vad hon vill. Och sen gillar hon de skummaste sakerna. Typ som att tugga på isbitar, hennes favvogodis. Hon gillar inte ens pannkakor. Idag gjorde hon iofs något gulligt, men enbart för att göra Erica avundsjuk. Hon pussade på mig. Inte en gång, jag blev bokstavligt talat våldtagen av pussar från en inte ens tvåårig liten flicka med afro. Jag smälte lite. Det höll i ungefär 10 minuter, då hon låg på golvet och skrek: NONONONONO (nytt favvoord...) och grät. kul jul. och det är det ju snart?

Godnatt, nu orkar jag inte längre med  min hjärna. Läste i cosmo att man bränner kolhydrater i sömnen och det kan ju behövas efter mitt tröstätande.

PUSS

Tecken på att jag har hemlängtan

Jag ligger nerbäddad i min säng, med tvn på. Och med datorn i knät. Med mig i sängen finns även:

- Ett paker Oreos
- Popcorn
- En chipspåse som nu har gjort sitt
- Ett paket med delicato bollar
- Kexchoklad
- En chokladbar som har försvunnit i täcket (?)

Ni kan tro att jag mår super med allt det här lyxet inom 1 cm avstånd. Men icke. Jag har typ ätit upp allt på en dag, bara proppar i mig. Mitt hjärta har fått damp av allt skit i blodet och slår snart sönder min hud. Förstår ni hur mycket EN delicatoboll är? Fatta då att jag hade sex styckna i ett paket, och det är blott tre hela kvar. ´

Ska ringa till skandinaviska och be dem boka två flygstolar när jag väl åker hem.
Kommer behövas. Iaf om jag mår såhär varje dag.

PUSS


Det är ingen som tar illa upp vad man säger här... än..

Det är så underbart ibland att vara svensk i ett land där de knappt vet vart sverige ligger.
Man kan gå och prata på svenska hela tiden! Jag och johanna går och kommenterar om folk vart vi än går (lite risky men äsch) och jag säger något på svenska när jag är arg på barnen. Fast jag säger det med gulligull röst så de inte ska förstå att jag mer eller mindre säger att jag skulle vilja döda dem. typ. Kanske inte så hårt, men något sådant. När vi kommer hem kommer den ovanan sitta kvar. Summan av kardemumman är att det kommer vara många arga svenskar där vi går..

Var på mallet idag på min freetime på dagen. HELT dött det var där. Hade lätt kunnat klä av mig alla kläder och gått runt där i underkläder, ingen hade sett något för det fanns inga där som kunde se. Köpte en tjocktröja på Charlotte Russe, sjukt billig affär. Men then again är ALLT billigt här så Charlotte Russe kunde likagärna vara Chanel. Eller inte..

Har inte fått tag på jennie än så det blir antagligen ingen bio ikväll som planerat, blir nog försent då. Kanske imorgon dock! Har ju inte varit på bio här än och jag har en bild av hur det ser ut, så ska bli kul och se om allt tittandes på tv har gett en en riktig bild av hur det är. Typ smör i en kran, människor som jobbar där i hattar, de där choklad sakerna i pappkartongsak (?)..

Shit hörni, imorgon är det redan torsdag!!! Sen är det fredag och då är det ju i princip helg!! Emilia kommer på lördag, ska bli såååå kul att få hänga vi tre igen. Vår konversation på skype var ju lagom normal igår eftersom allt som emilia sa upprepades femito gånger och sen försvann hon men kunde fortfarande höra oss. Jag och johanna dog av skratt. Så ja, lördag ska bli kul!

SAKNAR MITT SVERIGE DOCK!!  :(

PUSS


Ett stycke båttur

Har precis varit ute på prommenad med Melanie, min granne som är Au pair ifrån Österike. Så skönt att ha någon så nära!!

NYC var underbart, såklart. Båttouren var fin, blev många fina bilder eftersom det var underbart väder! Min sidpanel visar minus ett i stockholm. Säger bara HA HA!!
Snart kommer vintern hit också, måste leta efter vinterjacka!! Vill ha en pälsjacka, inte äkta dock. Tycker det är lite creepy...

I helgen ska vi antagligen festa i NYC på fredagen, så det ser jag fram emot!!! På lördag kommer Emilia hit (!!!) och det är ett au pair meeting som är en Yale tour. Den är dock tidigt på morgonen så får se om jag är fit for fight för det om fredagen blir av.

Annars lever livet på här. Lite problem med bildelen dock. De har FORTFARANDE inte kollat upp med deras försäkringsbolag om jag är skyddad eller om jag måste skaffa ett CTkörkort osv. Lite jobbigt ifall något händer när jag kör. Usch, vill ju inte fighta med dom men jag måste ju stå upp för mig.

Avslutar med lite bilder, ska gå till sängs snart och läsa lite tidningar (har snart avverkat alla novembernummrerna av alla tidningar värda läsa..)

PUSS, saknar er hemma


.,

psssst, vad tyckte ni förresten om min nya jacka och skor?


New Haven couldn't wait

Är nyss nerkommen från övervåningen där jag och johanna blev bjudna på hummer med erica, nick och deras två vänner. Till efterrätt hade vi tagit med oss kanelbullar från IKEA!! Så gott.

Men från början, Johanna kom hit efter många om och men (missade ett tåg, taxin kom aldrig, jag fick hämta henne) och då satt vi och flummade på mitt rum och åt Oreos. Sjukt goda!
Hahahahahaha Johanna använde 4 toalettrullar på en vecka. När johanna sa till sin värdmamma att hon hade slut på toalettpapper blev hennes värdmamma helt paff. Jag och Johanna dog igår av det här, speciellt för att johanna sa en helt annan orsak än den verkliga orsaken (att hon hade gråtit så mycket) och den orsaken som hon sa till sin värdmamma är bara helt otroligt rolig. Ååh, längesen jag skrattade så mycket. Var väldigt skönt.

Anyhow, vi gick upp imorse och segade oss iväg till bilen för en halvtimmas färd med hög sång (är helt hes nu) till New Haven. Gick till Urban Outfitters och köpte ett par mörkblåa jeans och två linnen. Love it. Johanna hittade heta höga mockastövlar (ja, hon härmar mig) och sen vandrade vi runt Yaleområdet. Det var tydligen Parents weekend på Yale, så det var föräldrar ÖVERALLT. Lite roligt. Älskar New Haven, såååå mysig stad!!
Vi hittade ett sushi ställe till lunch, och sen lite te från Starbucks sen var vi fit for IKEA!!!

På IKEA köpte jag:
-Ahlgrens bilar
-Ballerina kakor
-Kexchoklad
-Delicatobollar
Och kanelbullar till alla här i huset!

Så mycket lyckad dag, och imorgon är det NYC med båttour med lunch och underhållning med alla Au Pairer i området. Helt gratis är det också, hur underbart är inte det?

Avslutar mitt långa inlägg med bilder!





PUSS!


1/24 gjord av mitt au pair år

Jag börjar få hemlängtan nu. Jag vet inte om det är riktig hemlängtan eller om det är för att jag är ensam i huset en fredagskväll och är för rädd för en ekorre för att gå ner på mitt rum. På toppen av allt så sitter jag också med ett paket oreos och tröstäter. De är faktiskt goda, första gången jag äter dem!
Johanna hade kollat fel med tågen så hon var fast i New Haven (igen) i en timma. Hon är väl här om en halvtimma eller så.
Men varför har jag liksom hemlängtan nu?! Johanna kommer hit, vi ska till New Haven imorgon och NYC på söndag. Emilia kommer nästa helg och vi ska också festa för första gången sedan vi kom hit. Jag trivs som fisken i vattnet i familjen också!!
Så varför känns det som jag bara vill gråta nu? Silly me.
Saknar alla mina fina vänner där hemma. Saknar min säng. Saknar min familj. Saknar min hemtelefon (min bästa vän), saknar att ringa svenska nr, saknar att äta gott svenskt godis, saknar att ha tre kanaler som jag kollar på (inte 60 som nu=beslutsångest i timmar).

Har lite hosta också. Gick till köket och snodde Melanias hostmedicin. Det är för barn så jag tog typ fyra gånger mer man ska ta som barn. Hoppas jag inte dör.

Mina värdföräldrar pratar om några casinon här i CT som har konserter hela tiden. Pappa, vet du vilka som spelar på ett casino snart? The Who! Nick ska dit med sin brorsa, jag sa att du också hade velat sett den konserten.
Ska kolla upp de casinona och se om det är några roliga konserter att se. Något som jag tycker man bör göra här i staterna eftersom alla band spelar här. typ.

Ska sitta och deppa lite till. Johanna får väl bära ner mig till mitt rum eftersom jag kommer nog bli överviktig på nolltid av de här jädrans kakorna. Men de är väldigt goda.

PUSS

Vårt nya husdjur

Det bor en ekorre i det här husets krypområde, vilket är mellan våningen jag bor på och den över. Så nu har en man varit här och satt upp fällor för ekorren, så i natt kommer den antagligen bli inburad och det kommer låta. Och jag kommer dö. Men inte så jättemycket för antagligen kommer johanna hit och håller mig sällskap så jag inte får en hjärtattack när den väl blir inburad.

Ska byta om nu och göra mig iordning, kanske tar bilen och åker till walmart och inhandlar lite gottsaker tills ikväll.. Måste ringa johanna och dubbelchecka att hon verkligen kommer ikväll så jag inte sitter där med en massa saker att förtära helt själv.

Kan ju också välkomna mina föräldrar som har hittat hit till min lilla blogg!

PUSS



19 eller 1,9 år?

Okey medalj till Johanna som har provat Reese's!! Duktig hon är! Spydde du johanna?

Jag har kommit på en sak. Jag har umgåtts med för mycket barnsaker på senaste. Man märker att man tar hand om barn när låtarna som fastnar på ens hjärna innehåller inte mer än tre ord. Eller när man kollar på klockan och vet vilka program som går på Noggin/Disney chanel osv. INTE okey! Fatta då vad som kommer hända med mig om några månader?

Jag kommer bli ett barn. Helt och hållet.

PUSS

USA kan inte godis

Sitter här och undrar om jag skulle märka om jag svalde min tunga.. Tror inte det. Har nämligen varit på CVS (för er som inte vet är det som ett apotek fast med smink och godis och mat i också, det har ALLT på cvs) och köpt typ halstabletter. Det är sånna där sugtabletter, och jag märker nu attt de bedövar min mun heeelt och hållet. Amerika ska alltid vara så överdriver, eller underdriver. Det är alltid allt eller inget. Antingen är man snygg eller ful. Antingen är det jättegott eller oätligt. Antingen blir man bedövad eller sämre. Ja, that's my american dream.

Är sååå fint väder här nu, solen skiner, inte ett moln på himlen och ja jag mår helt enkelt bättre idag!! Varit i väg och gjort ärenden åt Erica. Lämnat tillbaka några tröjor på Marshalls, varit och handlat lite på Bennys och sen blev jag hungrig och åkte till Dunkin' donuts. Åt en Southwest chicken macka, smakade pitabröd med plast kyckling på ett ungefär. Allting med mat i amerikat är kind of smaklöst. Trist. När jag var inne på cvs köpte jag även Reese, visste inte vad det var men det märket är så himla amerikanskt och de har reklamer på tv osv. Måste ju prova tänkte jag. Och det var det vidrigaste jag någonsin smakat!! Det är jordnötssmör (typ fem liter) i en cupcakeform med choklad runt. Och det smakar bara jordnötssmör. Fyfaaan säger jag bara. Vem äter det där?!
Satt i bilen när jag tog tuggan och höll seriöst på att köra av vägen. Farliga saker. Borde definitivt komma med en varningstext. "Om du äter den här för första gången kan allvarliga saker inträffa så som okontrollerad spya, hostattack och fula miner."


Ska gå och spy nu av den där bilden. Ni som vågar prova efter det här, ni är värdiga en medalj.

PUSS

Jag som brud

Har precis ätit ett äpple, det fick faktiskt mig att må bättre! Tack äpplet.

Måste bara berätta om min värdmamma, vad söt hon är. Igår var hon och shoppade medan jag tog hand om barnen. Och när hon kom hem (med tusen påsar) hade hon köpt mig en kashmirhalsduk. Gulligt va? Sen idag så tyckte hon jag såg så sjuk ut så hon skickade ner mig på mitt rum. När jag skulle gå ner kom hon fram till mig och gav mig en kram. Hon sa: tyckte du såg ut att behöva en.
Jag blev helt paff, men glad! Det är bra att hon gillar mig, då kastar de inte ut mig om jag gör något fel så snabbt.. höhö...

Sen pratade jag och Erica om bröllop, since de ska gifta sig i sommar. Jag berättade att jag inte riktigt tror på giftemål, men jag tycker att det är fint! Hon håller med, hon sa att här gifter man sig mer för affärerna. Eftersom att om de inte är gifta och Nick dör skulle Erica behöva betala jääättemycket pengar. Jättekonstigt land det här är.
Erica hade fått en J.Crew katalog (hennes favvoaffär) och de har börjat göra bröllopskläder. Och jag såg en såååå fin klänning som jag så ska gifta mig i. Den är inte så bröllopig men jag gillade den!!


-Vad tycker ni? Skulle jag bli en fin brud i den klänningen?

HOPPAS jag mår bättre imorgon. Tycker att alla ska be för det. Tack!
PUSS

Jag har träffat Heath Ledger

Har precis vaknat upp från min bli-frisk-nap. Min hals gör dock fortfarande ont.
Jag drömde om Heath Ledger!! Åh, han var så fin i min dröm (okey den största delen av min dröm var han full men..)
Han var trevlig och vi blev värsta bundisarna. Tänk om det var Heaths ande som var i min dröm, då betyder det att jag har typ träffat honom på riktigt!! Sjukt bra.

Imorgon är det redan torsdag. Dagarna går så sjukt fort!! 
Johanna kommer hit på fredag, antagligen med munskydd ifall jag fortfarande inte känner mig på topp. Min värdföräldrar ska ut då så det blir on demand och mys igen. Om inte jag mår såå bra, för då kan vi gå ut när de har kommit hem.

Och vet ni? Emilia kommer hit nästa helg! Hennes pappas pappa har ett privatjet (linn, känner du igen dig?) och de ska till NY och frågade om Emilia ville följa med. Såklart hon vill det! Kul kul kul. Johanna har även pratat med någon promoter som ska fixa in oss på klubbar i NYC. Hoppas bara att jag inte har någon superbakterie som dödar mig tills dess. Festa i NY har jag alltid velat göra!!

Tillsist till en läsare där hemma: Johanna: Hur går det med Harald? Har ju inte pratat med dig sen jag kom hit, så jag har inte blivit uppdaterad direkt. Men är ni tillsammans igen? Hur går jobbet? Lägenheten mår bra? Saknar dig med!!

PUSS
ps. Heath Ledger är lika het i verkligheten som på film..... om jag och min sjuka hjärna själv får bestämma

sjuk in the states?

Vad ska jag säga? Mitt internet var nere idag/ikväll och jag och Erica kämpade i två timmar på telefon med två olika människor. Kvinnan vi pratade med var helt inkompetent och då ringde vi en annan dude som kunde lösa problemet fort. Suck, kvinnor kan inte tekniska saker!

Klockan är mycket, måste sova. Tror jag håller på att bli sjuk. Skit också.
Kollat upp college att gå till idag, allt låter bara så tradigt.. Ska se om jag hittar något roligare imorgon.

SAKNAR MIN MAMMA
PUSS

Naughty Moves That Scare Him

Jag är fortfarande för trött för att skriva om hela dagen igår. Men eftersom jag är smart så linkar jag till johannas blogg, hon har skrivit om heeela NYC dagen!!

Jag läste cosmo på tåget hem och skrattade högt åt allt som de skriver. För det är SÅÅÅ roligt att läsa faktiskt om alla dessa relationssakerna som de skriver. Det finns liksom ett "kapitel" som heter "Man manual" där det är liksom instruktioner hur man tex ska få honom att flytta ihop med en och blablabla. Hur som helst så låter det som att cosmo tror att killar är high tech avancerade robotar, och vi tjejer kan inte teknik.

Bästa ändå är en liten ruta som heter "Naughty Moves That Scare Him":
- Tie his hands to your bedpost. Then, to really build anticipation, leave him there for 12 hours.

- When he's on top, use your fingernails to etch the words I love you backward into his back so he can read it in the bathroom mirror.

- As you orgasm, scream out not only his name but also his full street address.

- Initiate sex against a wall. Then, just as you're about to climax, burst through it like the Kool-Aid Man.


HAHA så sjukt jävla kul. Amerika har lite humor trots allt.

Uppdaterar imorgon med mer roliga saker från cosmo.

PUSS

DÖÖD

Jag är död. Verkligen död. New York igår var underbart, men den sög musten ur mig. Så jag skriver efter min långa nap jag ska ta nu vad vi gjorde i NYC. Kan säga att jag är fattig nu, men jag får ju lön imorgon så it doesn't matter!

Godnatt nu.

"Säljer han Kvällsposten den där killen?"



HAHA, bästa!! Johanna och jag har kollat på minigolf-filosofen, har aldrig sett en kille så inne i sin hobby/jobb/dröm. Seriöst, SE DEN!! Allt är från Plötsligt i Vinslöv, en dokumentär om människorna i den lilla bondebyn i Skåne. Såklart, skåning som Johanna är, så har hon sett hela. Och skrattat sig igenom den.

Hur som helst har jag och johanna haft en såååå underbar dag. Vädret var underbart, vi var underbara och vi har sett på "the love guru" på on demand.
IMORGON ÄR DET NEW YORK som gäller!! Ska bli så sjukt roligt!

PUSS

Skillnaderna är många

USA är annorlunda i jämförelse med Sverige för att..

- De har duschar utan duschslang
- De har 1000 kanaler, men oftast går bara två-tre serier per dag/kanal
- Alla pratar med alla, sist när jag var på walmart med mig själv så började en kvinna prata med mig om att hon hade glömt vilket schampo sitt barnbarn gillade.
- När man går in i en affär så måste någon välkomna en, även om de är 50 meter ifrån en och måste skrika.
- Halloween utpyntningarna börjar någon gång i slutet på sommaren
- Julpyntningarna börjar nu (halloween är nästa vecka..)
- Vägarna och parkeringarna är bredare så att man ska få plats med sina SUVs
- Allt finns alltid i paketpris, istället för att köpa en chipspåse ska man egentligen köpa paketet med sex i
- Radiostationerna är oändligt många, finns en för varje genre. Finns tom en med bara broadway musik..
- Man har reklamer om allt, en reklam om en p-ring går hela tiden på tv
- Deras smör är stenhårt och smakar ingenting, detta för att kossorna äter inte gräs i USA.
- Därför smakar även chokladen ingenting
- Överallt står det hur mycket kalorier dittan och dattan innehåller, ändå är hela usa en stor fettbomb
- Vattnet smakar klor (men man vänjer sig)
- Bilen är var amerikansk människas bästa vän, hunden släng dig i väggen.

Listan kan bli såå mycket längre, men jag tycker vi tar lite i taget så ni där hemma inte storknar över skillnaderna.
Konstigt nog så lever jag fortfarande.
Ska träffa en svensk tjej ikväll i middletown, hoppas gpsen hittar dit..
PUSS

Brownies!

Det luktar chocklad i hela huset. Vill ni veta varför? Jo, för jag har bakat brownies!
Den här familjen har seriöst hundra paket med olika bakmixar. Så det är otroligt lätt att baka. Ska bara se om det är ätbart också..

Igår var jag melanie och christine på starbucks i madison, det jobbade en ASHET kille där. Tyvärr kan jag med säkerhet säga att han var gay. Men, något att titta på iaf!
Imorgon kommer min nya kärlek hit, JOHANNA. (Tyvärr ado, vi kan dela på henne)
Ska visa henne runt här, eller åka till west farms mall. Vill inte spendera hela lönen imorgon eftersom det är NYC på söndag!! Är såååå taggad!! Hoppas vi bara överlever dagen och inte dör eller bestämmer oss att sova över i någon affär bland kläder eller skor. Jag tror våra värdföräldrar skulle ringa polisen då. Ni kanske ser oss på nyheterna om någon dag: "Två svenska au pairer borta i NYC".
Och svaret är ja, min humor är på topp idag. Har sovit allt för lite de senaste dagarna. Damn you starbucks..

Om Melania vaknar snart ska vi åka och hämta min bil. Funderar starkt på att gå upp och kasta något på henne så hon vaknar för jag vill ha min bil IDAG, inte på söndag!!!
Verkligen dagens i-lands problem. Men ni skulle bli häpna hur mycket en bil gör i det här landet. Man är som en fisk på torra land utan en bil. Vilse.

Ska gå och kasta något på Melania nu.
PUSS


Pimp my löpband

Tack för tipsen ado och johanna, jag lovar ado jag ska styra tv hörnan. Har liksom inte ens en dvd?! Har däremot femton olika sorters stereos, med kassettband till och med! High tech!!!!
När det kommer till löpbandet så får jag inte flytta på det. Nick, pappan, säger att den stannar där. Och Erica säger att man väljer sina fighter med honom så jag vågar inte säga något.
Kanske kan pimpa den? Pimp my löpband, new on MTV.

Helt ärligt ado skulle det inte förvåna mig om de sa att de hade en bil i bakfickan, de verkar glömma bort sånt lätt...

Ska sussa nu, har varit med två tyska au pairer och kollat på film.

JOHANNA, ring mig så fort du kan. Aight?

Godnatt på mig, och godmorgon snart på Sverige!

Hjälp med mitt rum!

Idag har jag båda barnen helt själv. Erica är och tar måtten för sin brudklänning, hon och Nick ska gifta sig i sommar! Så tänka sig, jag får vara med om ett riktigt amerikanskt bröllop under min tid här.
Johanna får smöra in sig nu i helgen och nästa helg så hon också får bli bjuden!?

Idag har jag varit otroligt effektiv. Jag har städat på hela mitt rum och ställt undan resväskorna. Sen har jag tvättat all tvätt i en tvättmaskin jag inte vet hur den fungerar. Städerskan har varit här också så hela huset luktar gott! Vanligtvis så är doften i huset, doften av Nicholas spya.. =mjölk doft.
Nu vet ni det!

Har bilder till er på huset! Kul va? Mitt rum ska också piffas upp, vad tycker ni det behöver? Erica ska ge mig 200 dollar till inredning av mitt rum. Allt jag vet att jag vill ha är en lampa vid sängen.. Sen, tycker ni att jag ska möblera om i rummet? Det kommer några killar hi i veckan och ska flytta på möbler, så Erica undrade om det var något jag ville ha flyttat.. Hjälp mig tack!!

Mitt rum:




Resten av huset: 
            

           

Bilderna är: Köket, vardagsrummet, lekrummet, Nicholas rum, Melanias rum, Melanias garderob (slår min eller hur?) och Ana-Klatea.

Avslutar inlägget med två bilder på utsikten från huset, är sjukt fint väder ute. Jättevarmt!



PUSSAR från ett soligt CT

Min...?

Jag ska få min bil på söndag antagligen!! Ska bli såå skönt att slippa fråga om lån osv. De tänkte först köpa en, men eftersom de vill att jag ska ha en så snart som möjligt kom de på att de hade en tredje bil i Hartford (ofta man bara kommer på det, men okey). Så jag ska få den och sen kan de kolla ifred på en bil som de kan köpa.
Vet inte vad det är för bil, men det var någon BMW..


Min bil..?

Mitt rum blev våldgästat igår

Glömde att berätta om igår kväll. Jag var såååå rädd! När jag hade gått och lagt mig så hörde jag konstiga ljud. Jag trodde det kom utifrån så jag tänkte inte mer på det. Men sen fortsatte de här flaxande ljudet och ljudet/saken/djuret åkte förbi mig och ut i hallen. Jag dog i min säng och idag har erica och nick sprungit runt och letat vad det var för något. Nu tror de säkert att jag har drömt eftersom att de inte hittar djuret som var här.
Jag dog av räddhet igår och somnade med täcket över huvudet.

Fick lön idag, men ska försöka att spara allt tills på söndag=NYC!

PUSS

The day off

Idag var jag ledig, förutom på morgonen i en timma då jag passade Melania medan Erica tog Nicholas till doktorn. Sen efter det så åkte jag till Clinton, ett oulet som jag var med de andra aupairerna förut. Shopping blir alltid bäst när man gör det själv! Så jag köpte där:

- Skor från Nine West
- Väska på Nine West
- Skjorta på Tommy Hilfiger



När jag kommer hem från outletet så frågar Erica om jag vill ha ett par jeans av henne som hon aldrig har använt. Lite tveksam var jag. Sen kommer hon med ett par gråa Citizens of Humanity jeans som passar mig helt perfekt! Hur bra kan det liksom bli?
De är vääldigt vida, och jag äger endast stuprör jeans. Men jag har alltid velat haft bootcut jeans för det är så snyggt med högklackat. Så TACK Erica!

Satt vid datorn ett tag och pratade med Johanna efter det, om jag inte jobbar hela lördagen så kommer hon hit på lördag och sover här och sen kan vi ta tåget till NYC tillsammans på söndag morgon! Är så glad att jag har Johanna i samma delstat! Emilia har ju gått och försvunnit i Chicago såå.

Anyhow, eftesom det är min lediga dag tänkte jag inte spendera den framför datorn. Så jag tog Erica's bil (en stor guldig SUV) och körde till Old Saybrook. Vet ni hur liten man känner sig när man sitter i Erica's bil? Linn, du förstår mig.
Hittade ett par snygga Seven jeans där, men eftersom jag inte fattade vart man skulle byta om (?) så köpte jag de bara och kom hem och fann att de passade inte mig någonstans. Skit också.

Walmart är nu min nya vän. Tror jag spenderade minst en 40 minuter där inne. Först så kunde jag inte bestämma mig för ett hårspray. Fanns tusen märken. Jag blev rädd.
Sen så kom jag till chipsen och godiset, och de som känner mig vet att jag go crazy med sånna saker...
På toppen av all shopping idag så åkte jag till dunkin' donuts och köpte mig lite ice tea. Vet ni hur mycket gottigheter det finns där inne?
Dock var isteet såå äckligt. Gillade Starbucks mycket bättre. Men nu vet jag det!

Så det var min dag, ni i Sverige kan väl uppdatera mig om vad som händer där?!?
Ska hjälpa Erica med maten nu!

PUSS!


New Haven can wait

Veckans avsnitt av Gossip Girl handlar om yale mestadels och alla karaktärerna är i Yale! Dit jag och johanna ska om några dagar!! Såå nice och om det är yale på riktigt de filmar i så är det jättefint!

Stackars er i Sverige som får se avsnittet på datorn eller vänta i hundra år på att det kommer till svensk tv!  Skadeglädje är den enda sanna glädjen.

I slutet på gossip girl avsnitten så kommer det typ som en låtlista med låtar som har varit med på det avsnittet. Det var ju lite nytt.

New Haven can't wait, and so can't New York! 

Imorgon ska jag shoppa kläder inför mina "New" besök i veckan!

PUSS


Iwo Jima

Glömde att säga att jag åkte förbi på väg hem från mallet att jag såg Iwo Jima memorial statyn!!


gossip girl börjar nu på tv!!!!!!!!! SÅÅÅ NICE! GG på TV! coolt.

PUSS

"Sephora, det låter som cp hora"

Idag var jag på ett mall tjugo minuter härifrån. Fanns alla affärer där, forever 21, Victoria Secret x2, Sephora, Steve Madden osv osv.
Ska definitivt tillbaka dit snart.
Shoppade loss på Sephora och köpte:
- Brunpuder
- Rouge
- En pensel
- En highlighter
- En consealer

Observera att de sista tre sakerna har jag aldrig ägt tidigare. Jag är inte så into makeup. Men det är roligt här måste jag säga! Hemma finns typ tre märken.
Ni vet Kat som var med i Miami Ink och nu har La Ink?
Hon har ett eget sminkmärke. Tänkte köpa något till min syster därifrån någon dag.

PUSS

En ostron med bröd, tack!

Åh vad jag saknar er alla där hemma, it breaks my heart att jag är så långt ifrån er alla. Men ni är i mina tankar, hela tiden.

Kom nyss hem från middagen med Erica och barnen. Nicholas var tyst och snäll hela middagen, Melania också. Tills Erica gick på toaletten. Då skrek hon: MOOOOOOOOOMMYYYY och jag tror att hela resturangen dog av en hjärtattack. Om inte det blev de definitivt döva.
Jag proppade in hennes flaska med juice i munnen och då blev hon tyst och allt återgick till det normala.
Jag åt Oyster roll, det skulle vara en sandwich men något är fel på amerikanare. Igår åt jag en Chicken Sandwich som var i hamburgarbröd och idag var min Oyster roll I ETT KORVBRÖD. Vad är felet på dessa amerikanare? Notera att resturangen var en finare resturang och att korvbrödet kostade en 120 spänn. Stört.
Skulle ni betala 120 spänn för ostron med bröd..?

Johanna! Kollar på biljetter till chicago, flyget kostar typ 180 dollar tur&retur. Man kan ta tåg också! Ska kolla om det är billigare.

Mind note: CW är på kanal 12!

PUSS
P.s Ska till mallet imorgon med Erica, och de har Sephora där! Så är glad eftersom allt mitt smink förstördes i resväskan! YAY

NYC-heldag om en vecka!

Igår var jag med två au pairer från sverige på något outlet först i Clinton. Sen åkte vi och åt väärsta typiska amerikanska maten (fett). Jag åt en macka som var som en hamburgare. Inte så speciellt gott alltså.
Berättade det för Erica, och hon tycker att jag inte fått ordentlig mat på ett tag så hon ska ta mig ut ikväll på middag. Fint va?

Pratade med johanna igår över telefon, och det kostade mig 9 dollar!!! Så jävla bra att vi pratar i mobilen när vi samtidigt sitter vid datorn och kan prata på skype.Vi kom fram till tre saker:

1. NYC är spikat på söndag, jag är SÅÅ taggad!
2. New Haven är spikat i veckan.
3. Vi ska spana vart vi än går.

Jag och Johanna kom överens att vi behöver lite spänning, den där johanna kan vara vild alltså! ;)
Jag är ledig idag, och på tisdag. Om någon i närheten av CT eller NY vill hitta på något, skrik. Tidsfördriv sökes. Annars får jag väl våldgästa mammas kusin på long island. Går en färja till Long Island precis ifrån mig. Kul va?

PUSS

diaperbag!

Jag har fått en diaperbag av Erica. Den är rosa och brun med massa mönster. Och prislappen är kvar. Den kostade 152 dollar!!!! Det är liksom 1000 spänn, för en diaperbag liksom. Det ska vara blöjor där. Inget fancy direkt. Hur som helst är den ascool, så jag tackar för den dyra diaperbagen!




Mitt badrum är en drugstore nu

Idag är jag ledig, men jag gick upp tidigt ändå. Typ vid åtta tiden. Duktigt va?
Sen duschade jag och åt frukost. Erica gav mig en goodiebag med massa tabletter och plåster osv.


Idag är det jättefint ute, och jag ser en ekorre springa förbi var femte minut typ. Helt sjukt hur mycket ekorrar det finns här!! Tyvärr spriger de för fort för att jag ska kunna ta en bild. Anyway, här är min utsikt från mitt rum idag!




Melania gick ner för alla trappor och in i mitt rum och hittade mitt smink. Hon är fett smart för hon visste typ hur man gjorde med allt. Hon satte en hårsnodd runt handen, försökte använda ögonfransböjaren på stängda ögon osv.
Vet ni också att hon kan hela alfabetet? Inte bara rabbla, utan hon vet vilken bokstav som är vilken. Hon älskar bokstäver också, så fort hon ser en bokstav så skriker hon vad det är för någon.
Kul va?


Ska träffa några au pairer ikväll, så då får jag förhoppningsvis lite mer överblick hur det ser ut här!

PUSS

tre svenska tjejer vilse i amerikat

HEJ ALLA SVENSKA VÄNNER!!
Nu är jag i Essex, i mitt rum och det är min andra natt här.
Orienteringen var sjuukt rolig. Inte lektionerna då, utan tiden utöver det med Emilia och Johanna. Verkligen såå gulliga tjejer, vi bondade nog mest av alla på orienteringen tror jag.
Johanna började gråta när vi sa hejdå till emilia som skulle till flyget, och då började jag gråta för jag TÅL inte att se människor gråta. Så där stod vi, tre tjejer som aldrig hade setts för fem dagar tidigare och grät. Eller Emilia grät inte.. Nu är vi bara tre svenska tjejer i amerikat!

Och NYC människor. VILKEN stad!! höll på att börja gråta när jag väl var inne där. Seriöst. ÄLSKAR NYC!!
Först åkte vi igenom harlem och sen till Rockefeller center där vi var på top of the rock. Utsikten var sinnes. Man såg allt och det var verkligen så himla vackert!! Vi alla var på små rosa nyc moln.
Sen bar det av till Times squere där vi såg en photoshoot, handlade på Sephora och sprang på många konstiga människor. En kille ville sälja oss typ "jag röstar på" knappar med motivationen "you're gonna get laid!".
Vi var även vid ground zero och så såg vi frihetsgudinnan. Frihetsgudinnan var en millimeter stor.

Men vad är bättre än ord?
Bilder.
Så enjoy, saknar er alla där hem! PUSSPUSSPUSS




jag och johanna planerar på en heldag i nyc nästa lördag. LOVE IT, eller hur?

USA baby!

Nu är jag här!! Äntligen! Sitter på hotellrummet med en tysk och en svensk. Vi har internet på rummet, såååå underbart! Och kabeltv och allt annat amerikanskt. (Vi har en kaffebryggare på rummet?) Vi har tagit in och sett så mycket ikväll, men ändå är jag inte trött. Flygresan gick bra, jag och Sandra skrattade åt en JÄTTEglad flygvärd som log HELA tiden. Vi skrattade seriöst varje gång vi såg honom. Tyvärr var han inte på flygresan från Zurich till JFK. Men vi satt och kollade på film så allt fungerade. Vi såg NY skyline från bussen också! Började inse lite då att jag är i amerikat..



Inte så jättemycket att komma med, men på onsdag är jag där på riktigt.

Imorgon ska vi shoppa på stamford mall som vi var på idag, vi var i extas men affärerna stängde nästan precis när vi kom. Alla höll med om att vi inte längtade hem. Här kan jag leva!!

Nu börjar tröttheten slå till. Uppdaterar mer imorgon!

PUSS

Sista inlägget från Sverige på ETT ÅR

Då är det äntligen dags!! Jag har väntat på den här dagen huuur länge som helst, och nu när det verkligen är sant att jag ska åka så känner jag... ingenting? Så himla jättekonstigt, jag är inte ledsen, jag är inte nervös, jag är inte glad. Jag bara.. är. Men det är förhoppningsvis tillfälligt. Jag är i chocktillstånd antar jag.

Imorgon bär det av till NYC!! Inte varje dag något sådant händer. Har ställt klockan på kvart över 5, alltså om cirkus 6 timmar?

Men nu till mina underbara vänner i Sverige. De som kommer få mitt hjärta gå i kras när jag förstår allvaret med att vi inte kommer ses på ett år. JAG ÄLSKAR ER! Speciellt mina två absolut bästaste bästa.


Linn, aka Linus, det finns ingen som du. Du vet det, och därför finns det inte heller ord att förklara min kärlek till dig. Eller hur mycket jag kommer sakna dig. Men jag vet att när jag kommer tillbaka, eller när vi syns igen kommer allt kännas helt perfectly normalt och det kommer vara lycka!!



Kim, vem ska jag nu skämta med om helt onormala saker? Rita störda teckningar med? Jag går ju på rehab nu i ett år och lämnar dig ensam på dansgolvet på village. Men jag VET att du inte kommer vara ensam, allt kommer ordna sig. Och sen kommer jag hem och jäääävlar vilka utgångar vi ska ha då. Elvispen for life! SKAFFA DIG EN DATOR!!

Sandra! Dig kommer jag sakna också något otroligt. Kommer sakna att du är sen hela tiden och dina fyllor där det slutar med att din pappa får komma och hämta dig. Eller våra helt meningslösa samtal där vi båda sitter och gör andra saker. Och jag kommer sakna allt!!

Johanna, min lilla efterblivna apa. Det är jobbigt att veta att det inte blir några middagar hos dig på ett helt år! Eller för mig iaf, du kommer ju fortsätta med traditionen. Och mycket vin! Alltid mycket vin. Alltid FÖR mycket vin. Och inga fiskbullar som huvudrätt heller på ett år. Kommer sakna dig Johoe, uppdatera mig om allt dagligen tack!!

Det är så många jag kommer sakna, verkligen typ alla jag någonsin mött! Självklart betyder vissa mer för mig, och de vet vilka de är.

Hejdå Sverige. Hejdå mina käraste vänner och familj. Vi ses snart igen, jag lovar!! Hör av mig från orienteringen!

PUSSPUSSPUSSPUSSPUSS

Imorgon smäller det

Då är jag inne på mina sista timmar i Sverige. Känns helt hemskt, har gått runt nu i tre dagar och bara varit deppig. Men nu känner jag mig lite nervös också. Varför vet jag inte, jag har inget att vara nervös över. Det enda jag tycker är jobbigt är att säga hejdå till alla och självklart är jag nervös över att jag kommer ha värsta hemlängtan. Men förhoppningsvis går allt bra, jag åker ju dit med en massa gulliga tjejer så det ska nog inte gå någon nöd på mig!

Ska snart iväg och panikshoppa det sista. Som presenter, jag har fortfarande inte hittat en pippidocka till Melania. Och inte heller något till Erica och Nick. Så paniken på det. Packningen är mer eller mindre klar. Bara ner med alla skor.

Skriver ett sista inlägg hemifrån ikväll.

PUSS

dan före dan före doppardagen

Igår var både roligt och helt hemskt. Grät flera gånger, vilket jag inte trodde att jag skulle så jag antar att jag börjar inse vad som komma skall. Sa hejdå till alla mina vänner, förutom linn som jag kommer träffa mer. Det var sååå hemskt!
Men jag hade roligt på middagen, det var hur mysigt som helst. Och jag hade roligt på wok, dock så blev jag arg för att vissa inte kom men men.
Fick världens gulligaste nalle av andré och fredrik som tydligen hette kent, vet inte varför. Men kent fick vara med på mycket!! Han fick dansa på village, äta mat på donken bredvid peter sipen, han åkte rulltrappa, satt och väntade på tuben, åkte tunnelbana och mycket mer. Bilder kommer sen! 

MÅSTE packa nu, jag får panik över det här. SJUKT JÄVLA JOBBIGT, döden på att packa ner för ett år.

Vill inte åka ifrån alla mina vänner. Kommer sakna de varje dag, varje sekund i ett år. 365 dagar av saknad. usch.

PUSS

3 dagar!!!

Bästa sättet för mig att vakna och bli pigg på är när någon ringer mig och pratar med mig om allt mellan himmel och jord. Som Sandra gjorde imorse. Jag hade visserligen snoozat sedan åtta på morgonen, så det var sjukt bra att hon ringde och fick mig pigg!! Min lilla sötnos som är så fin i sitt korta hår.

Ska snart iväg till vällingby och göra en massa ärenden. Växla pengar, köpa presenter, hitta något tills ikväll, gå till apoteket och lämna in fullmakten på banken!! Så jag måste bli klar nu!! Och här sitter jag liksom, typiskt.

PUSS
ps. Bara idag, imorgon och på söndag kvar. sen sitter jag på ett plan!

Snodd från linus blogg

1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i smset
4. Gör likadant på varje fråga

Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
Ok I Will!

Vad säger du alltid till din bästa kompis?
Ja vi ska ut och chilla?

Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Yes, vi ska laga mat nu och sen kommer du!

Vilket sms blev du mest berörd av?
Är du sugen på honom?

Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Aha vad roligt!

Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
 Ja du suger verkligen.

Vilka ord skulle du säga till Gud om du trodde på honom?
Du ska inte med ikväll då söt?

Vad vill du höra mest av allt?
Triiiiiiisssssssstttttt

Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Aa vi tar en öl så länge

Din romantiska replik?
Jag fick precis ett sms av beryl som sa att olive dog i sömnen den 2 juli.

Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Låter grymt!

Hejdå Johanna, hej packning

Åååh allt är så hemskt!! Säga hejdå till folk. Igår sa jag hejdå till Johanna. Jag fattar fortfarande inte att vi inte SES på ETT ÅR så jag kan inte gråta eller må dåligt. För jag fattar verkligen. Kommer ligga i CT typ hela andra veckan och gråta för jag har insett vad jag har gjort. Men det kommer gå över. Vet ju att jag alltid har mina vänner kvar när jag kommer hem och min dator är min kontakt till mina finaste.


Johanna, Harald och moi

Har städat hela huset idag. Och försökt börja packa. Men man måste tänka så mycket när man packar. I den mindre väskan ska alla kläder till orienteringen ligga. Då måste jag alltså bestämma mig vad jag ska ha på mig alla fyra dagarna. hmm. Jobbigt, speciellt med tanke på att jag var ute igår och vaknade hemma hos kim med ett bultande huvud. Kul. Men jag har belamrat sängen med massa viktiga papper och saker till handbagaget. Duktigt va? :D

Nu ska jag fortsätta med helvetet.
PUSS

RSS 2.0