2010's gonna rooooooock

GOTT NYTT ÅR MINA ÄLSKADE!!

Nu ska jag iväg med min nysydda klänning på middag, kallt och jävligt men fan nu är det 2010!!!!!


findingdesigningsewing

Min kreativitet slog till igen. Hittade ett tyg i tvättrummet som jag blev kär i. Så jag sydde en kjol. Minsann, det är mycket ni inte vet om mig! Har sytt och designat sedan jag varit minsting (hatar t ex att ha samma nyårsklänning som någon annan, finns vissa tidpunkter då man vill vara hundra procent unik!).

Måste dock stryka kjolen as you can see, men här är resultatet! U like?

kjol sydd själv





Kameran gör dock inte tyget rättvist, mycket snyggare irl.

Bokklubb

Satt och diskuterade med min kära vän Simon om olika böcker som man riktigt tänker efter när man läst dem.

Kom på att jag ville dela med er av mina fina boktips!
Har tre böcker just nu som jag kan komma på som är riktigt läsvärda och som sätter sig på hjärnan ett bra tag efter man läst dem.

Dessa är:

The end of mr Y - Scarlett Thomas
My sisters keeper - Jodi Picoult
The memory keeper's daughter - Kim Edwards





Ni som har sett My sisters keeper kan jag säga att boken är 100000 gånger bättre och sorglig! Slutet är helt fel på filmen..

Holla om ni vill låna en bok, så snäll är jag. Fast The end of mr Y är dock utlånad.

RIKTIGT sjukt bra böker, lovar, min smak är bäst. Alltid.

xox




polish



Älskar nagellack, och just nu är min favorit ett grått.

ps. sitter på jobbet och letar febrilt efter mitt bh band som råkade åka av gängorna (öh?) när jag kliade mig på ryggen. Måste få tillbaka det på plats dirr och sätta mig och se ut som en arbetsmyra igen, excel here we go! ds.


klipp klipp klipp

Jag var nervös så att mina händer darrade. En röst skrek till mig "GÖR DET INTE, GÖR DET INTE!". Men jag gjorde det ändå.

Är sjukt stolt att jag gjorde det, har dock inte bestämt mig än om jag gillar det eller inte..

En bild säger mer än tusen ord, right? Antar att ni är ganska förvirrade just nu.

 

 

Om bilderna inte säger mer än tusen ord kan jag säga fyra:

JAG HAR KLIPPT LUGG!




superglad

Skrek lite av lycka när jag öppnade min julklapp från min halv storasyster som är här as we speak. Bästa var nog minen på allas ansikten över min euforiska min, för jag fick nämligen skolsaker.
Ett rosa block.
Ett "block" med plastfickor i.
Och mini tuschpennor i olika färger.

I'M READY NOW!

 

Imorgon ska jag klippa mig, vi får se hur glad jag blir över mitt beslut när jag kommer hem imorgon..

 

xox


trubble will come for those who wait

Jag har kommit på varför jag har blivit så sjukt tråkig på senaste. Donkens pojkvän spelar på berns ikväll, men neeeej jag orkar inte. VAD ÄR FEL PÅ MIG? Blir seriöst mörkrädd för mig själv.

Men sen så satt jag och kollade fb, såg en bild från en vän som jag träffade i nyc - just från den tiden när vi hängde. Och mitt hjärta brast i tusen små bitar. JAG HAR HEMLÄNGTAN! Och då menar jag inte hit, till det hus jag sitter i, i avlånga svealand. Nej, jag har hemlängtan till min stad, massa folk och bättre klimat - new york!

Ibland känns det som om jag har blivit dumpad och måste tröstäta upp en hel aladdin box. Men allt det handlar om är att jag inte kan förbise att jag bara har nyc i min ögonvrå. Avskyr mig för det. FÖRLÅT KÄRASTE VÄNNER FÖR ATT JAG HAR BLIVIT EN TRÅKIG TANT!

Sanna the drama queen will rise again. Only 28 (?) days left.

Stay tuned for more trubble.


creativity

Jag har haft ett projekt nu ett tag att fylla en tavla med fem ramar med mina skisser. Visserligen är det två av de fem jag inte vill ha där, varav en skiss jag gjorde för kanske tre år sedan.

Men, eftersom jag är rätt nöjd med min senaste ska ni nu få se på min dolda talang! (ingen som tror att jag kan rita..)




Den jag ritade igår


Den här gillar jag också. Den här och den senaste är de mest dynamiska enligt mig!

Jag har inte haft någon tidigare efarenhet av skissning, och jag har det definitiv inte i DNA:t, men jag har viljan och allt går bara man vill! Try it!


Året som har gått i webcam bilder från jobbet..

Det här gör jag på jobbet.



Snacka om att man ibland är uttråkad!
ps. älskar näst sista bilden, mitt hår är såå fint!


31 days

Kom hem runt tio, somnade runt 22.30 igår. Var helt komatrött, och känns nu på morgonkvisten helt underbart att ha sovit. Även fast isse väckte mig, fjärde natten i rad, för att han jamar som om världen håller på att gå under. Vi tror att han börjar bli könsmogen och det är däför han går och jamar. Varför han ska plåga just mig, för det är bara mig han går in till eller inte låter min dörr vara stängd, är ett mysterium.

Funderar starkt på att gå till jobbet nu i det jag har på mig nu. Vilket är mjukisbyxor, och en hoodtröja. Eller nej, vill hellre rulla ut i en overall.

Har noll julkänsla, kunde lika gärna vara mars för mig. Fattar inte att imorgon ska jag sitta med värsta julspirit och tycka alla program man har sett 20 år i rad är lika roliga som första gången.
De är de inte.

Någon annan som inte är så värst förtjust i julen..?

33

Idag fick jag tre brev från FIT.

Nr ett inhöll en handbok om campusboendet. Helt förvirrande med tusen olika datum, regler, bestämmelser osv osv.

Nr två var ett brev för att åter gratulera mig, och välkomna mig till min "nya värld". Ok. Tack?

Nr tre var en stor broschyr med orientation week dag för dag. Inte okey att vi har tre möten redan samma dag som vi landar!!

I sista broschyren står det även om alla olika klubbar man kan aktivera sig i. Många har med etnicitet att göra, dock ingen för svenskar (kanske borde starta en?!). Men funderar stark på att gå med i social events klubben, de som anordnar alla events på skolan! Askul ju, och en bra merit.

Sedan skulle det vara kul att vara med i gospelen på skolan, att sjunga "oh, happy days" hela dagarna är inte helt fel!

För övrig längtar jag för mycket. 33 dagar kvar, känns som en evighet!! Vill stå på Newark och leta efter Karin NU!!

Där landar jag, och där bor jag om 33 dagar.



every pair of shoes tells a story

Sitter och kollar på mina skor, och tänker hårt och djupt på vad jag ska ta med mig.  Slutar med att jag vill ta med mig alla, vilket inte går för de fyller definitivt upp en hel stor resväska.

Så svårt att veta, har ingen aning om hur mycket jag kommer ha råd att shoppa när jag väl är där och då vill jag ju ta med mig hela min garderob så jag har kläder och skor. Men det är ju omöjligt, så hur som helst måste jag lämna kära ägodelar hemma.

Kanske till och med kan sälja några skor, eller låta någon göra det åt mig för jag har nog inte hjärta att göra det. Vartenda par av skor jag har har en historia bakom. Som ett par jag endast använt en gång, de köpte jag en strl för stora för jag blev så kär i dem och de inte hade i min storlek. De fick följa med mig när jag och Johanna var i New Haven och gick runt på Yale's campusområde. Om jag säljer dem, är det ingen som kommer veta om vart de skorna har varit och allt som hände den dagen..





Suck, dilemman!


a month to go

Jag har varit på besök på andra sidan av Stockholm. Var även på bio där igår och såg Funny People, sjukt bra film! Aprolig, seeee.

Bokade min biljett igår, efter en lååååååång mailkonversation med kanske STA travels mest förvirrande medarbetare. Hon gav mig biljetter med fel datum om och om och om igen. Suck.
Hur som helst så är biljetten äntligen bokad, och jag far från detta avlånga land den 24e januari! Så drygt en månad kvar, vilket inte ingenting!!

Nu ska jag ta en välbehövlig nap, är dödligt sjuk.


mmmmmmmorr

Jag är arg just nu.
Igår hade min chef julfest för säljarna, eftersom jag inte jobbade igår så var jag inte med. Kl 9 anländer jag till KAOSET här. Det luktar spya på tjejtoaletten. På killtoaletten ser det ut som någon har spytt, dock luktfritt.
I matsalen är det glassplitter på golvet, mina skor klibbar fast sig vid vissa delar av golvet, och det ligger glitter och ihop knölade ischokladformar överallt.
DETTA, mina kära vänner, fick jag städa upp. Förutom tjejtoaletten, vägrar att gå in där igen. Isåfall kommer det lukta dubbelt med spya där snart.

Grisar.


dagens skratt

Trots den pågående, hemskt brutala snöstormen som just nu präglar Stockholm, så är det här en jävligt bra dag.

Hade min sista tenta i engelskan, så nu är den kursen helt avslutad! NO MORE åka hundra år till SU!!

Sen fick jag äta sushi med mina klasskamrater, lovely! (Även fast INGET slår shrimp tempura rolls i nyc - big time tips till er som ska åka till new york snart!)

Efter det så träffade jag upp en kär vän som kommit hem från London, och sedan hämtade jag mitt pass på posten. Bläddrade ivrigt fram i sidorna för att se ifall jag hade fått mitt visum. Och ja, mina kära vänner, jag har visum till 13 december 2014! UNDERBAR DAG, som sagt!

Snart ska jag få mat av en väldigt sen mor, sedan ska jag färga mitt hår (impulsgrej, får se hur jag ser ut efter det).

Visumbilderna man tar är 5x5 cm, vilket resulterar i enorm fyrkantig zoom på ens ansikte. Med andra ord, det är svårt att ens se mänsklig ut på de fotona. Jag tänker härmed bjuda på dessa fula bilder på mig. Observera att man inte kan se skillnad på de två olika fotona, som är tagna med ett års mellanrum.. hmm..

Så here we go, innehållet i mitt pass folks, njut och skratta!!



Mitt nya hemska visum, tvek att de ens kommer släppa in mig i landet.


Mitt gamla hemska visum, and they DID let me in!

 

Mitt passfoto, annan storlek och med andra ord inte lika hemskt..


Är jag helt psykad att det skuttar lite i mig när jag ser mitt nya visum med min skolas namn på? Känns underbart hur som helst och hoppas att alla får genomgå sån här genuin LYCKA!

 

 

 


ett inlägg som inte gick vilse i cybervärlden

Sarah om drastiska tankar:
åhhhh jag är nyfiken på vad du kommer läsa när du är där?:) vad är det för kurser? Hur många tentor kommer ni ha? är det många? varje månad? kommer ni skriva arbeten? eller är det mycket teori? och kanske även praktik? syr man kläder? eller man kanske designar kläder? eller vad gör man? hur lång är utbildningen? vad får du för examen? vad kommer hela utbildningen kosta? hur får du råd? kan man jobba i USA när du har pluggat klart? eller måste du återvända till sverige? osv osv osv
jag vet ingenting:P haha. kul å veta.

michelle om drastiska tankar:
Hej tänkte bara fråga vad det är du pluggar på FIT?:)
Och vilka förkunskaper som krävdes.

Det var de här frågorna jag skulle svara på när mitt inlägg försvann ut i cybervärlden och gick vilse.

So, here we go again!

Det jag kommer läsa är Advertising and Marketing Communications. En salig blandning av reklam, marknadsföring, massmedia, journalism och PR kurser. Efter fyra år kommer jag kunna lite av allt, om jag inte väljer att inrikta mig mer intensivt på ett ämne. Man väljer ganska fritt vad man ska läsa, med andra ord.
Hur många tentor man har vet jag inte. Men vad jag har förstått är tentorna uppdelade i klumpar - midterm exams och finals. Så två klumpar per termin. Sen så gör man ju läxor och arbeten allt eftersom. FIT är en mycket kreativ skola, och mycket kommer vara mer praktiskt än teoretiskt. Så det beror på hur mycket man brinner för det man vill göra, hur mycket plugget kommer kännas.

I min major är det inget att sy kläder. Däremot i många andra program som FIT erbjuder är det mycket runt design i form av kläder, smycken och till och med djurkläder (!!).

Tuition per termin på FIT ligger på ca 5000 dollar. Av CSN får man ut ca 91 000 kr. Så det täcker terminskostnaden, och även boende. MEN man bör ha lite sparpengar/stipendier osv, ifall nu inte det skulle räcka. All in all så handlar det mycket om dina levnadskrav!

Efter att ha tagit en utbildning i USA får man chansen att jobba i ett år, då man får en ettårig work permit. Självklart tänker jag ta denna chans om nu jag får ett bra erbjudande. Ser mig helst jobba upp mig i USA där fler möjligheter finns, men tänker inte gråta om jag får jobb vart som!

Vad det gäller förkunskaper så är det inget krav alls på några förkunskaper. Den majorn jag sökte till krävde visserligen att man kunde uttrycka sig väl i tal och skrift. (Mycket inom AMC handlar ju om ord så som copywriting, journalism och PR)
Sedan har vi de mer fashion relaterade programmen som kräver att man, såklart, ska ha passion for fashion och ett öga för det. Sedan ska man kunna beskriva HUR man har det, och viss erfarenhet kan kanske få in en lättare. Men inte nödvändigtvis! Har själv noll erfarenhet av reklam eller marknadsföring, har endast min motivation och min dröm!

Sanna out.

drastiska tankar

Jag har fått en impuls. Jag ska klippa och färga håret. Kan inte gå runt med fucking samma frisyr i hela mitt liv. Vill kunna se tillbaka på mig själv och skratta åt mitt dåliga omdöme.

LET'S DO THIS SHIT!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHH

HEMSKT! DET VAR HEEEMSKT!!

Gick upp halv 6, var sjukt pigg trots att det var lika mörkt som natten ute. Tog mig till T-centralen där jag mötte upp Karin. Skitkul att träffa henne, så det var väl det enda positiva med denna dagen.

Kommer till ambassaden och ställer oss i kö. Väntar i 45 (!!!!!!!!!!!!!!!!!!) minuter för att komma in. DÖR, verkligen DÖR av kyla. Mina tår känns svarta av köldskador, funderade på att börja gråta. Bestämde mig för att leka tuff istället. Blir Ä N T L I G E N kallad till säkerhetsskiten. När jag kommer fram och visar vissa dokument för att få komma in, FÅR JAG INTE KOMMA IN!! Vet ni varför? JO, lyssna och lär. Man behöver en stämpel OCH underskrift på pappret från banken som visar att man har betalt visumavgiften.

Konstigt nog behöll jag lugnet, sa hejdå till Karin och fick åka till banken för att sedan komma tillbaka igen. Kl var bara halv nio, så jag drack té och satt med fötterna mellan händerna i en och en halv timma.

Tillbaka till Ambassaden, fick gå VIP kön eftersom jag redan stått i kö tidigare.

Här kommer det roligaste (eller nej, näst roligaste. Att frysa ihjäl och bli nekad av USA var mest roligt!!) var att jag fick vänta i över 2 timmar på att komma till luckan och säga hej och hejdå!
Karin var klar på typ 20 minuter, eftersom vi var först. FYYYYYYYY FAAAAAAAAAN säger jag bara.

Till er som ska fixa visum, gör det när det är sommar, och glöm för fan ingen underskrift från banken!!


Pengarna sinar sakta men säkert och snart är jag fattig och lycklig i nyc!

Nu har jag gjort en betalning på 39 350 kr. Det kändes sjukt konstigt, men samtidigt väldigt lättande att få mat och boendet betalt för första terminen. Check på den!

Imorgon har jag visum tid, vilket betyder att jag måste masa mig upp vid halv 6 tiden. Har sällskap av min kära future roommate, så det ska bli kul!

NU måste jag äta något (tryckte senast i mig ett nattmål på Max vid fyra tiden imorse) och sen ska jag trippelkolla alla papper och se att jag har allt fit for fight tills imorgon!!

Wish me good luck med att inte fåt ett nekat visum eller något sådant,

PUSS

ice rink central park
Ett steg närmre, ett steg närmre..


music in my soul

Hörni, har ni någon passande musik till min "jag landar i nyc"-spellista jag tänkte skapa på min ippe?

Ska hur som helst landa till "empire state of mind", känns mycket passande.
Sedan är det blankt. Typiskt!

fan

Skrev värsta långa inlägget. Sen försvann det.
Kul.

Så nu blir det inget istället! SORRY, men min fingerlathet är inte okey ibland.

Sleep tight, don't let the bed bugs bite

morgonbön

Nyss så kom en man med ett brev till mig. FIT är sjukligt snabba på att skicka iväg grejen, så skickar det allt med express också. Fick nämligen min I-20 form, som jag måste ha med mig till visum besöket som jag har inbokat på måndag!
Sitter och skriver alla papper som ska fyllas i, många frågor är konstiga så det är fan svårt.
Sen så har jag en miljon att betala in. Att skaffa visum är inte gratis. 200 dollar i SEVIS avgift (till usa för att de ska ha records på att jag pluggar i usa, ofta det kostar dem 200 dollar men okey) sen 1050 till själva visum kostnaden. Förra året kostade visumkostnaden 600, orättvist att det höjer när man som minst har råd.

Sen ska jag även betala 5400 dollar till FIT innan på måndag, för det är vad campusboendet plus mealplan kostar.

Mådde sådär igår när jag såg på Pursuit of happyness (ja, den stavas med ett y) på trean. Känner att hamna på gatan inte skulle vara det roligaste.. Speciellt när det kanske känns lite så efter alla mina studieskulder.

Jag ber till gud att tiderna är omvända när jag tar examen och människor står i kö för att få arbetare - inte tvärtom.

När vi ändå talar om deppigheter - JAG VILL HA VÅR NUNUNUNU!!

Hur man har kul med en docka till sällskap



Igår var jag ute med en docka. Känsligt sagt av mig förresten, han heter faktiskt Simon Jr.
Min syster var även med, och vi som alltid har hört att vi är sjukt lika var helt plötsligt tvugna att visa leg för att människor inte förstod att vi var syskon... Weird.
Var även bajskallt på vägen hem, så jag har bestämt mig att jag ska låsa in mig i mitt rum tills jag åker.
Over n out.



en inblick i Sanna Nilssons hjärna

Ni vet när läpparna inte är torra, men är i stort behov av tex försvarets? Det liksom bränner, men de varken ser eller känns torra?

Så kändes mina igår. Och jag hade glömt mitt försvarets hemma. När jag satt på tunnelbanan på väg hem så stannade den på en bro, mitt mellan två stationer. Om jag skulle jämföra min hjärna med någons, så skulle den vara jävligt lik JDs i Scrubs. Han får ju alltid upp scenarion i sitt huvud, och så exakt är jag med.

Denna gång fick jag upp scenariot att tunnelbanan skulle gå ur räls på bron, och med andra ord åka ner. Fast inte hela tunnelbanan, eftersom jag satt längst bak skulle min vagn inte åka helt ned för alla andra vagnar skulle hålla upp den lite. Hur som helst, mitt scenario gick ut på att jag höll fast mig allt vad jag kunde i en gul stång, medan jag skrek till resten av de panikerade tunnelbaneresenärerna "KAN NÅGON GE MIG FÖRSVARETS? VASELINE? NÅGOT?"

Allt det här grundades i att jag hade en otrolig irritation mot att mina läppar brändes och jag hade glömt allt vad återfuktande heter hemma..

Så kan det gå om inte haspen är på!


macys thanksgiving parade 2008

Har pratat i en timme nu med min käraste Jo om hennes essay till FIT. Den kommer bli kick ass, det är jag säker på! Kom även fram till att om hela utbildningen i NYC skiter sig, så kan jag ju alltid bli syo-konsulent...!

Vi pratade även om Macys Thanksgiving Parade, som var nyligen. Förra året befann både jag och Johanna, utan varandra i vimlet (vi gav upp att försöka mötas eftersom det var så sjukt mycket folk). Så jag gick på en gata och vem står helt plötsligt inte framför mig med kameran i högsta hugg? Johanna Jörgensen. New York är inte så stort som man tror ;)

Macys thanksgiving parade 2008

Där befann jag mig för ett år sedan. Ack, vilka minnen!

hets

Håller på att strokna lite nu. Har jobbat hela dagen, och nu ska jag skriva min sista essay för engelska kursen på SU! Finally!

Har inte så mycket att säga mer än att för varje dag som går, ju gladare blir jag.
Och Karin och jag kanske inte alls tar campus, då vi har fått ett annat boendeerbjudande.
Only time can tell.

ADIOS AMIGOS!

brooklyn we go hard



I lördags fick jag finbesök, av min brooklyn partner in crime: MALIN (all in)!
Vi hade en sjukt rolig kväll ute, och slutade med att jag somnade på den där soffan med den där dockan som mitt sovsällskap.

Drömde så sjukt mellan snoozningarna (alltid då man drömmer störda drömmar). Jag drömde att chelsea blev jagad av två andra helt jättegalna katter. Och jag och min syster försökte göra allt för att stänga in de galna katterna så Chels kunde få vara ifred. Men de lyckades alltid smita!! Chelsea pratade även. Hon sa "Sanniiiie", som Donya brukar säga...

Ligger i min säng och gosar med mammas katt, isse (aka isac). Han blir arg om man inte klappar honom, då bits han och jamar. Schyrre.

Back to bed, för en gångs skull!!



RSS 2.0