Helt hemskt!

Ååh fick tillbaka ett svar på mitt långa mail till linus. Jag läste igenom hela och GRÄT. Usch vad jag saknar henne!!


Min själsfrände.

Linn, kom hit!!

Åååh, blev helt jätteledsen nu. Skickde VÄRSTA mailet till min bästaste av bästa linn. Medan jag skrev blev jag bara mer och mer deppigare över att hon faktiskt inte är här med mig. Att hon är hemma bland 11 minus grader och femhundra meter snö, inte här med mig och delar mina upplevelser. Så har vi liksom gjort sedan vi gick i åttan. Och nu sitter jag här, tusentals mil från henne och det är hemskt.
Skrev också till henne att hon ska komma hit till jul. Jag är ju ensam här i brooklyn från 24 dec till nyår. Värt att komma då!!! Kommer iofs vara lite folk som bor här, men det finns ju plats för fler!!
Saknar henne så stört mycket. Helt sinnes. Har inte riktigt fattat det förrän nu.


Helt sjukt vad jag saknar dig, linus!


Igår så slutade jag lite tidigare än förväntat och åkte in till city för att möta upp marcus för en jävligt lång promenad. Vi gick över 65 gator!! Mina ben var helt ömma när jag vaknade imorse. Men det var det värt, behöver dessutom all slags träning jag kan få.
Sen idag så åkte vi in tidigt för att se Macy's thanksgiving parad. Det var kaos. Folk ÖVERALLT. Vi skymtade lite av ballongerna, johanna tog lite foton.
Men that's that. Sen åkte vi hem till mig i brooklyn och spelade lite spel. Hahaha vi spelade ett frågespel för barn och vissa frågor hade vi verkligen ingen aning om!! Smart folk. Dessutom var det vissa saker som johanna sa som var sjukt blåsta. Tex att hon trodde att pluto hade många månar och att centrum av solsystemet var jorden... Keep up the good work, J!
Efter det blev mannen och kvinnan hungrig, dock inte jag. Men vi åt på ett diner på 7th ave nedanför mig. Beställde en sallad, fick något som inte på långa håll såg ut som en sallad. Smakade dessutom NADA. Så typiskt USA, antingen är det skitgott eller helt oumbärligt äckligt.


Imorgon blir det fekke hela helgen ingen. Marcus står för förningen båda dagarna. Raisa kommer också hem imorgon från D.C så då blir det trion som är förenad igen! ;) Kommer bli galet kul!! David guetta på Pacha imorgon och svenneklubb på lördag. NICE


PUSS på er där hemma, saknar er!!

Stockholm vs. Brooklyn





Förstår ni nu att jag inte längtar hem? Givet.

Torsdag snart kanske?

Jackson är på Hebrew school, jag ska snart gå och hämta upp honom.

Mötte upp marie vid Atlantic center, ett mall vid downtown. Köpte lite stuff och kom sen på att jag är grymt fattig. Får lön på torsdag, men hur ska jag överleva tills dess? Hm... hmm.. Kan bli intressant.

Anyway, vi gick och åt lunch på IHOP. Älskar att man kan få äta frukostmat vilken tid på dygnet. Min favorit måltid.
Åt blåbärspannkakor med blåbärssås. Blev lite för mycket blåbär. Mådde något illa. Men nu har man provat det i alla fall!



Hittade ett åh så fint armband på Macys!! Tänkte precis gå till kassan med det när jag kom på att jag var fattig. Varför hittar man alltid saker man vill ha när man inte har pengar?! Så tragiskt!
Min lista på saker som jag måste köpa blir bara längre och längre. Och somehow lyckas jag aldrig pricka av saker på den heller. Jag är en dålig människa helt enkelt.

Vill ha torsdag nu, det betyder att jag är ledig eftersom att det är thanksgiving och eftersom att det är thanksgiving har inte jackson någon skola imorgon och på onsdag vilket betyder att jag måste jobba mer de två dagarna vilket betyder att jag är ledig hela helgen nonstop! Sjukt bra.

PUSS

Going downtown

Min första jobbdag idag i den nya familjen. Gick helt smärtfritt nu på morgonen. Följde med jackson, jill och rich till jacksons skola som ligger i downtown brooklyn. Skolan var jättefin, med en hiss som tog en upp till hans klassrum. Stod en sån där man och tyckte på knapparna åt en. Ifall man inte skulle orka själv liksom..

Sen åkte jag hem, och nu sitter jag här och äter en bagel med cream cheese på och dricker lemonade. Den här familjen är definitivt mer amerikansk än min förra familj.

Hörde förresten att det är sjukt mycket snö hemma i sthlm!! Säger bara: HAHA!
Dog av skratt när marcus sa: "Jag ska ut och skotta snö nu".

Ska träffa marie vid atlantic mall senare. Måste först städa lite på mitt rum och tvätta lite. Kanske finns det tid för en powernap, det skulle vara nice.


Downtown Brooklyn


PUSS

Fetto J

Måste bara berätta om den fetaste människan jag känner efter mig själv. Johanna.

Johanna gillar familjens minipannkakor. Hon har ätit cirkus 30 st på bara några dagar. Så Johanna åker till affären och köper ett nytt paket som hon smugglar in i frysen för att familjen ska märka att hon ätit upp ett helt paket med minipannkakor!! HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

Fet med skuldskänslor, sånt gillar vi.

Puss på tjockaste johanna
 

gaaalet trött

Fortfarande sjukt kallt i mitt rum, får inte ha på fläkten när jag inte är hemma och jag har ju knappt varit här så nu är det ännu mer isigt i mitt rum. Mina händer fryser ihjäl. Stackars dom.

Men nu till helgen. Berättade ju aldrig om fredagen, guess you're dying to know....
Nej men i fredags så gick vi till Pacha där Laidback luke spelade (en dj mamma och pappa) och efter att kommit helt åt helvete fel så hittade vi rätt. Sjukt stort pacha var, inte kul om man skulle tappa bort sig där!
Människorna där var kanske inte så mycket att hänga upp i julgranen, citerar johanna: bara massa texmex. och chippar.
Och svenska människor. Svenska människor är roligaste. Och ser bäst ut. Även om man är ful i sverige, är man snygg i NY. Lovar. 

Igår så mötte jag upp marie på tunnelbanan för att åka till en viss svensk pojke i hoboken, NJ. Bästa utsikten från hans fönster, love it!
Sen efter lite drickspel och sånt åkte vi till the inn, ett ställe som hade skandinavisk kväll. typ.
Fick kanske lite för mycket att dricka... Mamma och pappa, oroa er inte, jag var i goda händer!

Ska snart äta middag med familjen, vi ska beställa hem kinamat. Ska bli sjuukt gott, har inte ätit så mycket sen jag kom hit. 

Förresten, det är såååå fint här!! Gick fel uppgång från tunnelbanan på väg hem, så jag kom på fel aveny. Så jag gick den istället hem, precis vid prospect park. Helt sjukt vad fin den parken är! Ska gå dit nu i veckan och ta med Jane på en tur i parken så jag får se mer!


Ingången till Prospect Park


Varför är det vinter?! Så deppigt. 

PUSS

isigt värre

Sitter i ett kallt rum i Brooklyn. I en 90 säng med en johanna i den. Ja vad ska man säga, livet leker nu?
Helt sjukt. Vi kom hem vid 7 tiden imorse. NEJ då är hela jäkla familjen uppe och ba: GODMOORGON!
Det var ingen god morgon ska jag säga er. Var helt död. Så jag log det finaste jag kunde (vilket kan väl jämföras med ett botox leende) och så gick vi ner och däcka på mitt rum. Så nu har vi väl sovit i en sex timmar.

Så vad har jag lärt mig av den här kvällen:
-När du kommer hem: sätt på värmen på högsta värme annars blir tår och kroppsdelar till isbitar.

Nej nu kan jag inte skriva längre för om mina fingrar är utanför täcket för länge så tappar de känseln.. 

PUSS  

lovin' it

Asså ååååh jag är helt kääär!
Först när Jackson kom hem så ba sprang han till mig och sa: SANNA! och gav mig en jättekram! SÅ SÖT!
Sen fick jag träffa deras "lilla" hund Jane. Knubbigaste hunden jag någonsin sett, haha!!

Och nu kom Rich hem, och gav mig en present!!! Jag fick speciella popcorn från någon popcorn affär i city!! För att jag sa att jag älskade popcorn och kommer från en popcorn familj!! SÅÅ SÖÖT!
Var två olika på popcornen, ena caramel och andra cheddar. MUMS!!

Jag är kär.

PUSS


Live from Park Slope, Brooklyn

FRAMME!
Jaa hörni, nu sitter jag i mitt nya hem, ett townhouse i Brooklyn. NICE!
Min största väska vägde sisådär ett tusen kilo. Fick hjälp av två karlar från tåget till informationsdisken på grand central. Måste sett lite divigt när jag gick och bar mitt handbagage och hade två stora karlar efter mig med mina väskor, HAHA. Men jag är evigt tacksam till de snälla männen! Det är det jag gillar med usa, människor pratar mer och är mer hjälpsamma. I sverige hade jag definitivt fått bära allt själv. 

Ja en vild taxitur senare (som vanligti nyc) så kom jag då till mitt nya hem. Så himla fint det är! Trodde det skulle vara mycket mindre eftersom det är ett townhouse men det är jättehögt i tak och stor och luftigt. So far so good. Har dock inte sett de två andra våningarna än.. 

Har också packat upp nu, det är skönt. Och ikväll ska Rich, pappan, ta ut mig och jackson på middag. Efter det så möter jag upp johanna. Om jag bara kan få ringa lite samtal, måste ringa till harald och co och sen till johanna as well.. Men mamman jobbar och pratar konstant i telefonen.. Hmm hur ska det här gå till.. 

PUSS 


Hejdå Essex, hoppas vi aldrig mer ses igen

Jakten på den försvunna jackan är över. Hittade den.
Nerpackad i min resväska. Är jag smart eller är jag smart?!

Vet ni att nu är jag officiellt inte längre en au pair i Essex, Connecticut. Jag är en au pair i Brooklyn, NY. Jag är en brooklyn brud!! Kommer bli grymt!

Bara jag får mina väskor på och av tåget. Herre alltså..

PUSS från er favorit brooklyn brud

Jakten på den försvunna jackan

Johanna: hade jag den när jag skjusade dig i söndags? Hmmm!
För nu har jag packat ner ALLTING och jag hittar verkligen inte jackjäveln. Ska gå upp snart och fråga Erica om hon har snott den..  Det är blott ett mysterium..

Börjar jobba igen om en halvtimma, kommer njuta av varje minut för att de minuterna tickar mot ljuset i tunneln! Kan man trivas på ett ställe som man inte har kommit till än? Det känns som det..

PUSS

13.25

Både Nicholas och Melania napar, sjukt nice. Speciellt med tanke på att jag slutar om 40 minuter. Dock kan jag sätta mitt liv på att Erica kommer en halvtimma sent. För hon är på lunch med en granne, och då kommer hon ALLTID sent. Kul för mig. Men jag håller ut med att bara tänka på imorgon. Klockan 7.55 sätter jag mig på ett tåg som tar mig bort ifrån den här hålan! JA TACK!
Har packat alla mina kläder nu och alla skor och alla väskor. Förstår inte hur jag ska få plats med resterande del av mitt liv. Får lämna kvar alla mina tidningar här, de skulle annars behöva en egen väska. Tar bara med mig senaste Elle till tåget.

Jag fick förresten ett samtal idag från en svensk man, nämligen från Harald! De är ju i NYC nu och imorgon ska jag få träffa dom, såå kul att få träffa folk hemifrån!! Sånt gillar vi.

En sak är jag lite förbryllad över:
Vart fan är min skinnjacka?!

PUSS

Godnatt

Nej, det får allt ta och bli helg NU!
Utgång på fredag med J. Det gillar vi.

PUSS

Två dagar kvar!!!

Åååh fick ett sånt sött mail från min nya värdmamma! Jackson, ungen jag passar, har pratat om mig nonstop sedan vi träffades så nu vet hela området att jag kommer på fredag!! SÅ SÖT!!
Längtar gaaalet tills jag får åka till en normal familj där båda föräldrarna jobbar och båda föräldrarna är involverade i barnets liv. Och mer normala arbetstider. OCH NYC!!!

Nicholas sover just nu. Erica och Melania är på henne superlöjliga musikklass. Prisa gud att jag slapp ta henne till den psykoklassen!!
Ska tvätta lite, har börjat packa och förstår inte hur allt ska få plats.
En sak är säker: Nu har jag iaf ett skärp mindre att packa! HAHA! Förlåt, bara johanna som kommer förstå det där..

LINUS: Trist att ni inte kommer ha internet, men ååååh så kul ni kommer ha det där borta!! Pussa min säng från mig. Vi hörs när ni kommer hem!!

Dags för en kaka.

PUSS

På fredag!

Den här dagen har verkligen varit kaotisk.
Gosh, vill bara här ifrån nu!!

&%#&"

Är såååå arg idag.
Jag frågade Erica idag om jag inte kunde få flytta till min nya familj på fredag dag. Eftersom att jag har planer med mina vänner på fredag kväll och allt sånt, så jag vill flytta innan det. Och plus att de har skrivit upp mig för att jobba kväll/natt på fredag.
Hon ba: nej, vi har redan planer och inga barnvakter.
Jag kokade inombords. Liksom, jag jobbade över 50 timmar förra veckan för att de var borta i 24 timmar, jag bröt minst två regler där bara för att vara snäll. Den här veckan hade hon skrivit upp mig för nästan 50 timmar igen!! Min counselor säger hela tiden att det gäller att ge 60% och få tillbaka 60%. Men jag får aldrig tillbaka de procenten, FÖR DE STÄLLER INTE UPP FÖR MIG.
Åh, blir så arg. Liksom, fine att man vill ha en datenight. Men Erica ska ut: ikväll, imorgon och på torsdag. Räcker det inte då att bara ha en datenight hemma kanske?
Nej istället ska jag åka in på lördag och sen komma tillbaka hem på typ söndag för att få sova i NICHOLAS rum för att deras nya au pair har kommit då. Sen ska jag resa igen med tåget på måndag då eller?
Snacka om att jag åker fram och tillbaka och förlorar en si så där 6 timmar på att de inte kan vara snälla tillbaka.

JAG ÄR ARG!

Ska ringa min counselor nu och se vad hon har att säga.

PUSS

Mer svenskar till Brooklyn, ja tack!

Är fortfarande så sjukt trött. Klockan är halv tio och jag har varit redo för att sova sedan jag slutade, vilket var kl 7.
Sitter och kollar på Heroes och väntar på att emilia ska komma in på skype så vi kan prata lite! Hon är också nämligen i rematch för hon pallar inte längre 4 barn. Jag förstår henne. Jag pallar ibland inte två. Fatta det gånger två, kan inte ens föreställa mig!!
Kruxet är att hon vill bara till NY eller till chicago där hon är nu. Annars åker hon hem. Och jag har hellre Emilia här än hemma så jag HOPPAS verkligen jättemycket att hon kommer till NY! Ännu hellre, till Brooklyn!! ååååh vad det skulle vara helt underbart roligt!!

Ska gå och be nu lite för det.

PUSS

Världens tjockaste minsta person

Har färgat håret idag. Ingen större skillnad, lite mörkare och lite mer rött bara.

Så sjukt, när jag johanna och raisa satt på tåget så pratade vi om huruvida öppet det är i NYC nattliv med droger. Jag menar, man har ju bara hört och läst hur mycket det cirkulerar där. Det första som händer utanför Kiss n fly var att en man kom fram till oss och frågade: "Would you girls like some partysnack?". Första jag tänkte på vad en skål med chips. Asså ordet "snack" här i amerikat har fått en innebörd. Här säger jag jämt "dags för ett snack nu kanske?" och det gäller inte bara mig. Kan inte minnas att jag har sagt så hemma..
Anyway, den här mannen börjar rabbla upp alla droger han hade på sig (tyvärr inte chips) och mina tankar på riktigt snack försvann.
Mamma, Pappa, var inte oroliga jag har inte köpt droger från någon random. Jag sa faktiskt nej, medan jag asgarvade samtidigt för dels den komiska situationen och dels mina tankar på annat snack. Så typiskt mig att direkt koppla allt till mat. Jag är verkligen världens tjockaste minsta person.

PUSS från en tjockis

A soon to be Brooklyn girl

För att kort svara på Maries kommentar: Jag flyttar till Brooklyn!!

Ja, jag träffade då familjen idag och åkte till något diner och åt lunch. De var suuper trevliga och glada och pojken är såå söt. En riktig mammas lilla gullegris. Så jaa, vi matchade helt enkelt. Så jag flyttar till Brooklyn nu i helgen (!!)!

Jag ska bli en new yorkare! Schemat är asbra, fixa honom till skolan. Ledig på dagen, hämta honom på skolan och ta med honom till aktivitet alternativt hem. Är ledig hela fredag till lördag eftermiddag då de går ut. De kommer hem tidigt så de sa att jag kan även gå ut på lördagskvällarna. Ledig söndag as well.
Får ett metrocard också. Så ja, jag är lycklig nu!!

Kanske ska byta namn på bloggen också...?

PUSS


vinter höst vår sommar?

Glömde att säga att det var 70F (19c) idag när jag och johanna tog bilen till Walmart med kidsen. Klockan var runt sju tiden. NICE eller vad? Det är liksom mitten av november och runt 20 grader, är inte det bara jättekonstigt?
Jag tycker det. Känns lite fel att behöva ta av sig kläder när man hemma i Sverige önskade att man hade minst femton till tröjor på sig.

Jag och johanna väntar på att Raisa ska ringa. Hon behövde bara gå på toa först. Det känns som att alla går på toa i USA mer. Måste forska kring det där.

PUSS

namnet på klubben blev slutet

Herregud vilka timmar jag har nyligen upplevt.
När johanna hade jobbat klart så kom hon och hämtade mig och raisa hos raisa. Observera att de bor på samma gata. Skäms ska vi göra!
Hos johanna så renasade jag och raisa hennes kök. Johanna var orolig, och det skulle jag också vara om jag blev släppt ut med fria tyglar i ett kök som innehåller allt fett i världen. Jag borde komma med en sån där skylt: "Mata ej fåglarna" fast mer "Släpp inte ut mig bland mat".

Vi hann hur som helst med tåget utan stress den här gången. Tack och lov.
Vid grand central så blev vi upphämtade av robbie, promotern. Vi åkte till någon resturang/bar och åt smårätter och drack sangria. Efter maten kom ett helrör in, och då blev det lite vildare. Kort efter det så kom två limousiner och hämtade upp oss och körde oss till Kiss n fly i meat packing district. Det var inrett med löv i taken, johanna var impad.
Efter två helrör så vart det röj.
Vi hade kul och träffade mycket nya människor, alltid kul!

Gillar toaletterna i USA. Alltid människor som jobbar där, eller vakter som öppnar dörren till toan för en. MYS
Raisa fick till en bra kommentar till en av toavakterna: "Your real brother or your brother from the höööd" hahaha astråkigt men åh så kul det var då.
Kiss n fly toan hade godis och minttabletter och hårprodukter och jaa, allt en tjej kan tänkas behöva under en utekväll.

Orkar inte gå in på detaljer nu för jag har varit vaken i 40 timmar. Melania, jag och johanna hänger. Melania är sjukt rolig idag. Hon och johanna har verkligen bondat. Mina favorit USA tjejer.

Imorgon ska jag träffa brooklyn familjen, såååå roligt det ska bli!! Rich, värdpappan ringde upp mig idag och presenterade sig som: "Rich, hopefully your new hostdad"
aaw, helt kärt.

Ska lägga melania nu, hon trackar johanna.

PUSS


Taaaggaad

Jag sitter nu på Raisas rum i Stamford och lyssnar på party musik! Har ingen aning om hur mycket klockan är, för hennes visar svensk tid (22.50) och det känns faktiskt lite som svensk tid för jag är så taggad och helt partyklädd!!
Raisa duschar nu och jag leker med hennes dator. Johanna slutar om ungefär en timma. Johanna ska lära mig hur man lockar håret med en plattång. Jag tycker det låter som nonsens men vi får väl se! Tydligen så ska det bli finare än med locktång... Låter också som bullshit, men man vet ju aldrig förrän man har provat!

Tror jag parkerade på en en-timmes parkering i Old Saybrook, böter på mig! Kul!! Men just nu så bryr jag mig inte, för jag ska festa i NYC!!
(Promotern som tar med oss ut ikväll hade festat med justin timberlake igår, avis eller vad!?)


Ååh taggen på mig!! Är lite avis på linus som ska till kimos lägenhet ikväll, eller är där nu! Vill också träffa min kimo och min linus. :(

PUSS

NYC ikväll!

Klockan är 12.55 och jag sitter här helt redo för utgång!
Stört, jag vet. Men eftersom jag inte kan ta med mig allt i en liten väska så gör jag iordning mig nu. Ska åka snart till tåget som tar cirkus två timmar till stamford där raisa ska hämta upp mig.

När johanna är klarjobbad så blir det mer iordning görande och sen in till staden! Ska bli såå kul, är grymt taggad!
Ska äta lunch nu. I festkläder. HAHA

PUSS

knut-sanna

Massagen var behövlig. Hon sa att jag var mycket mer spänd på min högra sida. Konstigt, det är där jag bär barnen.
Så nu är jag öm och svullen där hon har försökt att få upp mina knutar.
Men det var härligt!
Kom dit och fick en badrock och ett skåp. Sedan så satt jag i ett kolsvart rum med en brasa och väntade. 30 minuter rygg, arm och huvudmassage (huvudmassage är min favvo) och sen en lååång dusch.
När jag kom ut från spaet så hade det slutat regna också. Nike.
Fick min värdmammas kort att betala massagen för. Tackar som bjuder!

Är så trött och vill gå och lägga mig tidigt ikväll så jag kan vakna imorgon och vara helt utsövd och grymt taggad för kvällen!!
NICE det ska bli! Erica gav mig en klänning att ha, egentligen är den för dyr för jag vågar festa i den. Men hon instisterade, såå tackar som bjuder igen!
 Sen ska jag ha ett av mina nya skor (shoppade två asheta igår) och ja, sen är jag fit for fight.

Ååååh längtar så mycket efter denna helg minus lördag som kommer vara ett helvete..

PUSS

Inte helt fel

Har en tid hos ett spa här i Essex snart, ska få 30minuters ryggmassage! Vardagslyx, men det borde seriöst ingå när man har hand om barn som väger som små elefanter och måste bäras 24/7.
Ska ringa till au pair in america och kräva det.

Puss hej

Nära glädjetårar

Sa nej till D.C. familjen. Gjorde lite ont att göra det, men min counselor sa att jag inte skulle trivas med det ansvaret av så små barn själv.
Men när en dörr stägs så öppnas nya.
Och vet ni vad? Är så glad att jag spricker snart.

Jag pratade nyss i fonen med en familj i BROOKLYN!!!!
Åh, jag dör! De var SÅÅ trevliga och vi ska träffas på söndag här i CT för de har ett hus i guilford!!!! ÅÅÅH jag är käääääääär!!
Mamman jobbade med PR, pappan var typ jätterolig och sa att jag skulle packa mina väskor redan så de kan kidnappa mig på söndag. I DON'T MIND!! Inte om det är till brooklyn!
De har en pojke på 8 år, min nya bästis. Och de har en hund!!

Jag är i himlen, någon nyp mig!!


Park Slope, Brooklyn - Mitt nya hem?

Ska fira med B&Js Karamel Sutra.

PUSS

Kanske!

Update:
Har pratat i fonen med en värdfamilj som bor i Washington D.C., Chevy Chase. (Först när hon sa det så trodde jag hon sa: Chucky Cheese, men det är ju en resturang kedja.. Så typiskt mig)
Men hon var faktiskt väldigt trevlig. Blev lite förvånad när hon sa att hon jobbade som politiker för hon var så himla slapp eller vad man nu säger i språket. Hon sa typ "whatever" i varje mening. Tyckte det var lite kul!!
De rematchar för att au pairen har fått något jobb i regeringen (?) i sitt hemland, så hon ville åka hem.

Har hittills bara fått lite bilder, hon skulle skicka mer imorgon från jobbdatorn.

Ett minus är dock att jag jobbar 8-5 med en 3 mån bebis och en 2 årig pojke. Typ som jag har det nu, fast jag har Erica som hjälper..
Ett plus är området, verkar också finnas mycket svenska au pairer i D.C. Och det tackar jag till gud för, är lite smått trött på de tradiga tyskorna. Speciellt när jag också nu är den enda svenska au pairen i clustret. Komiskt.

Imorgon jobbar jag as usual, idag hade jag ju halvdag mer. Måste iväg imorgon till ett mall och införskaffa mig i något hett tills på fredag.På fredag är Raisa snäll och underhåller mig medan Johanna jobbar. Skulle ju vara fy skam om jag slösade bort hela dagen med att vänta på att få ta tåget. Så får jag se hur hennes Au pair liv är också, alltid intressant!


Harald och gang kommer till NYC om en vecka, sååå kul!!

PUSS!


colorado eller tyskland?

åååh lönlöst det här är!!
Fick en massa uppgifter från en familj i Washington D.C.
Och alltså, de hade en fil med bara regler som var större än själva essayn om familjen!! Helt sjukt. Bara en mass regler och jag fick inte ha människor som sov över och bilen ska vara hemma dittan och dattan.
Så idag känner jag bara: Jag kommer aldrig hitta en ny familj.
Speciellt när det just nu inte finns några bra familjer i rematch, eller ska säga i bra områden. Min counselor har liksom gett ut mina uppgifter till två familjer i Colorado. Jag vill inte till colorado?
Inte så men hon ba: Du kommer bli den enda svenskan i clustret på 60 aupairer.
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, kan lika gärna åka till tyskland om jag vill träffa så mycket tyska människor.

SKIIIIT. Allt är skit.
Emilia, kan du få någon tysk jävel i lincoln park att vilja rematcha?
Låter som en bra idé i mina öron...!!

over and bajs

Min nya craving

Jag är fett irri nu.
Jag har hittat något jag vill ha, men inte får köpa pga priset.
Express har sååå fina paljettleggings som jag cravar. Men jag får inte. Nästan en hel veckolön. Går inte!!
Plus, ska ju till NYC på fredag och fekka så jag måste ha pengar till tågbiljetter. Men alltså, vad ska jag ha på mig på fredag?
Panikerar.
Får hitta något imorgon.
Panik.

Har nu två familjer i Washington D.C området. Får väl se hur det går med dom. Gillar att clustret har 70 aupairer. Komiskt nästan!
Imorgon ska jag till west farms med Erica och barnen. Får se hur det går med Melania eftersom hon tenderar att bli så upprymd att hon sprängs när hon är i mall..

Måste sova nu alltså, så mycket att ta in från idag med familjer hit och dit och NYC planering och bla bla.

PUSS och godnatt (godmorgon för vissa antar jag!)



Kanske..? Kanske inte?

Har precis pratat med en hostfamily utanför Boston, i Marblehead.
Allt låter bra. Men jag. vet. inte.

Jobbigt det här hörrni!

Dag 1

Nu är det alltså dag ett på rematchningen.
En familj har ringt mig, eller lämnat voicemail. 20 minuter utanför Washington DCs downtown.
Fyra andra familjer har fått mina uppgifter och kommer att ringa: En i Columbus, Ohio. En i Boston. En i Colorado. Och en i Stamford, där johanna bor!

Alltså, det går undan här!!
Ska bara inte ta någon i panik. Känner mig lite stressad. Andas Sanna, andas.

PUSS


Söndagsångest

Var sjukt jobbigt att prata med Erica, för hon vill verkligen inte att jag lämnar dom! Så hon kom upp med massa förslag och sånt för att få mig att tänka om. Men jag har bestämt mig, och det var så svårt att säga nej till hennes förslag. Ser på henne att hon är ledsen och besviken på mig.
Jag känner mig dålig.
 

dags att gå upp..

Sitter i min säng och har inte vågat gå upp än. Klockan är 10.23. Min lediga dag. Hungrar ihjäl lite.
Men de gör det så svårt för mig! Fick liksom ett mail av Erica som bad om ursäkt för sin reaktion igår men ville att vi skulle prata idag om andra möjligheter än rematch.
Ja, jag förstår att de inte vill rematcha. Men jag känner bara att jag har bestämt mig och kommer inte ändra mig, den här staden, det här stället kommer liksom inte ändra på sig hur många kurser de än erbjuder mig. Jag orkar liksom inte hålla på med andra försök som ska sedan misslyckas och då ska jag göra dem ännu mer besvikna?
Nej, känns mycket lättare att bara få det överstökat när jag ännu inte har varit här så länge. Känns ju taskigt mot barnen också att dra om längre tid..

Måste klä på mig och gå upp nu, de kommer ju tro att jag gömmer mig annars.

PUSS
ps. TACK för allas stöd och pepp, det gör verkligen mina dagar att ni finns där!!

The Breakup

Så, idag var D-dagen.
Jag pratade först med min counselor efter au pair mötet. Jag storbölade mig igenom det. (observera att det var FÖRSTA gången jag grät sen jag kom hit)
Men hon var väldigt förstående och sa att rematch får det bli och att hon kommer hitta mig en familj! Är nämligen överskott på aupairer i rematch nu så det är svårare att hitta en familj. Som tur är kan man rematcha en längre tid om man har någon annanstans att bo, och jag har ju mammas kusin på long island som jag kan bo hos i värsta fall.

Sen när jag kom hem så gick jag ner och ringde Johanna som peppade mig inför mitt tal med Erica och Nick. Gick upp och vad hittar jag där? DE HAR GÄSTER!
Helvete tänker jag och leer mig igenom en hel middag och eftersnack och allt sånt. Självklart så kommer allt det typsiska upp på tal som ska komma upp på tal när man gör slut med sin familj. "Du är så lycklig att ha den här familjen och de här barnen" "Din mamma måste vara så stolt över dig, du är verkligen en enastående 19åring!" "Visst ska florida bli kul sanna?" "Vi ses snart igen Sanna!!" "Du kanske kan göra det här och det här?" "Du måste åka dit under blablabla".
Jag lovar, ALLT vi pratade om handlade om mig i den här familjen i framtiden. Var sjukt jobbigt. SÅ typiskt!

Men sen gick gästerna och jag sa att jag behövde prata med dem. Vi sätter oss ner och jag börjar stört böla, igen. Berättar allting så bra jag kan. Erica sitter och stirrar på sina fötter, nära tårar. Och nick var verkligen klippan. Han pratade och la in vissa skämt för att lätta upp stämningen och förstod och verkligen stöttade mitt beslut. Sen när vi pratat klart och jag förklarat att någon au pair kommer bli lyckligt lottade i den här familjen om de gillar området. (Finns nog ingen bättre familj än den här!!)
Nick går fram och kramar mig (Liksom mannen i huset som är så macho) och jag gråter. Erica börjar gråta och jag och hon står och gråter i varandras famnar ett tag innan vi säger godnatt.

Seriöst, känns som jag gjort slut med en pojkvän.
No kidding.


Super size everything

Ska snart börja jobba igen för en helkväll med barnen. K. U. L!
Jag drömde när jag somnade nyss att jag var au pair i en familj med tre flickor i äldre åldrar. typ kanske 6-10 års åldern! Såå mycket roligare jag hade som au pair!
Jag menar, mina dagar ser ut som följande:
Jag går upp, äter frukost. Går in i tvrummet och sitter och kollar på tv med Melania eller ritar med henne.
Runt 10tiden har hon oftast en kurs, så då åker jag dit med henne om inte Erica tar henne. Om jag är hemma är jag hemma med Nicholas som bara gråter, äter och sover. Inget kul händer där inte.
Sen kommer Melania hem, dags att göra lunch. Brukar vara lite kalkon och ett rostat bröd eller yougurt. Gör även lunch till mig själv. Melania är klar med lunchen, om Erica är hemma så sitter jag med Melania och kollar på tv. Om hon inte är hemma försöker jag balansera att Melania vill sitta i mitt knä samtidigt som Nicholas skriker.
Runt 1-2 tiden har jag rast till 4-4.30. Sen börjar jag igen och då är de strötid med tvtittande och en lååång väntan på att Nick kommer hem så vi kan äta. Runt middagstid är det läggdags för Nicholas. Alltid smärtfritt. Sen är det tv med Melania tills jag slutar.

Förstår ni att jag dör här nu?







Jag förstår. Därför är det dags för rematchning till framförallt en större stad och prioritering nummer två till större barn. Allt ska vara större. Over and out.

sååå kärt

Min värdfamiljs städerska är såå gullig. Hon städar här 3ggr/vecka och idag kom hennes man förbi bara för att ge henne en bukett med blommor!!! För att ta emilias uttryck: sååååå kärt!!
För övrig så jobbar hennes man också här ibland, de målar huset just nu. Eller inte idag. Idag kom de hit för att flytta möbler. Helt plötsligt så kommer Erica ner till mitt rum och säger att de ska flytta upp soffan. Hejdå soffan? Nu har jag ett rum utan soffa MEN med ett tvbord. Erica sa att jag skulle få en ny. Om jag ens är kvar här då..

Tack emi för pratstuden idag, den gjorde verkligen allt!! Så skönt att veta att man har en liten person som jobbar för en borta i Chicago!! :D

PUSS

ARG

Jag tror ingen förstår sig på min ilska just nu. Det är helt sjukt. Jag är rädd för mig själv.


Billigt, onyttigt och korkat land!

Johannas värdmamma är inte säker på att hon kan vara ledig på nyår. Så gott nytt år johanna med barnbajs!!
Jag får väl åka själv eller något, ska dit har jag bestämt nu!!

Var på Walmart idag för att köpa lite dvd+r skivor så jag kan bränna alla bilder och musik jag har ifall min dator skulle dö (man vet aldrig vad som händer imorgon liksom) och det är så stöört billigt! 13 dollar för 30 dvd+r skivor!! Men det var inte det jag tänkte berätta, utan det roliga var att jag kom in i affären och de spelade JULMUSIK!!!!!!!! Sen hade de skyltat hur man hittade till "julavdelningen".. De hade även smällt upp en hylla med enbart juldvds. Är det verkligen jul snart? Känns som det är... september?

Skickade iväg ett paket till syster som fyller år nästa vecka med posten. Fattar inte hur jag ska kunna skeppa paket till familjen under jul? Det är ju så stört dyrt? Får skicka riktigt lätta saker. Typ, amerikanskt bomull. God jul familjen, lite amerikanskt bomull till er!!

Shit det är redan torsdag imorgon! tänka sig. Fast jag jobbar på frekväll så... kuul för mig!! Ska sitta med on demand hela kvällen. Hehe, on demand-räkningen kommer vara skyhög när jag är klar med den!! Och något nyttigt, men det finns inte sådant i det här landet.

Dagens skratt: Idag frågade Erica mig: "Do you have microvawe popcorn in sweden?"
 
PUSS

Montreal 2008/2009

Äntligen lugn och ro. Demonerna sover (även kallade barn) och jag kan äntligen få använda två händer till en sak.
Jag önskade nästan att jag hade en kameraman som följde efter mig och barnen och kunde plåta hur min dag ser ut.
Idag till exempel så satt jag och matade nicholas i min famn. Nej, då blir Melania avundsjuk och ska också vara i min famn. Gulligt kanske ni tänker, men det var inte så gulligt att ha en Nicholas i min arm, en flaska mjölk i min hand, en Melania som står på min mage och håller mig hårt runt halsen och skriker. Min andra hand var runt henne för hon typ gick på sin brorsa lite som det passade, och eftersom hon är chubby och han är tanigaste i världen går det inte riktigt att gå på honom om man heter Melania.
Så nej, inte så gulligt. Jädrans icke existerande kameraman, ville ju visa scenariot för er!!

Är SJUKT taggad inför montreal på nyår! Jag, johanna och raisa isåfall! Liksom, nyår de senaste åren har varit sisådär. Nyår är alltid överskattat, men nu ska det bli en ändring! Vi åker dit och övernattar två nätter, och får inträde på någon klubb och öppen bar för cirkus 350 dollar! Nu fattas bara nyårsblåsan.. och att johanna ska få ledigt över nyår.
Bara 7 veckor kvaar!!


PUSS

ps. när någon frågar när man var där kan man alltså säga: Jag var där 2008 och 2009! (fast det handlar om tre dagar vid årsskiftet men det vet ju ingen.. eller)

bara skit.

skit dag. skit mörkt överallt. saknar en stad med ljus. HATAR MÖRKER!! gud sa "varde ljus" men han ljög tyligen. vilken bitch.

lika med tvåtusennio

Fick nyss ett mail från au pair in america, man kan åka på nyårs resa till motreal! = 18 år är alkoholgräns = ett möjligt lyckat nyår!!
Pratade med Erica om nyår igår och kanske vill de fira nyår i vermont = jag måste jobba på nyår = jag DÖR då.
KUL VA?!
gott nytt år på mig.

Första månaden gjord!

Sitter och filar mina naglar med en fil som har fyra sidor så det ser sedan ut som man har genomskinligt nagelack på sig. Köpte den på sephora, emi hade köpt en liknande från en säljare i ett mall eller något för 80 dollar!!!!!!!!! gud vad synd det var om henne när jag köpte min för 5.. HAHA, stackars.

I fredags så satte jag mig på ett tåg mot johanna, frågade på tåget om jag kunde köpa en biljett till stamford. "visst" sa han och skulle gå och fixa det. När han kom tillbaka skrev han något på min biljett och sa: "it's all set" och blinkade mot mig och gick. Jaha, gratis resa är ju inte helt fel!!
Kom dit och åt sushi med johanna och raisa på mallet. Sen blev det bio, vi såg "the haunting of Molly Hartley". Öh, whats up med den filmen? Den var helt sjukt dålig. Se den inte!!

På lördagen så åkte vi till NYC och mötte emilia!! såå kul att se henne igen! Vi möttes vid central park vid fifth avenue och gick lite i central park. Men det var något barn maraton så det var för mycket folk där!! Fick dock se skridskorinken som är där, dit ska vi såå i vinter!!

Gick lite på fitfh avenue och kollade i allt för dyra affärer och åt sedan tidig middag på fridays. Sjukt otrevlig personal där.
Gick till times squere och var på sephora i säkert över en timma!! Så sjukt hur människor seriöst kommer dit för att sminka sig för utgång eller så. De har liksom sminkstationer där alla kan sminka sig. Jag vågade typ först inte ens prova något. Tycker det känns så fel!! Men det är väl en vane sak. Jag och johanna singade upp oss för medlemskap på sephora där man får poäng på det man köper och en födelsedagspresent.
Köpte den där filen och too faced lipinjection plumper. Det sticker så sjukt mycket med den på läpparna!!! Men den är bra, så try it!


Vi tog en taxi till SOHO och letade efter ett mysigt fik, men vi hittade inget direkt... Men SOHO var grymt mysigt och mycket trendigare folk där. Mer europeiskt typ. Så det var kul. Vi träffade på två olika svenska gäng där!! stört va?

Efter SOHO gick vi unt i bryant park och gick till park avenue och till hello kitty statyerna! SÅ FINA!!

All in all, en riktigt bra helg med oss tre återförendade. Bra firning av vår första månad här!! Idag var det exakt en månad sen jag åkte hit. Stört va?

PUSS


creepy värre!

Är nykommen från NYC nu!! Sitter i johannas rum och emi är inne i duschen. Äter Twisslers och Oreos. Mums.
Bilder och allt kommer sen, men först så känner jag att ett missförstånd måste redas ut.
Jag vill inte hem för att emi och johanna vill. Jag vill hem för tusen orsaker. Att de åker (när och om de gör det) är kanske bara en anledning av sååå många. Det är inte som man tror det är här. INGET ser ut som hemma. INGEN ser ut som hemma. Det finns ingen kultur, det finns inga trottoarer, det finns inga människor i min ålder i staden jag bor i. Städer är byggda efter hur lata människor är här. Så man kan sig fram med bilen så lätt som möjligt. Man kan inte gå i någon liten mysig stad och se människor. Det finns affärer längs vägarna, oftast med drive-through. Det finns outlets och mall, med mest bara klädesaffärer. Alltså, det är inte bara att "träffa" folk. Det finns ingen sådan mentalitet som hemma. Inga söta kullerstenar och gulliga små butiker. Samhällena och husen ser inte ut som hemma. ALLT är annorlunda, och självklart är det ett likadant sverige jag ville uppleva. Men jag har bott i Sverige i nitton år. Att bo här i ett år med allt detta som är så annorlunda från mitt "riktiga" liv känns just nu inte som något jag kommer göra. Jag åker hem när jag känner mig klar här. När jag har upplevt så mycket som möjligt. Men jag tänker inte stanna kvar här och må skit. Det kan jag göra hemma med mina vänner om jag nu ska må dåligt. Inte i en stad som är lika stor som Nälsta och det finns två andra aupairer i den staden. Och jag tänker inte umgås med människor som jag inte vill umgås med. VIll ni det? Bra, då har vi det avklarat.

Emilia berättade en sjuuuukt läskig historia (sann) om hur en av hennes kompis kompis hade åkt bil på en jätteöde väg mitt i natten. Och sen hade hon plötsligt sett en barnvagn som låg vält på sidan av vägen med barnkläder och leksaker utspridd. Hon fick panik och stannade, gick ut ur bilen för att kolla efter en bebis. Ingen bebis var där och hon gick tillbaka till bilen och åkte vidare. Sen efter ett tag så kommer en bil och kör jättenära henne med helljus och tutade och hon fick panik och körde vidare. Gasade på och körde. Bilen bakom fortsatte och sen tillslut åkte den på andra körbana bredvid henne och gör tecken för att veva ner rutan. Nej, det tänkte hon inte! Hon fortsatte och han blev helt galen och bara fortsatte helt galet att visa att hon ska ner med bilrutan. Tillslut gjorde hon det och han säger: "Du har en man i ditt baksäte".
Precis när hon vänder sig om så hoppar en man ut från baksätet.

ÄR INTE DET SÅ SJUKT JÄVLA STÖRT LÄSKIGT?!?!


RSS 2.0