GOTT NYTT ÅR FOLKET

Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?
11 juni när jag tog studenten och 6e oktober när jag flyttade hit, till amerikat.

Höll du några av dina nyårslöften?
Svårt att säga med tanke på att jag inte kommer ihåg de. Om jag känner mig rätt så hade jag ett nyårslöfte om att bli mer hälsosam och börja träna. Började träna, men det höll INTE länge..

Blev någon av dina vänner förälder i år?
Nej, inte vad jag vet om.

Dog någon som stod dig nära?
Inte människa, men morris (kissekatt) blev överkörd. L

Vilka länder besökte du?
Sverige, Frankrike, USA

Är det något du saknar år 2008 som du vill ha 2009?
Helt ärligt så finns det inte så mycket som jag saknar..

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Jag flyttade hemifrån, åkte till USA, tagit studenten? Firat jul utan mammas julbord!

Vad var din största framgång 2008?
Nästan när jag tog mitt körkort, OJ så lycklig jag var!! Utöver det är jag ganska nöjd över att jag tog steget att flytta till USA och börja om från början.

Största misstaget?
Inget misstag sådär, men småsaker som jag kanske har lite ångest över. De alla för jag inte tänkt innan jag handlat.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Nej, men jag hade en period på början av året då jag var sjuk konstant! Trodde seriöst att jag hade cancer, men ingen doktor hittade något fel på mig och jag fick bara konstigare och konstigare sjukdomar. Men det är tack och lov, knack knack ta i trä, över nu.

Bästa köpet?
Val thorens resan!!!

Vad spenderade du mest pengar på?
Skor definitivt.

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket gör mig glad. När linn kom hit, när jag fick min nya familj i brooklyn,  men nu talar jag bara om den senaste månaden för som jag skrev, mycket gör mig glad! 

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2008?
No air med Chris Brown & Jordin Sparks.
Låten suger idag, men den har spelat verkligen H E L A året. Snälla, bespara min öron den låten nästa år, tack!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Generellt är jag nog gladare, men jag kan ju inte säga att jag var deppig innan. Utan bara det att man lär sig att uppskatta saker mer, och med den visdomen kan man le ännu mer!

Vad önskar du att du gjort mer?
Inte tvekat på att göra vissa saker, utan bara gjort det som fallit mig in. Och jag önskar att jag hade en mer aktiv sommar, jag kommer knappt ihåg vad jag gjorde i somras?

Vad önskar du att du gjort mindre?
Varit en dramaqueen...

Hur tillbringade du julen?
I mitt hem i brooklyn med tre svenska människor. Inget juligt direkt över det, men det blev lite julklappsspel och någon jullåt.

Blev du kär i år?
Nope

Favoritprogram på tv?
Gossip girl, Heroes, The city, Dirty sexy money, CSI, A double shot at love (sååå bra), Real desperate housewives of orange county. Och nej, jag kollar inte alls mycket på tv!

Bästa boken du läste i år?
Is there anybody out there - Marian Keys. Var lite skeptisk men jävlar vilken sorglig historia. Får en att bli mer medveten om vad man har och hur livet snabbt kan ändras.

Största musikaliska upptäckten?
Justice

Vad gjorde du på din födelsedag 2008?
Jaa du, den spenderades i Visby med familj och på färjan på väg hem. Roligt va?
Dock hade jag blivit firad dagarna innan av vännerna på solidaritet, bäst!

Finns det något som skulle gjort ditt år bättre?
Jaa om allt drama slutade att följa efter mig.

Hur skulle du beskriva din stil år 2008?
PENTA, hahahahaha!



De bästa nya människorna du träffade?
Johanna, Raisa och Emilia. Sen alla andra jag har lärt känna under mina månader som au pair!

Årets besvikelse?
Att det gick så jävla fort! För bara några månader sedan så gick jag faktiskt i skolan med min trygga vardag och ett nätverk av massa roliga blackebergare, och helt plötsligt sitter jag här och äter melon i brooklyn, NY. 




Ett nytt år börjar om bara några timmar, jag har ingen aning om vart jag kommer befinna mig vid tolvslaget, men helt seriöst så bryr jag mig inte så mycket. Jag firar in det nya året med min linus, that's what matters to me.
Vi ses nästa år, och familjen, synd att vi inte hördes över skype. Men hoppas ni alla får ett bra nyårsfirande och mamma se till att robin och mika inte är ute för länge. Vill inte heller se att robin har en hand för lite när jag kommer hem. Bra.

GOTT NYTT ÅR käraste folk!

PUSS 

shopping for labels, shopping for love

Sitter här nyss hemkommen och äter pepparkakor. Jag och linn har en halvtimma att slå ihjäl innan vår manikyr tid. Har fortfarande inte bestämt mig vilken färg mina naglar ska bli. Får nog fråga om råd eller ola.
Efter manikyren blir det in till west village för en middag på smörgåschef med raisa och linus. Är inte så sugen på köttbullar, men är alltid trevligt med lite sällskap över en middag så jag är nöjd!!

Idag var det ju inte meningen att vi skulle shoppa, men ibland kliar det något så i fingrarna när man ser saker och ting. Jag och linn shoppade loss på Victoria's secret här i Brooklyn med alla bigmamas (bor bara sånna här).
Jag var tvungen att lämna tillbaka mina skor som jag köpte igår för de inte hade en storlek större. BUHU, blev väldigt ledsen och fick lite seperationsångest. MEN, jag kom nu hem två skor rikare istället. Båda var tänkta för imorgon, men de första köpte jag "ifall att" jag inte hittade några andra, och de andra för att de passade med min klänning bättre.. Var på väg att köpa ett tredje par, ÅH så fina de var men visste inte riktigt när jag skulle använda de. Behöver inte fler oanvända skor i min garderob. Finns tillräckligt som det är nu. I-lands problem, eller hur?

Nej, dags att göra sig iordning för middagen. Hoppas att mina naglar blir fina nu!!

PUSS
ps. Mamma jag försöker vara inne så tidigt som möjligt imorgon på skype, vet inte vad vi har för planer för morgondagen än men tid på morgonen ska jag väl ha.

it's hard to live in the city

Idag var jag och linn i staden igen, och fann oss själv i ett hav av turister. Helt hemskt var det, ville döda alla som gick sakta på fifth och stannade mitt på trottoaren för att ta kort. HERRE.
Det slutade med att vi gick genom central park, från west side till east side. Var sjukt fint väder, helt perfekt för a walk in the park! Sen blev det lite lunch och shopping resten av dagen.
När vi sen kom hem till mig efter att ha köpt mat, åt vi vår mat till a cross the universe. En dokumentär om justice touren. Köpte den skivan igår på Virgin. Linn diggade den, hon skrattade sig igenom hela och diggade till musiken. Såå bra den är!!

Lite bilder från idag:

tomt på gatorna på 5th avenue
Det var lätt att komma fram på 5th


Linus i central park

min stad, NYC
The city, massa kärlek!!

BFF
Min BFF


Mina nyårsskor, vad tycks?

Imorgon ska jag och linn upptäcka brooklyn. Blir först lite i Park Slope, sen vidare till brooklyn heights och checka in där de spelar in lite från gossip girl. Och slutar med williamsburg med lite second hand shopping och jag ska leta efter en bra salong där jag ska klippa mig. Vet inte när, men vi ska även få våra naglar fixade på Dashing Diva här på 7th avenue.
Love it.

PUSS

it takes some bad for satisfaction

Jag lever, jag har inte dött. Även fast det ibland känns lite som det faktiskt.
Men linus är här!! Känner mig så lugna och harmonisk och behärskad, för just nu när jag är med henne lever jag mitt riktiga liv. Men det är ju så det är, mitt liv hemma är ett liv som jag har pausat och mitt nya liv här har jag precis skapat upp. Helt själv, utan någon som helst säkerhet. Vilket nu börjar visa sig att den där säkerheten man har hemma har man INTE här. Lika snabbt som man bygger upp sitt liv här kan det falla i sär. Men då antar jag, eller hoppas, på att det är lika lätt att bygga upp ett nytt.
Känner bara att jag inte har riktigt någon ork för det egentligen, men känner inte heller att jag vill åka hem nu.. Även fast det skulle vara den lättaste utvägen, så är inte alltid den lättaste utvägen den rätta.

Man lär sig verkligen nya saker dagligen. Och förundras över dem. Som att människor som man hade höga tankar av kan hamna så lågt i ens ögon bara efter en dag. Blir så chockad ibland över människor sätt att bete sig vid en viss ålder. Och det handlar verkligen om allt från min unge på 9 år till mina värdföräldrar på 40+. Fast åldrarna där emellan förvånar mig alltid mest.

Jaja, nog om det här. Ut med det gamla och in med det nya, läge för det med tanke på att ett nytt år börjar om några dagar! Jag säger hejdå till:
- Drama
- Osäkra människor
- Mitt slitna hår
- För lite aktivering
- För mycket tänkande

Jag välkomnar med det nya året:
- ETT FINT HÅR
(absolut viktigaste.. höhö)
- Mogna människor
- Mer uppskattning av mitt liv hemma i Sverige
- Mindre tänkande, mer av handligarna
- Ett bättre jag
- Fler resor

Så, det är så jag ser på slutet av 2008/början av 2009.
Men nu ska jag göra mig iordning för att ta mig ann ett till försök med madame tussaude's med linn. Kön igår var dödlig, inte att leka med alla turister som befinner sig på New yorks gator just nu. Vill döda de allihopa (förutom linn dårå, hon är en snäll turist)

PUSSPUSSPUSS

Till mormis

Mormor är hemma hos oss hemma i sverige, lovade mamma att lägga upp lite bilder så mormor kunde se vad jag har haft för mig de senaste månaderna! So, here we go:





Så, that's that. Vi försöker att prata på skype imorgon mamma och mormor! Annars på söndag.

PUSS

vakna kvinnor!

Sitter här i mitt hus i brooklyn, ensam för raisa och johanna ligger och sover. klockan är snart halv två. varför kan alla andra sova så mycket utom jag?! iofs är det väl bra, eftersom att jag får använda dagarna mer. men samtidigt så kan jag inte riktigt gå och göra något nu, haha.

berättar mer om hur julafton blev senare, pallar inte nu. ska kolla in johannas bilder också först.

PUSS

god jul på mig själv...

åh vad jag hade längtat till att sova ut helt ostört nu när min familj har åkt på skidsemester..

.. men självklart blir det aldrig som man tänkt sig.

Klockan kvart i sex så ringer min värdpappa, helt stressad ber han mig om en tjänst. 10 minuter senare står jag påklädd med Jills plånbok i handen som hon har glömt. KUL, god jul på mig! en halvtimme senare kommer bilen de har ringt efter, som tar mig ända till JFK. De missar såklart sitt flight, så vid terminalen möts jag av en gråtande värdmamma som tar plånboken och säger: "have a nice week" och går. Jahapp. Bilen vände tillbaka för att ta mig hemåt, det regnar och det är julafton och klockan är runt 7. Med andra ord, INTE OKEY!

Snacka om att jag är världens bästa au pair som ställer upp i alla väder. Detta förstörde min julaftonssömn som jag så länge hade längtat till. SUCK, detta säger bara att jag ska skrota julafton forever.

Hoppas ni hade en bättre start på julafton än vad jag hade! Ni får gärna hålla tummarna för att min dag/kväll blir bättre..

GOD JUL, puss

Dan före doppardan

Har precis blivit betald av min familj, för två veckor - KACHIIING!
Men jag ska försöka att hålla hårt i pengarna. Inget onödigt spending, måste verkligen hålla mig själv i kragen i affärerna.. Linn gör det ju inte lätt som kommer hit och slänger pengar runt omkring sig.

Imorgon (eller nu för er i sverige) är det julafton!! Så konstigt att jag kommer vakna helt ensam i ett hus på julafton. God jul sanna! Johanna kommer runt ett tiden istället, sen åker vi in till svenska kyrkan för något jultrams och efter det möter vi upp raisa och marcus för svenskt julbord!! Ska bli kul, och se hur svenskt det hela känns här borta.

Ååååh, köpte min Ipod igår!! SÅ fin den är!! Bästa julklappen till mig själv, min nya kärlek! Love it.


PUSS och GOD JUL människor!!

aj, mina shoppingbenmuskler

Herregud vilka långa dagar jag och johannie har haft nu sen igår!! Först så möttes vi in the city vid 11 tiden igår. Det slutade med 9 timmar shopping, NIO TIMMAR i konstant takt!!!! Hur sjukt är inte det? Johanna vaknade imorse och sa: "Aj, min shoppingarm". Tycker det säger det mesta... Jag har asont i benen idag också. Men kanske för att efter de 9 timmarna av shopping kom en utgång nästan direkt efter. Jag och johanna tog suben till 14th street och tog en taxi därifrån till Bleecker street. Vi gick till en klubb där The Sounds dj:ade på! Lite roligt, speciellt för johannie eftersom the sounds är hbg:are.
Men vi hade kul, jag och johanna rockade på all night long. :)

Idag gick vi ut med Jane, min värdfamiljs hund. Vi gick upp till prospect park, och solen tittade fram så det var helt underbart! Barnen åkte pulka i backen och människor joggade runt där i parken. Så himla fint! Sen gick vi till la bagel delight och köpte frukost, gud så trevliga de var där.
Som vanligt så äter jag minimalt nu för tiden, förstår inte vad det är med mig?! Åt liksom inte ens upp min bagel! Och då hade jag inte ätit på huur många timmar som helst.. Tynar jag bort eller vad händer? hmm...

Jag och johanna gjorde ett ryck och åkte till IKEA för att inhandla lite inför min svenska get together på julafon. Ska bli mysigt, men har fortfarande ingen julkänsla. Känns inte heller som att nyår kommer upp om några dagar.. Förstår inte varför allt är så förvirrat just nu!? Funderar ibland på att lämna in mig själv på sjukhuset som ligger här.. Går förbi där dagligen, och det kanske inte skulle vara så dumt om de kollar upp min hjärna lite..

Johanna gick nyss, stackarn måste åka hela vägen hem till Stamford. Min värdpappa fattade inte att hon stannade kvar här.. haha, tror inte johanna vill jobba med mig och min unge imorgon. Tror ingen i hela världen vill det faktiskt. Eller jo, kanske några men jag är fan inte en av dem.

Nej hörrni, dags för en dusch.
PUSS


Manhattan saturday

I'm off igen, ut i snön för att träffa min johannie (vet att hon hatar det smeknamnet, därför försöker jag att använda det så mycket som möjligt)! Vi har mycket planerat på agendan, vi båda har nog för mycket pengar på fickan för att det här ska bli okey...
Måste... hejda.. mig... själv

Jaja, du lever bara en gång, right?

PUSS

Mamma, kom på lite saker jag vill att ni ska packa ner till mig!! Typ min svarta kuvertväska med svarta stenar på! Och min svarta topp med rosett som jag vet mika använder febrilt. Eventuellt min gråa kofta, men den väger ju så himla mycket!? Var inne på skype på måndag!!

Att stanna inne ikväll eller gå ut

.... det är frågan

park slope, third street, brooklyn
Gatan utanför mig vid lunchtid..

helvetes snödag i brooklyn

Ångrar varje sekund att jag gick ut. Först när jag gick ut så var det vit snö, ljust ute och snön var kvar på marken. Men det höll i en sekund, för sen blev det helt plötsligt jätteblaskigt!! Tog bussen till downtown brooklyn och jag mådde bra då. Gick av, väntade utanför subways för att möta Marie. Ingen Marie kommer. Tiden går, bussarna kommer och går, men INGEN MARIE. Marie hade nämligen helt åt helvete missförstått vart vi skulle mötas, sen gick hon fel. Sen gick hon fel igen! Så jag stod där, blöt om mina fötter och frös om mina tår något sånt otroligt. Smärtan var hemskt, trodde jag skulle svimma där eller i alla fall få en mindre hjärtattack. Höll också på att börja gråta för jag var så kall.
Gick (läs:vankade) in på subways och väntade där istället. Mina tår tinade upp, ooooh vilken härlig känsla.
Marie kommer seriöst inte, jag beställer en äcklig mackjävel för att få vara där längre. Marie kommer. "Jag måste gå nu och hämta upp mina ungar". HÖHÖ, gick till bussen för att åka hem. Bussen kommer inte, inte den efter det heller. Panikkänslorna börjar komma igen. Vill gråta, få hjärtattack eller bara dö.
Tog subwayen istället, går hela vägen hem och håller mig varm genom att gå in i varje affär.

Är hemma nu och förbannar mig över att jag ens gick ut. Helt blöt är jag. Fattar inte att vi människor är så osmarta som lever under dessa tider. Kolla bara på björnarna, de har vett nog att gå i ide när vintern kommer.

BLÄ

Det snöar...

... och jag är inte glad för det.
Ska sticka till Williamsburg nu och checka lite second hand och sånt. Ska bli kul. Eller nej, ska inte bli kul för jag måste vandra i SNÖ. Hatar snö.

Här kommer i alla fall ett tips från mig, ska börja köra ett tips i veckan.
Här kommer nummer ett:

1. Ta inte av er linser över ett handfat med rinnande vatten på, linsen kan faktiskt ramla av fingret och försvinna för gott i avloppet.

Det var allt för mig,

PUSS

Seriösa sanna...

Kom nyss hem. Eller stod utanför och pratade med Raisa i telefon i typ en halvtimme...? Har ingen aning om hur länge det var, kunde likagärna vara 10 minuter som 1 timma.
Kändes iaf bättre när vi la på.
För när jag gick av tunnelbanan fick jag en tanke. Den slog mig så hårt att det var som att stoppa huvudet i ett kar med isvatten. "Vafan gör jag här? Seriöst, vad gör jag egentligen här?" Kändes som om någon hade trampat på mina lungor.
Jag försökte hitta svar på frågan, men jag kunde inte! Det gick inte, det var som en fråga på ett prov som man vet man har pluggat till men man kan bara inte få ut svaret. Hur läskigt som helst.
Ska inte ens ta upp vilka saker som får mig att tänka så här, men antar att när man är arg/ledsen så är det lättare att fly ifrån sina känslor än att faktiskt ta itu med dem. Ibland är det inte bara lätt att vara en 19årig au pair själv i ett land man inte förstår sig på.

Eller, jag är ju inte själv. Är så himla glad att jag har Raisa och Johanna. Seriöst, skulle jag klara av mitt år här utan att veta att jag inom räckhåll normala människor som är som mig? Förstår mig inte på människor som gillar att hålla känslor och problem inom sig. Jag skulle gått under om inte jag hade människor att prata ut allt jag känner med. Men then again är jag väldigt öppen med hur jag känner.
Eller okey, komiskt nog så har jag kommit på mig själv att inte alltid vara så öppen för hur jag känner.
Men det ska det bli ändring på! Eftersom jag inte kan jobba på min karriär här med det här jobbet, får jag istället ägna mig åt att jobba med mig själv. Att bli en bättre människa helt enkelt.

Jävlar, jag hade mycket att skriva idag som hade inget annat än... mig att göra. Men sen är den här bloggen ganska mycket om mig. Ni får stå ut, lovar att skriva något roligt imorgon istället.

PUSS

ps. ni får en fin bild att titta på. Så ska jag komma hem. Krävs bara ett x antal operationer och om någon vet någon lösning på hur jag blir längre, hojta till!!


adriana lima


ps igen. jag kan inte lova att jag INTE kommer hem sådär. Höhö, man vet ju aldrig. Är på god väg. Vi har ju samma... ööh hårfärg?

12 timmars dag, igen

Idag mår jag bra!
Förutom att jag är fortfarande lite arg på gudarna för att de inte gör min unge frisk. Tredje dagen i rak som jag är hemma med honom. I typ tolv timmar i sträck. JAAAAAA så roligt vi har!!
Han kollar på amerikansk fotboll, jag sitter bredvid och räknar får. Har så sjukt tråkigt.
Ska försöka komma ut och hitta på något ikväll när jag har slutat.

Idag sa min värdmamma att hon skulle börja jobba hemifrån. Från och med februari. Försökte le så glatt jag kunde men det gick inte så bra.
Det var som att tiden stod stilla en stund och jag bara stod och gapade medans hon väntade snällt på lite respons.
Jag som älskade att komma till en familj där båda jobbar. Liksom lite skönt att vara ensam hemma på dagarna. Hur bra man än trivs i sin familj verkar det vara som man inte riktigt kan känna sig som hemma. Både jag och johanna gör likadant när det gäller att inte våga gå upp till köket på kvällen för att ta något att äta, eller som johanna gör - ersätter minipannkakor för hon åt upp de.
Nej, det gjorde definitivt att jag vill hem tidigare. Pallar inte hemmafruar, även om hon "jobbar" hemifrån...

Jaa hörni, tillbaka till sportresultaten som han kollar på.

GÄSP

PUSS

en sjukling, två sjukling...

Ungen är sjuk idag igen, det är så himla tråkigt att jag måste vara hemma en 13 timmar per dag för att sitta och glo på honom när han kollar på barnprogram. Seriöst, jag förstår inte att jag var ens intresserad av barnprogram när jag var liten. De är ju sååå tråkiga. Somnade minst femton gånger under tiden han kollade på en film om två prinsessor som var pingviner och letade efter jultomten. Kändes som att filmen varade för evigt...

Har ingen aptit, har inte haft det på hela veckan. Imorse när jag gick upp (för 6 timmar sedan) så kollade jag på köket och bara kände mig illamående av synen av mat. Nej tack. Drack ett glas juice. Sen åt jag nyss lite soppa som jag gjorde till Jackson. Sen är det stopp på saker jag har ätit under mina 6 vakna timmar.
Bara så mycket som pågår just nu, mer än vad min kropp vill klara av..

Förhoppningsvis byter min vecka spår ikväll, johanna har seriöst bett en bön om det. Alltså bett till gud. Tackar jag hemskt mycket för, behöver alla böner jag kan få.

PUSS

Ärkenörden is in the house

Fick sån lust igår att sätta mig och spela piano, var ju ett tag sedan jag satt och filurade vid tangeterna. Och här har de ju ett fint piano och massa notböcker, så jag bör ta tillfället i akt att ta upp en tappad hobby eller vad man kallar det.
Självklart är ungen sjuk idag, och jag har inte lust att sitta och spela piano när han är hemma. Kommer han bara komma med en spydig kommentar, och det orkar jag inte ta just nu.

Så istället tog jag upp ÄNNU en tappad hobby, att läsa. Har knappt läst någonting sedan jag kom hit. Jag menar, Sanna Nilsson ärkenörd som spelar piano och är med i bokklubbar. Vad hände med henne? Tror hon upptäckte fester, internet, och massa annat trams.
Var faktiskt lite konstigt när jag öppnade boken för första gången, blev helt chockad för jag var så inställd på att läsa på engelska. Men icke, det är en svensk bok jag tog med mig hemifrån. Är redan halvvägs igenom den, DÄR har vi henne. Ärkenörden Sanna Nilsson! She's back!



PUSS från eran favorit nörd

kl 07.11

Sitter här i min säng, min unge är sjuk så jag behöver inte börja förrän om två timmar. Man tycker ju att jag borde dirr lägga mig i min säng och somna om. Kan inte dock. Är inte trött. Sensation, Sanna Nilsson har blivit en pigg jävel.

Föresten, ni är sååå dåliga på att kommentera. Fy skäms!!

PUSS

HAHAHAHA



 

KLOCKERS

"just wooorking" hhahaha

Will you be my promdate?

Herre. Kollar på Made på MTV. En tjej som ska bli promqueen och HERRE vad prom är stort i usa. En tjej fick en pizza där de var skrivet med OLIVER: "Prom?". HAHA sen stod duden utanför klassrummet med rosor åt henne. Sen den här tjejen som blir made blev frågad till prom av en asful kille som hade pyntat hela hennes bil och skrivit saker på hennes bil.
Kommer ihåg när jag såg ett avsnitt av newport harbor, när clay skulle bjuda ut sin tjej, chrissy, till balen så var de ute och åkte med hans schtekiga båt, och på en bro hade han satt upp det här:



Andra sätt att göra det på:






Så sjukt kliché, men så sjukt gulligt ändå. När kommer något sådant hända mig? Mest romantiska som händer mig är en random kille som ger mig en lapp på tunnelbanan. Mycket romantiskt och vacker gest..............................................................

Förresten, fick min nya mobil idag och mitt nya busskort. Så nu är allt tillbaka till normalt. Fast ändå inte.

PUSS

10 dagar kvar nu gottfolk!!

Veet ni? om 10 dagar så kommer Linn hit!! Linn linus margareta karlholm, min bästa vän som nu befinner sig på andra sidan jorden. Men det är okey att hon är på andra sidan jorden nu, för om 10 dagar har hon färdas den sträckan för att komma hit och vara med mig!!
Är så otroooligt taggad på min ledighet här i brooklyn och linus som kommer på besök!! Att veta att linus sover i ett rum i samma hus som mig, ootroligt. Vill göra en massa saker, ekonomin kanske inte tillåter det. Har faktiskt lagt undan en 110 dollar på ett sparkonto där jag ska spara de här två lönerna som kommer också. Eller inte hela de två lönerna, men typ.



Den som kom på uttrycket att man inte kan köpa lycka för pengar måste varit en fattig jävel, så fort jag är lite nere så köper jag mig ett par nya skor eller något smycke. Mår genast lite bättre då! Självklart håller det inte i längden, men visst kan tillfällig lycka köpas för pengar!!
Fick ryck nu idag och funderade på att köpa en tidig julklapp till mig själv, vill ha en ipod. För de har massa dockningsstationer för ipods här i huset, och grymt det skulle vara att få ha en ipod som passade till de och kunna spela MIN musik hur mycket jag vill nu under min ledighet.
Aaah, grymt!!

Ska gå och hämta skitungen nu också, han vägrade äta frukost imorse för att han hade ont i huvudet.. Så dramatisk han är!

PUSS

orkarinteorkarinteorkarinte

ORKAR INTE MED ALL DRAMA. MÅR ILLA, VILL SPY, ÄR ARG, VILL SLÅ NÅGON, VILL KRAMA KOTTEN, VILL ATT LINN SKA VARA HÄR NU.

pallaaalalal

kunde man inte vara liten och bekymmerslös lite längre än de få åren?




kotten är den enda i mitt liv som inte ger mig bekymmer. förstår att jag aldrig släppte taget om honom när jag var mini.
ska sluta umgås med folk och bli en sån där creepy tant som sitter instängd och gungar i en gungstol med 17 katter i rummet. ska bara umgås med kotten.

Lusselelle

Utgång igår med en stor mängd svenskar på guesthouse. Var grymt kul att träffa massa normala svenskar! You got to love nyc! Tappade bort/blev stulen på min mobil, mina pengar och mitt busskort.
Min värdfamilj tyckte att det inte var någon big deal och köper allt nytt imorgon. weey.

Men till igår, jag packade mitt pick och pack och satte mig på tuben påväg till marcus. En kille mittemot mig på tunnelbanan börjar skriva på baksidan av en tidning och sen ger mig den lappen! Det stod: "You are by far the most beautiful girl I have ever seen on this train. Just had to tell you. Rob"
Han var dock inte den vackraste mannen jag har sett på det tåget.

Men gårdagen var kul, dock inte lika kul att vakna och gå upp och veta att man ska jobba om någon timma. Det var ångest gånger femhundratusen. Min skitunge var grinig idag igen. Var helt omöjligt att vara en snäll au pair, men i slutet blev han glad och vi spelade lite fotboll.

Är sååå död nu, ska sova snart!!

PUSS

Mitt glamorösa au pair liv....

Ilskan kokar inom mig nu. Helt vansinnigt hur arg jag är nu!! Jag tröstäter inte, jag proppar i mig av ILSKA! J-vla skitunge min unge är!! Han är verkligen spydigare än spydigast!! Helt OTROLIGT!!!
Igår så kommenterade han min mat, typ väldigt mycket! "jag gillar inte det där, jag gillar inte det, jag vill inte ha det, kan jag få äta det där istället". PALLA , har liksom stått och lagat mat i en timme så kommer han och bara klagar på ALLT. "kan du hämta vatten till mig" "mina flingor är mojsiga" "äggen är kalla" HANS KOMMENTARER SLUTAR ALDRIG!!!!
Och så pickar han på mitt språk också. Shit man, jag vet att jag inte kan engelska perfekt eftersom jag inte normalt talar engelska, pucko. Och hans flin när han säger det också, det säger typ "jag är bättre än dig och kommer alltid vara det".

I onsdags började han gråta för att jag sa att han skulle göra sina läxor. Igår så var han på så dåligt humör och försökte få mig att må lika dåligt som honom hela tiden. Slutade med att jag lät mig själv sluta en halvtimma tidigare för jag inte pallade med honom. Han sätter sig på sitt rum, helt ledsen och ber om uppmärksamhet. Så ger man honom en massa uppmärksamhet och så säger han "leave me alone, I want to be alone" blablabla.

Jag gör lite extra grejer i huset och får extra pengar för det (fortfarande lite). Och en av sakerna jag gör är att binda ihop deras kartongsaker och ställer det i hallen. Nu, när jag kom hem har jackson playdate och de leker i källaren. Kommer ner och säger "hey boys, how are you?"
Jackson säger direkt: "didn't you want the extra money? because you were suppose to recycle and now you didn't so my mum did it so you can't have the extra money."
Jag, HELT chockad för jag hade totalt glömt bort det står bara i trappan och försöker bearbeta vad som nyss hände. Säger typ "uhm... i forgot..." Ilskan börjar komma så jag vänder mig om mot jackson när jag går in i mitt rum och säger: "by the way, hi to you too" så stänger jag dörren och här sitter jag, vansinnigt arg.

Han har förstört min dag nu, tack tack tack din nioåriga skitunge.


You know you love me

Precis hemkommen från lunch med mammas kusin och hennes dotter. Vi åt på Serafina på 61 st mellan park och madison. Sjukt gott var det! Vi alla åt varsin sallad och avslutade med att dela på en sjukt god pizza. Gott!
Sedan så gick vi till Barney's som låg runt hörnet och kollade på lite kläder. Sjukt vad det är rea på verkligen allt i detta land nu..
Jenny skulle få min mailadress så vi kunde prata om att träffas och så. De skulle ta med mig på några event sa de, välgörenhetsgalor och sånt. Sjukt kul ju!! Jag, en liten aupair i brooklyn ska få hänga med upper east siderna på välgörenhetsgalor. Jag kanske bli den nya gossip girl?

xoxo

Tappade amerikanska barn

Asså herre, kollar på sweet 16. Är en 14 som fyller 15 och jag har ALDRIG sett något så vidrig som den här braten! Helt otroligt!! Hon grät när hon fick sin bil, bara för att hon tyckte hon fick den på fel tillfälle..?
Nästan lika hemskt som imorse. Jackson kom ner. "My eggs are cold, can you warm them?".  Jag blev lite smått irriterad med tanke på att jag hade ropat på honom i ett hundra år att han skulle komma ner, annars blev hans ägg kalla... Sen när jag går och hämtar prinsens ägg kläcker han kommentaren: "oh, it looks like you didn't get any sleep tonight". TACK skitunge.

Det är ju något seriöst fel på amerikanska barn. Häromdagen så gick jag med Jackson och hans två tjejkompisar till hebrew school. De kommer in på människor som röker på något vänster. Ena tjejen säger:

Flickan: "My aunt is dead. She smoked a lot."
Jag: "Oh, that's sad!"
Flickan: "Yeaah.. But she smoked because she was sick. She was like really sick." hon gör konstig koko min
Jag: "Oh?"
Flickan: "She was like mentally ill. That's why she smoked so much. And then she died. All she did was to sit in this hospital and smoked and looked out the window." Jackson och andra flickan instämed att om man röker måste man vara mentally ill.
Jag: "My parents are smokers"

Seriöst, de amerikanska barnen är ju helt tappade...

PUSS

Nyår 08/09

Dags att leta nyårsklänning. Har spanat in en från Express. SÅ fin! kostar en liten förmögenhet, men när man får finbesök på nyår måste man ju vara FIN!

Klänning från Express
Vad tycker ni?

PUSS

Städdags

Måndag idag. =Städdag har jag bestämt. Skulle egentligen gjort det igår, men Jackson hade födelsedagskalas och då kändes det inte lämpligt att konka upp och ner med tvätt osv... Så nu har jag städat på mitt rum! Upptäckte att det inte var så stökigt som jag trodde, utan det var bara alla skorna som låg utslängda på golvet..



Dags att återgå till städningen!

PUSS

Söndagsbio

Precis hemkommen från bio med Ninni, vi såg Four Christmases! Sjukt rolig var den, jag tror jag garvade mest i hela biosalongen. Men så är jag ju väldigt lättroad.




Trodde jag skulle få lite julkänsla av filmen, men icke. Nada julkänsla iår, kanske för att det inte känns som jul för att jag har firat jul i Sverige de senaste 18 jularna. Så helt plötsligt är jag på en helt okänd plats i en helt okänd familj. Hmm, undrar om familjen där hemma tycker det känns annorlunda att fira utan mig? Bara två barn att dela ut julklappar till..
Mamma, ni kan göra som Heidi i The Hills familj gjorde när inte hon firade Thanksgiving med dem; sätta upp en bild i en ram på platsen jag skulle sitta på...

Nej damer och herrar, det är dags för mig att gå och lägga mig. En ny dag väntar på mig imorgon. Jackson fyller år imorgon också, har köpt en bok till honom. Ungen läser som en galning. Och överallt. Till och med upp och ner ibland.

PUSS och godnatt!

Inter nos

Har varit så sjukt dålig att ta foton här. Men jag gillar inte min kamera längre, batteriet börjar bli så dåligt. Och då är det inte kul längre. När batteriet dör efter första fotot. Sen så blir det ju så dåliga foton nu också på senaste, WHAT'S UP med min kamera!?

När mer ekonomiska tider kommer (och jag inte slänger ut med 200 dollar på två dagar) så kanske jag köper en ny kamera.

Har som sagt spenderat upp hela min lön på två dagar. Inte svårt alls i detta land. Men man får iofs mycket för pengarna.
Köpte tre par skor, två tröjor och en klänning.





Kärlek till skor för all del, men mitt favoritköp som jag nu nästan ständigt använder är mina två Marc Jacobs armband! Åh vad jag älskar de!

På det första står det INTER NOS vilket betyder mellan oss, på den andra står det NEMO NISI MORS (ingen utan döden (kommer skilja oss))


Skrik om ni vill att jag ska skeppa hem något!

PUSS



Dear Santa, this year I wish for money so I can go to school...

Igår hann jag med sjukt mycket.
Jobbade en timme på morgonen as usual, men på fredagar är de det enda som jag jobbar så jag var ledig hela dagen!! Mötte upp Ninni på morgonen för att åka till Manhattan och kolla in skolor!! Var så sjukt taggad. Vi gick av i soho och försökte hitta rätt på NYU, gick inte så bra eftersom skolan tar upp typ fyra blocks. Så vi gick till donken istället och åt lunch. Haha, så mycket fett men ack så gott. Vi båda åt en Kyckling club, den var faktiskt fräsch. Me like. Svår att äta, både jag och ninni kämpade med att äta snyggt. Gick inte alls! haha

Sen tog vi en taxi till times squere. Vi skulle hälsa på ninnis värdmamma som jobbade i MTV huset!! Så fett. Vi hängde på hennes kontor och smyglyssnade på hennes telefonkonferens om the hills. Hon är liksom advokat på MTV och har hand om The Hills!! Hur fett är inte det?! Såg att hon hade mappar om varje karaktär i the hills, och ninni berättade att hennes värdmamma hade fått spunk när heidi och spencer gifte sig, eftersom de gjorde det utanför kamerorna.
Såå, det var lite kul!!

Efter MTV så tog vi subwayen downtown till 14th street och gick till The New school, köpte jättegod kanelmuffin på vägen. Kurserna där var inte så jättebilliga dock.
Åkte uppåt igen, till 28th street. Nämligen för Fashion Institute of Technology!! Åååh jag SKA gå där!! Människorna där var såå mycket snyggare än hela USA, stilmässigt sett. Fick en kurskatalog och har redan bestämt några kurser jag ska gå. Kosta vad det vill kosta, jag SKA gå där.

En till skola hann vi med, school of visual arts på 23rd street. Också asroliga kurser!! Både jag och ninni blev intresserade! Så nu med 3 kurskataloger från 3 olika skolor har jag suttit som en nörd och ringat in kurser och räknat hur mycket pengar jag behöver osv.
Sanna önskar sig pengar för att gå i skolan i år, snacka om ovanlig önskelista!!!!

Ninni var tvungen att åka till macy's med sina ungar, så jag blev lämnad på union squere med glädje!! Shopping!! Köpte ett par EMU's. ÅH så sköna de är! Kanske inte de vackraste skorna mina ögon har vilat på, men ooj så varm mina fossingar kommer vara i vinter!!

Min fredag slutade med film hemma hos marcus, mys! Sjukt dålig "skräck"film meeeeeen, mitt fel. Jag valde den ;)

Idag är det lördag,  och jag har varit in the city med marcus johanna och lite linus. Köpte två par högklackade boots. NICE!!

Ja, långt inlägg igen. Bra gjort, börjar bli som emilia med mina långa inlägg ;) HAHA

PUSSS
P.S Mamma och Pappa, nu vet ni vad jag önskar mig i julklapp!

JAAAAAAAAAAA

Gud har hört mina böner! ÄR SÅ LYCKLIG!!
Berättar förhoppningsvis om varför ikväll!!

PUSS ALLA GLADA


Dagens dramatik

Min unge grät idag. Vill ni veta varför? För att han inte kunde gå hem med sin kompis alex. Jaha... Han hotade med att ta livet av sig och lite sånt där normalt som man brukar hotas med när man inte få rätt sällskap hem. Sjukt roligt var det.
Sen låste han in sig på toaletten också. Grät i typ 2 timmar. Hotade med att han skulle svälta sig till döds.

Jag kan då inte minnas att jag var så dramatisk, eller Mamma och Pappa?

It's britney bitch

Åh jag vet att jag är en nörd. Kan inte hjälpa att känna mig nostalgisk och 12 igen när jag hör om mina barndomsidoler. Britney Spears har ju släppt sin nya skiva nu, Circus. Och hon ska ha en världsturné 2009! Den 11 mars kommer hon till NY!! Snacka om att jag vill dit. Snacka om att johanna ville dit när jag berättade nyheten. Johanna sa att hon också kunde sova utanför 2 dygn om det gjorde att vi fick bättre platser. njaa, vet inte om jag tänker sova utomhus i mars i två dygn för några timmars nostalgi..

Men jag och johanna försöker kirra biljetter nu, bara såååå dyrt. De dyraste kostar liksom 2500 dollar! Ja men visst, 2,500 kirrar vi lätt med vår minimumlön. tar bara några år sådär.

Helvete, kom precis på att om jag inte hade rematchat så hade vi fått gratis biljetter när hon spelar i CT på mohegan sun.. Nick känner någon där. Skit.


Någon som har hörselskydd att låna ut?

Seriöst, de här ungarna är hyperaktiva. Först satt de vid datorn och spelade. Och samtidigt som de SLOG på tangenterna så hoppade de upp och ner och skrek: DIIIIIIIIIIIEEEEEEEEEEEE!
Nu är de nere och spelar pingis. Och nu skriker de mellan en massa annat random skrik: GOOOOOOOOOOOOOO GOOOOOOOOOOOOOO GOOOOOOOOOOOOOOOO. 6-6!! GOOOOOOOOOO GOOOOOO 7-6 OOOOOOH HE DOES IT! GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOAL HE SCOOORES OH YEAH THAT WAS AAAAAAAAAAAWESOME  GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO GO GO GO GO GOOOOO

Kommer ungens mamma någonsin hit och hämtar honom? Mina öron blöder. Om jag var ungens mamma hade jag flytt landet nu. Ni kanske ser henne inom en snar framtid springa runt på Arlanda. 




 

delightful

Idag ska jag inte hämta upp en skitunge i skolan, utan TVÅ! Jackson har en playdate idag eftersom att han inte har några aktiviteter idag.

Jill (min hostmum) ringde mig imorse för att berätta detta, och hon sa även att hon hade pratat med jacksons vän mamma som han var på playdate hos igår. Hon hade sagt att jag var "delightful" vilket Jill var jätteglad över eftersom att alla kallade deras förra au pair för "depressing". Haha stackars tysk tjej, ingen verkade gilla henne.
Lite jobbigt att jag får höra nästan varje dag hur nöjda de är med mig, för nu känns det som att om jag gör minst lilla fel så kommer deras förväntningar om mig spricka lika snabbt som Hitler lärde säga heil..

Haha igår när jag gick hem med Jackson så frågade jag honom vem han ville ha playdate med idag och vår konversation var ungefär såhär:

S: Who do you want to have playdate with tomorrow?
J: I don't know, doesn't matter.
S: Maybe with me?
J: NOO
S: Why not? We could see a movie?
J: Stop being sarcastic  
S: I'm not!!
J: Well, I don't want to see a movie with you.
S: Now you're being sarcastic. Of course you want to see a movie with me, we could buy popcorn?
J: I'm not being sarcastic, and I don't want a sarcastic au pair.

Ibland är han så skön. Got to run!

PUSS


En dag i en nästan sjuklings liv

Blev inget ikea för mig idag. Vaknade med en jätteupsvullen hals. Tyvärr tar jag min hälsa över ballerina kakor, även då det gör ont i mig att tänka så... Jaja, ikea är ju alltid nära för det ligger ju faktikst ett i Brooklyn. Så, en annan dag ska ballerina kakorna få se ljuset. (eller mörkret i min mage..?)  

Sov istället hela dagen, vaknade upp och mådde faktiskt mycket bättre! Se vad lite sömn kan göra!
Ska snart iväg och hämta upp Jackson. Under tiden äter jag och kollar in college kurser. GOSH vad det finns mycket att välja på!!! Blir helt tokig. Vill typ ta alla kurser, men vissa är allt för dyra för den budgeten jag har att röra mig med ($500). Jag vill gå på FIT, och ta en kurs som heter typ fashion events. GAAH vill nununu! Problemet är att den är typ 12 timmar, jag ska ha 80 och den kursen kostar typ $300... Kanske är värt att faktiskt ta en kurs som är dyr som man vill verkligen verkligen ta, och sen ta det billigaste på marknaden som ger så mycket timmar det går. Online kurserna är ju ganska billiga..
Bästa är att jag måste bestämma mig den här veckan, för ansökningarna till vår terminen pågår nu. Ett skämt är var det är!!

På toppen av allt håller jag på att få en till visdomstand. Än så länge tittar den bara ut lite, men kul för mig om jag skulle åka på en massa problem med tänderna i landet där ett tandläkarbesök kostar lika mycket som att operera bort blindtarmen i Sverige. 

Ska tänka på det ljusa just nu: På fredag blir det en girls night out! Om min hals tillåter mig så måste jag iväg och hitta något att ha på mig.. 

PUSS

 

trotter

Har atit upp familjens notter nu.. hehe, sa bra au pair jag ar alltsa. Ater de ur huset.
Har varit sa grymt trott de senaste veckorna, sa jag bestamde mig for att kopa lite vitaminer och se om det hjalper. Ska bli intressant och se om sant fungerar. Snarare ska bli intressant och se om jag kommer ihag att ta dom. Jag ar sa sjukt dalig pa att komma ihag sadana saker.

Marie ringde mig nyss, hon fragade om jag ville folja med till ikea imorgon pa dagen. Hell yes, ballerina kakor for hela slanten!! Ska kanske traffa ninni senare ikvall, men jag jobbar till 9 idag for Jill ar i toronto och Rich pa nagot mote.
Saaa vi far se hur pigg jag ar senare ikvall. Kanske vitaminerna fungerar och jag har en massa energi helt plotsligt, you never know!

Maste verkligen ga igenom lite kurser och se vad jag vill ga, finns sa sjukt mycket att valja mellan!! Men visst skulle det vara ballt att ga pa ett college inne pa manhattan, bara naaagot dyrare.

LINN, kan du snalla uppdatera mig vad som hander med allt? bankmannen sager vad? Jag dor av nyfikenhet infor om det blir av eller icke!!

PUSS

Domedagen är nära

Första advent är det idag. Helvete också. Betyder att domedagen är nära (snö och hemsk vinter).
Men det är bara att stå ut helt enkelt! Fast nu längtar jag ju lite till jul för att jag är ensam hemma och att linn eventuellt kommer hit!! SÅ BRA!!

Min helg har varit bra! grymt bra faktiskt!!
I fredags så gick vi till Pacha och såg David Guetta spela. Var så stöööört mycket folk. Man kunde inte ta sig fram någonstans. Inte alls roligt. Det enda som var fördelen med det var att de inte kunde ha koll på vilka som var underåriga och vilka som inte var det. Så jag kunde lugnt stå och dricka mina drinkar! Tråkigt att man inte fick njuta av musiken bara!!
I lördags så åkte vi och mötte upp johanna på bleecker street i west village. Så mycket bättre där än i midtown, för folk ser bara bättre ut, mer stil över det hela. Så me liked!!
Magnolia bakery som ligger på bleecker var det kö till. HAHA så sjukt. Alltså det var kö i ett helt block för att få KOMMA IN på magnolia bakery. Helt sinnes. Vi vandrade iaf till marc jacobs butiken och där var det också en kö. Visserligen typ två människor före oss men sjukt ändå.
Köpte läderarmbanden med latinsk inskrift på. Sååå fina! Den som jag har på nu är "inter nos" vilket betyder mellan oss. :)

Jag och johanna kom iaf fram till att vi skulle vilja flytta till the village någon dag.

En pizzaslice efter på ett sunkigt hak mötte vi upp raisa och linus för lite shopping på broadway. Bra affärer längre ner på broadway, och inte lika turistigt som längre upp på broadway. Så det gillar vi!!

På kvällen blev det fekke igen, denna gång så åkte vi till en svenneklubb på ett hotell vid times squere. Vi var kanske en 10 svenska au pairer där, sjukt roligt. Dansade en massa. Raisa dansade nog mest, HAHA! Bilder kommer säkert upp senare.

Nu är jag död. Har sett på Arkiv X filmen med johanna och marcus. Fick dock inte se slutet för vi var tvugna att gå.. Ska försöka göra det på min dator istället. Om mitt sega internet tillåter det dvs.

Grattis till er som orkade läsa igenom detta, och som tack för det så ska jag avsluta inlägget nu!

PUSS

RSS 2.0